Частни училища – информативно-дискусионна тема – 68

• 51 640
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Тази територия на училището ще включва ли училищен двор? Това също е важно за някои хора, търсещи частно училище за децата си от ПУК до 4ти клас. Спор не видях да има.

# 586
  • София
Тази територия на училището ще включва ли училищен двор? Това също е важно за някои хора, търсещи частно училище за децата си от ПУК до 4ти клас. Спор не видях да има.
В Питагор определено включва училищния двор, но личен опит имам само с прогимназия, не знам за малките дали е по-различно, а и сградата си е класическа училищна сграда, с голям двор и всичко необходимо.

# 587
  • София

Ще имат  Smiley
И "ограда" ще имат Satisfied

# 588
Да, по проект си имат ограда и двор, казаха на отворените врати, че няма да пускат. А и аз не бих искала 6-годишното ми дете да се разхожда из Тех парка в търсене на ядене.

Тук се коментираше, че сградата на Руски паметник отива при еврейско училище. Те кога трябва да се нанесат?

В ПЧМГ от 5 клас ли са до обяд?

# 589
  • София
Еврейското - от 15 септември 2026. Сградата си е на Шалом - тяхно право е да се нанесат в желаното от тях време.

# 590
  • София
Какъвто и договор да имат ПЧМГ със строителните компании за завършване, доколкото знам всеки етап от строителството е свързан с одобрение на голяма документация от съответните органи като най-бавно се вади последният документ - за въвеждане в експлоатация на сградата. Ако нямат сериозни протекции в общината, рискът е доста голям. Грубият строеж още не е приключил. Дано няма неприятни за всички изненади.

# 591
  • София
Не го разбирам това, дето ПЧМГ не пускат 5-7 клас да излизат извън двора на училището. Така или иначе съм подписала декларация да се прибира само детето, не виждам защо да не може да излезе и да си вземе нещо за хапване отвън, а трябва да разчита на лавката или да носи сандвич от къщи. Но в крайна сметка тази информация е ясна още преди да си запишем децата, така че на който не му отърва, отива в друго училище.

Това, че са решили да строят чисто нова сграда, без да предвидят собствена кухня, също ми е неразбираемо.

# 592
Като се знае кой строи сградата на ПЧМГ, ама съвсем не бих се притеснявала за документацията и крайните срокове.
Живея в комплекс построен от Главболгарстрой. Акт 16 беше издаден един ден след входиране на документите за него. А в конкретния случай всички ще са впрегнати, че ще стане велик скандал и ще са намесени всички. От МОН до РУО. Щом измъкнаха парцел, който дори беше вписан в кадастъра, като предназначение "За училище "Наука за децата" Ахахахха
Не го мислете. Вече са излезли от дупката и са на ниво 2. Предстоят не толкова сложни неща. При добра организация ще са готови със строителството в средата на лятото и имат месец - два да се оборудват и местят. Ще е зор, но са принудени.

Последна редакция: чт, 23 окт 2025, 00:39 от Аncy

# 593
Имаме опит с 4 училища - сред тях единственото с наистина добра храна е св. София. Приготвянето на кутии с храна в ПЧМГ не е най-приятното родителско изживяване, но пък е в пъти по-добро от тайното гризане на солети от децата в тоалетните в предходното училище, за да оцеляват.

# 594
  • София
Ще видим дали и новата госпожа главен архитект толкова бързо ще разписва. Ама дето се вика не е наш проблем.

# 595
  • София
Не, ако видят, че се забавят, ще вкарат промени по чл.154 за етапност и ще пуснат част от сградата. Обичайна практика е.

# 596
  • София
ПЧМГ вдигнаха конструкцията на два етажа за 4 месеца - до февруари, март грубият строеж ще бъде готов. Август месец ще са готови и останалите работи, няма да останат без сграда за 15 септември. Главболгарстрой строят на улицата срещу нас - започват в 7:00 и работят и в събота и неделя. Вкарали са много техника, не се мотаят и не си поплюват.

Последна редакция: чт, 23 окт 2025, 06:13 от Аш

# 597
ГБС строят бързо, да, ама то има някакво  технологично време да изсъхне тоя бетон. За мен реалистично време от това сега до готово нещо е година и половина. Иначе, те къде и какви връзки имат и как ще им се придвижат разрешителните си е отделен въпрос.
Нямам интерес към училището, но изхранването определено е проблем.
Апропо, в СС децата нямат право да излизат от пределите на училището и даже е заложено като клауза в договора, че при провинение може да те изключат. Аз съм ок с това, въобще не искам да може да излиза само детето. Отделно около СС няма от къде и дъвка да си купиш. На 7-8мин е най-близката “лафка”, на 15+ са Била и Лидл.

# 598
Главболгарстрой беше само пример. Не те строят сградата на ПЧМГ. Но го дадох, само да си представите идеята.

Последна редакция: чт, 23 окт 2025, 00:38 от Аncy

# 599
Главболгарстрой се пише.

Общи условия

Активация на акаунт