Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XIII

• 12 572
  • 225
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Аз съм убеден, че в пълнометражния сериал ще разкажат за майката на Зуко.
Хващам се на бас дори. 😋
Поне една хубава работа да свършат.

Не ми харесва, че този новия злодей Амон има способността и привилегията да отнема силата на повелитителите. Това е нещо до което само Анг успя да се добере и то след куп трудности и изпитания.
Защо изобщо направиха това продължение? Много ми олекват.

Същата работа като Дрисни. Плюха на Скайуокър наследството като оставиха тази фамилия без наследници.
И с лека ръка заличиха всичко за което Лукас се бореше и цялата му библия. Анакин да е избрания, който да внесе баланса/равновесието в Силата. Когато откри доброто в себе си, светлата страна триумфира над тъмната и хвърли Императора в шахтата. И за какво? За да се появи същия този Палпатин години по-късно, за да бъде победен от някаква вехтошарка, негова внучка.
Отвратително, позорно, жалко.
Дъно.

# 46
Тук ще сменят злодеите - май във всеки сезон. Това прави историята много по-хаотична - още нещо, което не ми харесваше.

Между другото, преди време се говореше за нов анимационен сериал, в който аватарът ще е повелител на земята и ще е мъж/момче, освен това светът ще е още по-модерен. Не знам какво стана с този проект, май не е напълно забравен и още се работи по него.

# 47
  • София
Lazarus (2025)
https://www.imdb.com/title/tt28454008/

аниме/НФ/екшън ;  13 епизода ; Япония / САЩ ; засега не е подновен за втори сезон
продукция на MAPPA и Sola Entertainment / мрежа за излъчване: TXN (TV Tokyo) и Animax за Япония и US: Adult Swim (Toonami) за САЩ ; собственост на Warner Bros. Television ; наличен в MAX
Шоурънър: Шиничиро Уатанабе

2052 г. Целият свят е заложник. Човечеството е пред гибъл, защото чудодейно лекарство на гениалния ум на професор Скинър всъщност е смъртоносно и човечеството е заплашено от изчезване.
Само екип от мистериозни престъпници може да спаси света... Разполагат с 30 дни!

Хареса ми, но очаквах повече от автора на Аниматрицата.
Все пак препоръчвам.
-
6.0 / 6.5

# 48
Първи трейлър на Проектът Аве Мария:

Имам чувството, че съм забравила как изглежда Райън Гослинг и външният му вид ми е странен...

# 49
  • София
Гослинг си направи някакви пластични интервенции и вече изглежда много различен, а ми беше голям любимец.

# 50
  • Варна
Дяволо, благодаря за ,,Лазарус". Не съм фен на анимета, но на моменти изключвах, че гледам такова и се оставях на сюжета. Като изключа музиката, хареса ми.

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 23:12 от Пеева

# 51
В момента сериозни канали за кино тролят феновете, като пускат фалшивия трейлър на Одисеята, за да се "борят" с изтеклия.
Не мога да разбера какво толкова изненада създателите на филма и "сериозните" журналисти, че се възмутиха от лийка - ако аз ходех на кино, 100% щях да го запиша и да го пусна при първа възможност в нета. Колко още хора имат същия начин на мислене...

П.п. вече се разпространяват две версии на истинския трейлър - една по-размазана и с кофти звук, която гледах вчера и една с добро качество, но надписи на испански. Може да има и други - явно не само един зрител е записвал.

# 52
Здравейте банда,много сте напред със сериалите, и за да не се спойлвам , не чета често темата  Търсех си сериал и попаднах на статийка за  Stranger Things , в която се твърдеше, че ако не сте го чували, явно не сте живели на земята , последните няколко години:joy: И представете си не бях го чувала .. Прехвърлих първи сезон, виждам, че и тук доста ценители го хвалят и чакат . Много приятна обстановка, напомня ми "доброто старо време"...но много много детски и ужасно наивен на  този етап. Как са нататък сезоните, има ли потенциал , интересни развръзки , заради което да се преглътне нелогичното поведение на повечето персонажи , или да си търся нещо друго, че списъкът със сериали за гледане е голям , а времето ограничено (silo 2 , last of us 2 ,  супер страхотната анимация на която забравих името , ходещите (ама тях съвсем за десерт съм ги оставила )

# 53
  • София
Доизгледай го. Има много силни и епични моменти, а и децата порастват.
На мен ми е любим. Не е най-великото нещо, мисля, че трудно ще го сложа в топ 5 или 10 ама си ми е много любим сериал, а и е емблематичен за Нетфликс. Те реално покрай този сериал си изградиха империята. Нещо като Мики Маус за Дисни.

