Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XIII

• 12 572
  • 225
  •   1
Отговори
# 30
Нийл де Грас Тайсън прави класация на научнофантастични филми и подобни от гледната точка на физик.

# 31
  • София
Аз започнах да гледам Avatar: The Last Airbender на Nickelodeon
https://www.imdb.com/title/tt0417299/

Гледам в СкайШоутайм.
Сега с очите си виждам колко по-зле е лайв-акшън сериала на Нетфликс от 2024 г.

Анимацията е възхитителна. Героите, историята, абе всичко.
Не мога да откъсна поглед. Жалко, че са само 3 сезона.

# 32
За първи път ли го гледаш? Много по-добро е от версията на Нетфликс, няма сравнение. Някои доста известни актьори озвучават персонажите - например, Огненият лорд Озай е Марк Хамил, а Джао е Джейсън Айзъкс (Луциус Малфой)...

Мисля, че има и много камеота на известни хора.
Все още ме е яд, че Кора развали доброто впечатление от първия сериал. Започна ок, но постепенно ставаше все по-скучно.

# 33
  • София
Да, за първи път.
И направо не мога да спра, хехе. Simple Smile

Филма беше пълен провал, сериала ставаше, но нищо особено. Обаче анимацията е един път. Simple Smile

# 34
Не помня дали сме споменавали, но Амазон прайм правят сериал по Кери на Стивън Кинг (който аз няма да гледам, защото не обичам ужаси) и вече са кастнали много хора, включително Майкъл Труко и Кейти Сакхоф -
https://deadline.com/2025/06/carrie-tv-series-casts-heather-grah … thers-1236429432/

И останалите (всъщност главните актьори):
https://variety.com/2025/tv/news/carrie-amazon-tv-series-cast-mi … nagan-1236415788/

# 35
Да, за първи път.
И направо не мога да спра, хехе. Simple Smile

Браво, и аз като теб сравнително късно го изгледах целия с голям кеф. Преди това бях попаднала на различни епизоди покрай децата и не можех да вържа цялата картина.

# 36
  • Дивата природа
The Sandman: Season 2 | Official Trailer | Netflix = 3-ти + 24-ти ЮЛИ

# 37
  • София
El Eternauta / The Eternaut (2025)
https://www.imdb.com/title/tt27740241/

НФ/драма ; Аржентина ; продукция на Нетфликс ; 6 епизода ; подновен за сезон 2
$15 млн. бюджет ; адаптация по едноименния комикс
Шоурънър: Бруно Стагнаро

Хареса ми цялостно погледнато, но очаквах и повече. Хем само 6 епизода, хем имаше не малко излишни моменти.
Историята е интересна, но не е нещо ново, вече съм го гледал както се казва.
Героите също не ми импонират твърде много с изключение на Фавали и Салво.
Първите два епизода бяха много добри, финала на сезона не. Твърде разпилян.

Нямам никаква идея за комикса и какво се случва, не искам и да знам.
НО,
Скрит текст:
Явно първоначалния план за нашествието е било убийството на огромен процент от хората с токсичния сняг, за да се контролират след това много по-лесно оцелелите. Нещо такова ми е обяснението от тактиката на извънземния разум. Салво се осъзна за дъщеря си, а тя трябва да е важна, защото с нея на яхтата започна и сезона...
-
6.5 / 7.0

# 38
  • София
Avatar: The Last Airbender (2005 - 2008)
https://www.imdb.com/title/tt0417299/

анимация / САЩ / продукция на Nickelodeon / 3 сезона / 62 епизода / завършил

Очарован съм.
Прекрасна анимация, прекрасна история, любими герои.
Ако някой не го е гледал да се поправи моменталически. 😊
-
9

Мхм, обаче защо не развиха историята с майката на Зуко? Далеч преди финалния епизод се загатна, че е жива. Освен ако баща му не го е излъгал, ама защо да го прави... И някак си така завърши и увисна тази част от историята. Зуко посети баща си в килията, попита къде е майка му и край.
Също така след като Азула беше победена от Катара (реално Зуко щеше да си я напердаши ама се жертва за нея, като се хвърли и пое светкавицата насочена към Катара) изобщо не я дадоха повече. Предполагам и тя е затворена някъде. Тя си беше чисто луда. Взела най-лошото от баща си. Чисто зло. И тя даже си запази силите, а не като баща и, който беше победен от Анг и последния му отне силата. Тази част беше изключително добре измислена. Много ми хареса. И единствения реален шанс за победа на Анг без да се превръща в убиец. Simple Smile

# 39
И мен ме е яд за тези неща, за които питаш. Всъщност историята е развита в поредица комикси, която е продавана дълго време след сериала. Успях да открия само един от тях и не търсих повече, защото ми се видя посредствен. Така и не разбрах какво е станало с майката на Зуко.
Впрочем, Азула има ужасно много фенове, което мен ме дразни, защото я намирам отвратителна. И според мен, е зла по рождение, никой не я е направил такава.

