Частни училища – информативно-дискусионна тема – 68

• 51 660
  • 752
  •   1
Отговори
# 510
  • в страната на чудесата
Ми така е в тая тема. Сега архимед, по-често СС, имало е за всяко училище
Между другото старите дискусии често показват фундаментални управленски практики, които са валидни и досега. Но младите родители и ползватели на чу често вярват, че този път и за тях ще е различно. Ми не е обикновено Simple Smile.
Спокойна среда, индивидуален подход, иновативна ала бала са дъвки за млади работнички от ИТ и финтех сектора Simple Smile Старите не се хващат Simple Smile.
Системата по английски просто няма никакво значение. Големината на салона по физическо също.

# 511
  • София
Че какво и е лошото на спокойната среда? На нас ни харесва, сигурно и на други. И е едно от основните предимства на частните училища като цяло.

Name1, щом не са писали недоволни родители на деца от Увекинд и Азбуки, за да се оплачат, сигурно нещата там са наред. Разберете, ако можете, дали има по-голямо текучество на деца - това обикновено е сигнал за проблеми.

# 512
  • в страната на чудесата
Средата е спокойна когато се управлява с ясни и валидни за всеки правила и сериозна дисциплина. Много хора смятат това за депривация върху отрочетата им. А последните често пречат на всички под мотото на свободни и щастливи и там как беше емоционално интелигентни подходи, изисквани от попрочели тук там поддръжници на Финландия…
Смущаваща корелация на лошо управление и образователни либерали, сдобили се с малчугани. Като добавим желанието за обновяване на автопарка, миксът става бритиш изи стайл Wink по съответната система , опакована със сертификат.

# 513
  • София
Спокойни учители - спокойни деца. Разбира се при наличие на спокойни родители. Нещо, което доста често липсва в общинските училища и определено беше голям проблем за нашето дете. Иначе дисциплина имаше - изрядна, ама постигната с методи, които бяха далеч от хуманни и интелигентни. Така че, предпочитам либералната среда в някои частни училища пред дисциплината от позиция на силата и смачкване на децата.

# 514
  • в страната на чудесата
Не говоря за престъпления

Както неведнъж е ставало дума - за всяко училище си кма клиенти.
Освен това нуждите се променят докато детето расте
В начален курс търсиш спокойствие, в основен гърч покрай седми клас 😂 например.

# 515
  • София
Да, нуждите наистина се променят. В прогимназия вече си трябва учене, но може и без гърч. Поне нашето се справя отлично и без да го натискат, зависи от детето.
Иначе маркетингът на частните училища, както във всяка друга сфера, си върви по обичайните начини.  Ако много ти се иска някакви приказни неща да се случват, е няма как - това е училище. Хората вярват на това, което им харесва да им казват и им изнася, а дали е реалистично и възможно много не се замислят.

Последна редакция: нд, 19 окт 2025, 08:48 от Magenta2022

# 516
  • София
В 7 клас си проличава дали е имало “гърч” или са карали без гърч.

# 517
  • София
Ако частна гимназия има доста високи резултати на ДЗИ БЕЛ 12 клас в последните години и много ниски на НВО Мат 10 клас, това според вас значи ли, че със сигурност математиката е занемарена като предмет? Аз поне така мисля и понеже преди смятах да посетя въпросната гимназия, май ще се откажа от нея като възможен вариант. На детето Мат му е силен предмет и му е лесно (БЕЛ също) и не ми се иска съвсем хич нищо да не учат и научават по математика ООП в 8-12 клас. Това вече го играхме в 4-5 клас в едно частно училище.

Все пак още не се знае накъде детето ще се насочи след 12 клас, може да му трябва добра основа по Мат за следване и/или изпит в университет.

НВО Мат 10 клас е лесно, нали? А и децата не се готвят за него за разлика от ДЗИ Бел в 12 клас.

Последна редакция: пн, 20 окт 2025, 19:12 от Magenta2022

# 518
Децата в частни гимназии, извън топ-а, са там, защото не им е стигнал балът за добро училище. На повечето мат е препъникамъка.
Честно казано, втори, че и първи ешелон ДУ, показват далеч по-ниски резултати от приемните по мат. В 8-клас часовете са 3. Прави сметката.

# 519
  • в страната на чудесата
Никак не е трудно Нво в десети клас, съвсем лесно е.

# 520
  • София
Децата в частни гимназии, извън топ-а, са там, защото не им е стигнал балът за добро училище. На повечето мат е препъникамъка.
Честно казано, втори, че и първи ешелон ДУ, показват далеч по-ниски резултати от приемните по мат. В 8-клас часовете са 3. Прави сметката.

Не те разбрах, кои резултати имаш предвид - на ДГ по Мат от 10 клас НВО спрямо 7 клас НВО ли? Така е, ама аз говоря в случая за много много ниски резултати на НВО 10 клас.

# 521
Добре, според мен децата на входа са зле и преподаването е зле.
Няколко са факторите:
1. Децата имат пропуски.
2. Новият материал върху какво да се надгради? Съответно изискванията няма как да са големи.
3. Едно силно дете като го сложиш в среда, в която никой нищо не знае, трудно ще задържи нивото.
4. 8-10клас часовете по математика са смешно малко.
5. "Обгрижват ги", т.е. не се престарават, за да не ги загубят като клиенти и така.
А иначе може и да се случват нещата. В статистиките гледах едно училище с много нисък приемен бал (24-то), в 10. клас са изпреварили 32'ро и подобни в резултатите.

# 522
  • София
Да, явно е така. За съжаление си права. Особено за "обгрижването".

# 523
Какво вие наблюдението върху събеседването за ПУК в СС И ТЕ? Еднакво сложни ли са или на  едното място е по-труден приемът?

Изпитът в ТЕ действително ли е със сходни задачи на работните листове, които пращат по мейл?

# 524
  • София
Аз отдавна съм далеч от ПУК, но според мен няма значение колко труден е изпитът. Навсякъде приемат брой деца до запълване на квотата. Въпросът е колко ще се явят на изпит в ТЕ и колко ще останат в ТЕ, след като мине приемът в СС/Архимед.

Общи условия

Активация на акаунт