Изгледах двата излезли епизода на Alien: Earth
Рано е за генерални оценки, но не останах впечатлен от пилотния епизод. А както знаем той е много важен. Това е А и Б на всеки един сериал. Епизод 2 беше по-добър.
Много, много под нивото е на оригиналните филми. Абе изобщо от всички филми във Вселената.
Много лошо нещо е, че точно Дисни са се заели с този легендарен франчайз.
Веднага са направили някаква излишна метафора с Питър Пан и Уенди. Толкова прозрачно и толкова не на място... Другото което адски много дразни е това расово разнообразие, сакън някой да не се засегне. Имаме бели, черни, азиатци, мулати, всякакви. Подредили са ги като аптекарски шишета. Толкова изкуствено, толкова очебийно. Без значение дали могат да играят или не. Главното е да чекнем всичко по учебник, защото социалките са по-важни от качеството.
Действието се развива през 2120 г. Земята е разделена на зони, контролирани от мултимилиардни корпорации, като хората са дъното на хранителната верига. Имаме си киборзи, синтети и най-новата гъзария - хибриди (детски умове/съзнания прехвърление в синтетични тела ; бтв: мозъкът на възрастен не може да се прехвърли).
Вече си имаме и трилионер (все едно да съберем парите на Мъск, Безос, Зукърбърг и Елисън в едно) - бухаха. Некъв слаботелесен и неугледен 25 г. ''гений'' който искал да си поговори с някой, който е по-умен от него и заради това правил всичко това (?!). Толкова слаб антагонист отдавна не бях виждал. Меко казано нелеп.
Актьорският състав е под всякаква критика, но така е когато се избират актьори по квоти, а не по талант.
Само главната героиня, момичето е добро попадение. По-скоро са извадили късмет, не е търсено, ако ме питате.
Дават в началото кораба и екипажа и си казваш, ухаа, ще става мазаляк. Изведнъж дават как кораба се разбива на Земята, но как се стига до там и целият екшън е скипнат. Ако не дадат ретроспекция ще е скандално!
После ни занимават с някакви философски тъпотии, които грам не са ми интересни. Аз искам да гледам Пришълецът, а не да ме учат кое е важно и кое не в живота.
Точно от Дисни морал не желая. 20-те и 30-те години бяха най-големите расисти и сексисти. Сега са най-големите уок агитатори. Изводът? Най-упадъчната и лицемерна компания в света за всички времена, която си затваря очите пред случващото се в СА или Китай и от това че печелят от експлоатация на детски труд и т.н.
Та ксеномофорфа за съжаление е само фон (засега). През по-голямата част в сериака преобладават скучните разговори и размисли.
Има и други извънземни същества, които са нови за Вселената, но не са ми интересни.
Всичко се развива много бавно. Сериалът иска да е на много места едновременно, няма ясно изграден център. Ясна история. Много е хаотичен.
Слаб сценарий, слаба режисура и посредствен каст.
Има ли плосове?
Самият пришълец убива за секунди и ги разфасова направо. Тук има логика. Това е добре.
Лошото е, че не дават буквално самите убийства. Нали сме Дисни, ако гледат тийнове, да не се стресират. Прекалено лъскав и блестящ ми идва пришълцето. С толкова бели зъбки, направоо, като изкуствени ми стоят. Да не е посещавал и той някой известен зъботехник? Сега изкуствените зъби нали са на мода? Бели, подредени, спретнати.
Момичето е готино. Рязко се откроява от всички останали. Брат и пък е някакъв напушляк. Все една и съща уморена и печална физиономия показва. Един немощен такъв. Анемичен.
Абе хора, като цяло е много зле сериала. Съжалявам.
Дано вдигнат нивото следващите 6 епизода
Зесега давам 5/6, там някъде.