# 54
  • София
С предложение да смените страната, вълнАта, че дори и езика; психарите могат да говорят и на полски.
Извън шегата, полският сериал не е лош, вече съм на еп.3 и ще си го догледам. Както и очаквах - поляците имат опит в психарията и по-изчанчени "екзистенциални дисекции". Е, не е Мълчанието на агнетата, но (смея да предположа) няма да го броите за загубено време. Линкът за БГ субтитрите работи - т.е. има ги. Примерът ми е от банановия щанд (трябва да имате акаунт за да влезете на страницата), но като има "букви", може да си го приберете от другаде също.
Szadz S04 / Angel of Death / Ангелът на смъртта (2024)
7 х 40 мин.; 6.45 ГБ
Скрит текст:

https://zамунда.нeт/banan?id=787353&hit=1&t=tv
В линка заменете Кирилските (БГ) букви с латинските. Или си го потърсете по заглавието.
Ето ги буквите - ако не можете да отворите. https://yavka.net/subs/30153/BG

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 14:46 от EmBrother

# 55
Космо Джарвис няма да участва в Одисеята, на негово място е избран Логан Маршал Грийн. Уж заради ангажименти - знам, че Джарвис участва във втори сезон на Шогун, обаче не вярвам, че би пропуснал шанса да се появи в този филм - ролята му  вероятно е съвсем малка, едва ли е щяла да отнеме толкова време.
Сигурно се е случило нещо зад кадър.

А междувременно, Том Холанд (Телемах) е споделил, че е снимал много сцени с Робърт Патисън, което вероятно означава, че Патисън ще е Антиной (най-гадният от женихите), а не Хермес, както беше обявено в много сайтове. За съжаление.

# 56
  • Дивата природа
Wednesday: Season 2 | Official Trailer | Netflix = сряда: 6 авг. + 3 септ.

+ мелодия ,,Фантомът от операта''... още клипове в ПлейЛист

# 57
Ето и от мен един клип от трети сезон на Фондация - не знам защо Клеон прилича на хипи (тъй като не следя сериала), но ми стана интересно, че няма пъп...

# 58
  • София
Murderbot (2025)
https://www.imdb.com/title/tt30444310/

САЩ ; НФ/екшън/комедия ; ТВ мрежа: Apple TV+ ; продукция на Depth of Field Productions, Phantom Four Films и Paramount Television Studios ; 10 епизода ; подновен за сезон 2
По романите на Марта Уелс, ''Дневниците на един бот убиец'' (The Murderbot Diaries) и по-точно върху първата книга от поредицата: ''All Systems Red''
Шоурънъри: Пол Уайтц и Крис Уайтц
В главната роля: Александър Скарсгаард

Историята разказва за киборг наречен 'Единица за сигурност', който е хакнал модула си и се преструва, че изпълнява заповеди, за да не го унищожат в гадна киселина. Той иска да е независим и просто да си гледа любимите сериали, но бива въвлечен в смъртоносни приключения с екип от хора към които се привързва емоционално. Целият сезон е разказан от гледната точка на бота.

Добро е сериалчето, можеше и да е много по-добър ако беше по-брутален, но ако книгите са такива, то проблеми няма. Саркастичният хумор работеше през повечето време, което е добре.
Подразни ме само уок пропагандата, която не е пропуснала и това шоу и от там свалям цяла единица от оценката.

Препоръчвам.
-
7

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 18:13 от Diavolo

# 59
Това ми звучи , като да са снимали мен Joy

Общи условия

Активация на акаунт