Частни училища – информативно-дискусионна тема – 68

• 51 595
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
  • София

Много лично го приемате, незнайно защо? Rolling Eyes

# 676

О не, иронично го приемам, ама ти пак не си разбрал...както и с храната преди това. Rolling EyesRolling Eyes

# 677
  • София
Има си избор на частни училища по всякакъв вкус до седми клас. Ама след седми - какво да правим, не знам вече. От вчера се е зачудило нашето дали иска в ДГ или не. Бал на НВО за желаната гимназия сигурно ще изкара, ама почна да се пита не е ли по-добре в частна. Обаче сме отхвърлили АК и ИА по разни причини, както и ПЧМГ, щото математика не ще да учи повече от крайно необходимото. Мисля, че е много кофти, че няма във вселената на МОН истински избор след седми клас, поне за нас. IB програми също не ни интересуват.
Ще проучим една частна гимназия с добър резултат на ДЗИ Бел и с 2 паралелки на випуск - тоест не са прекалено малко деца и сме дотам с алтернативата на ДГ.

# 678
  • София
О не, иронично го приемам, ама ти пак не си разбрал...както и с храната преди това. Rolling EyesRolling Eyes

Няма как да е просто ирония, когато нещо толкова важно и фундаментално като доброто хранене се приема за прищявка!
И в същото време да се счита за нормално самоцелното преследване на места в маркетингови класации и всички деца да се вкарват в калъпа на МОН, който е повече от сбъркан.
За добро или лошо, не сме роботи. Все още...

P.S. Да, има и изключения, ама те са точно това - отклонения от нормата...

# 679

Няма как да е просто ирония, когато нещо толкова важно и фундаментално като доброто хранене се приема за прищявка!
И в същото време да се счита за нормално самоцелното преследване на места в маркетингови класации и всички деца да се вкарват в калъпа на МОН, който е повече от сбъркан.
За добро или лошо, не сме роботи. Все още...

P.S. Да, има и изключения, ама те са точно това - отклонения от нормата...

Предполагам си тук в тази тема, за да проучваш какво се предлага на пазара и да четеш мнения на текущи ползватели?
И пак ти казвам, не си разбрал нищо от казаното за храната. Никой не приема доброто хранене за прищявка. Просто ти се каза, че ако искаш всички критерии да са ти на 100% покрити, следва да минеш на домашно обучение и хранене. Защото всички стотици други родители също имат свои и различни от твоите приоритети, различни критерии, изисквания... и поради това училищата все не са отговорили на някое от тях. Другият ти избор е да си структурираш приоритетите и според тях да избереш училище, което отговаря най-много на тях.
ЧУ е бизнес преди всичко, и само за някои от собствениците на ЧУ е И кауза, и професия. Ако си умен, ще разбереш какво точно ти казвам. И не е до 10-те часа(които между другото са си абсолютно точни за нормално обучение по основните предмети), а до това с какво ще са запълнени тези 10 часа. Ако не ти изнасят 10 часа БЕЛ, МАТ, Английски се спасяваш и търсиш алтернативи, а не виеш по форумите.

# 680
Има си избор на частни училища по всякакъв вкус до седми клас. Ама след седми - какво да правим, не знам вече. От вчера се е зачудило нашето дали иска в ДГ или не. Бал на НВО за желаната гимназия сигурно ще изкара, ама почна да се пита не е ли по-добре в частна. Обаче сме отхвърлили АК и ИА по разни причини, както и ПЧМГ, щото математика не ще да учи повече от крайно необходимото. Мисля, че е много кофти, че няма във вселената на МОН истински избор след седми клас, поне за нас. IB програми също не ни интересуват.
Ще проучим една частна гимназия с добър резултат на ДЗИ Бел и с 2 паралелки на випуск - тоест не са прекалено малко деца и сме дотам с алтернативата на ДГ.
Моля, ако намерите, споделете. Аз ги проучвах тази година и не е добре ситуацията. Като имахме и изискване за профил точни науки във втори гимназиален. С изискването си останахме.

# 681
  • София
Лутиен, само едно ни остана в полезрението, но почти съм сигурна, че там нямат профили точни науки, за биология и химия не знам, ще питам на място. Освен това хич не ми харесват резултатите на НВО Мат в 10 клас, иска ми се все пак нещо да научават по този предмет.

# 682
10 клас. математика май ще ни харесат само на 4-5 училища резултатите.

# 683
  • София, България
Аз си мечтая СС да направи гимназия, но никакви сигнали няма в такава посока, уви! Малко съм учудена, каква голяма част от завършващите СС отиват в АК, не намирам логика, но те си знаят.

# 684
В Асен Златаров учат доста биология, но е държавна гимназия. Иначе какво против имате МОН-ско и ИБ образование едновременно, т.е. детето взима диплом по стандарт и отделно ИБ?

# 685
  • София
Нищо против нямам IB. Но ние предпочитаме да е само едното - втора диплома не ни е нужна, за да полага детето усилия и за нея. Българската му е достатъчна.

# 686
Аз си мечтая СС да направи гимназия, но никакви сигнали няма в такава посока, уви! Малко съм учудена, каква голяма част от завършващите СС отиват в АК, не намирам логика, но те си знаят.
На мен ми харесват точно защото си знаят нишата.  И не се опитват да вземат от пазара всички възможни пари, рекламирайки се всяка година по различен начин.

# 687

Като споменахте АК, да споделя - натоварването е по-интензивно, отколкото съм си представяла, до степен, че съм притеснена за well-being на сина. Той е свикнал да "носи" на учене и тестове, но за малкото от сега ми е ясно, че това ще е непоносимо, ако въобще влезе. Та ще следя тук отзиви за гимназии с добра среда и добро академично ниво, но с по-оптимално натоварване. Ако някой има база за сравнение между АК и ИА например, би било много полезно да сподели.

# 688
Нищо толкова страшно няма в АК.

# 689
Нищо толкова страшно няма в АК.

Е, тя сигурно знае какво говори с дете вече трета година там, нали?

Общи условия

Активация на акаунт