Сега, ако решиш да гледаш Кора, да те предупредя, че въобще не е на същото ниво и най-хубавото нещо в целия сериал за мен е това, че се разкрива, че въздушните номади са се възродили след събитията от първия сериал. Не е точно спойлер, тъй като не е част от основния сюжет. Но поне знаем със сигурност, е Енг не е последният.

# 40
И в никакъв случай не гледай игралния сериал

# 41
  • София
Азула е абсолютно зло. Как може да има фенове? 😮
Американците определено са тъпички.

Таман щях да питам за Кора. Защото смятам да го гледам. Виждам и оценката в ИМДБ, по-ниска е, но то е логично.
Абе ще му дам шанс. Едва ли е слаб, просто не е на нивото на оригинала. 😊

Хепи,
Уви, гледах игралния сериал, даже го коментирах. Не бях никак очарован. 😣
Уан Пийс ми хареса, а Аватара по-скоро не.
Между другото и анимацията за Уан Пийс не съм гледал, а съм я свалил. Аватара го изгледах в СкайШоутайм.

# 42
Кора започна добре, но скромно - все си мислех, че загрява, но той всъщност се влоши. Накрая един от злодеите ми беше по-симпатичен от главната героиня.

Тези, които харесват Азула винят майка й за нейното поведение - уж я била отхвърлила. Жената просто е усетила злото от рано.

Анимацията по Уан пийс за мен е грозновата и има много пълнеж (т.е. неща, които ги няма в мангата - а тя и без това е ужасно дълга). Сериалът съкращава много, което в случая е положително, защото иначе щеше да стане Дързост и красота. Аз четох мангата до скоро - плътно четох до арката Уано (за страната Уано, която е тяхната версия на Япония), след това малко през пръсти, но почти всичко. После спрях, защото ми омръзна чакането на нови глави, а и не мога да я намеря на свестен сайт - все са едни с възможно най-досадните изскачащи реклами.

Има някои наистина силни арки - направо епични, има посредствени, но приятни, а има и по-безинтересни. Някои са пълнеж - примерно има цяла арка в която екипажът играе безсмислени състезателни игри с друг, по-голям екипаж (на пирата Лиско/Фокси) - нито персонажите, нито събитията от тази арка реално имат значение и тя съществува само като нещо подобно на почивка от истинския сюжет. Освен това, според мен, в по-новите арки са наблъскани прекалено много събития и персонажи от предишни такива (а вече имаме над 1000 глави и доста сложна история - става лудница!), което обезличава историята. Пак е интересно, но чарът се губи. Главните герои имат по-малко отделено време (по-скоро са част от група), а други персонажи получават възможност да блеснат - във всяка арка са различни. Аз предпочитам по-ранните сюжети, където екипажът беше по-значим.

Имай предвид и че Уан пийс е със силни елементи на пародия, което донякъде оправдава стила на Ейичиро Ода, но докато на манга се свиква, като анимация ме дразни. И въпреки пародийните елементи, с напредването на историята се появяват тежки теми и има персонажи (симпатични и важни персонажи) , които умират наистина и по особено драматичен начин.

# 43
  • София
Изгледах премиерния епизод на Кора, не е зле, ама някак си не е същото. Този модернизиран град с коли и пр. не ми е по вкуса. Но ясна е идеята де...
Кора явно е от водното племе, но кога усвои огъня и земята, изведнъж дадоха как си тренира и е готова вече. И сега и остава само въздуха.
Хубавото е, че има въздушни повелители.
Не ми харесва, че Анг и Сока са вече мъртви. Само Катара е останала и то много възрастна вече. Но с Анг са имали щастливи години и наследници. Не и Кора обаче. Тя си е от друго семейство, приятели.
Иначе нищо не казаха за Сока и Суки. Те деца дали са имали? Може би ще се разбере нататък. Дъщерята на Тоф (или внучката беше, аде) е шеф на затвора или полицията не разбрах.
Пак се заиграха с майката на Зуку. Едното внуче тръгна да пита Катара и тя таман да каже и се обади другото внуче. Нарочно го правят. Подиграват се със себе си и големия им пропуска и осъзнават, че не му е мястото тук да разказват за това. Едва ли е тролене на феновете. Ако е, много жалко за тях.

# 44
Не, заради комиксите не казват - така искат да накарат хората да ги купуват. А тези комикси бяха толкова смотани, когато ги търсих, че дори нямаше ревюта и резюмета, за да разбера какво се случва. Но това беше преди доста време, сигурно сега има повече информация.

Кора е такова дърво. Анг е чаровен и сладък, докато тя е просто едно грубо и глуповато същество.
Скрит текст:
Накрая я направиха лесбийка - това не е бил първоначалният план (потвърдено от интервюта), но сценаристите сигурно са осъзнали, че ще бъде трудно да измислят мъж, който да прояви интерес към нея и да не изглежда фалшиво.

Общи условия

Активация на акаунт