Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XIII

• 10 907
  • 203
  •   1
Отговори
Темата за всички сериали и филми, които принадлежат към изброените жанровете фантастика и фентъзи.

Неизчерпателен списък на текущите сериали:

Линк към предишната тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1611554

Въпрос за начало на темата: Има ли предстоящ фантастичен или фентъзи сериал, който очаквате с нетърпение и кой е той?

# 1
Благодаря за новата тема!
Аз чаках с нетърпение Андор и заради това си поднових абинамента към Дисни. Ще си пусна да гледам и Skeletton crew.
Сега чакам с още по-голямо нетърпение 3 сезон на Фондацията.

# 2
  • София
Благодаря за новата тема, Пете! 😊

В голямо/нетърпеливо очакване съм за:
Финалния трети сезон на Squid Game през Юни.
Финалния пети сезон и на Stranger Things през Юли.
Фондацията, сезон 3 през Юли.
A Knight of the Seven Kingdoms на чичо Мартин през Август
Wednesday, сезон 2 през септември.
Outlander, финален 8 сезон през Ноември
One Piece, сезон 2 през Декември.

Под голям въпрос ми е The Witcher, сезон 4, който би трябвало и да е финален и ще е ако рейтингите са слаби, т.е. има бойкот.

Интересувам се и от всякакви новини свързани с Хари Потър.

# 3
Diavolo, Рицарят на седемте кралства отиде за догодина, уж в началото.

# 4
Аз най-много очаквах Уан пийс, но май го преместиха за догодина.

Като споменахте Фондацията - май в темите не е слаган трейлърът на трети сезон (може и да е и да съм забравила):

# 5
Благодаря за новата тема.Purple Heart

Чакам, ама наистина чакам и искам да гледам Stranger Things и Wednesday.

# 6
  • Варна
 Благодаря за новата тема.
Чакам  Stranger Things, Wednesday, Outlander, One Piece и ( не знам дали е го има)The Swarm S2.

# 7
  • София
ПиКю х 3 - благодаря за продължението.
Истински чакам само Странните неща и Фондацията. (Още ме чакат събрани пълни сезони от сериали от 2024-а; аз предпочитам да гледам готови накуп, а нещо периодът ми "само книги" продължава и в момента.)

Ами ще продължа с "адреси" за четене, свързани с любими сериали и герои...
Джурасик свят: Прераждане
"Оф! Това умря с втория филм. От изгнилия труп са останали само кокали, които продължават да ритат", коментира колегата Емо в редакцията, когато му разказвах за новия филм от поредицата "Джурасик свят" и не-точно-динозаврите, които се забелязват във втория му трейлър.
Да, дино-мутанти. Динозаври, ама не баш. Мутанти, ама динозавърски. ГМО-заври. Сценарна измишльотина, която на пръв поглед цели да предложи нещо свежо, стига да не помниш, че вече е правено два пъти...

Трейлър е включен. Ще видите новия Ди-Рекс или каквото е там. А рапторите са се сдобили с крила.
https://webcafe.bg/kino/t-reks-mutant-i-gmo-dinozavri-v-noviya-d … -prerazhdane.html

GoT - за каскадите в епоса
разказва Кейси Майкълс - каскадьорката, която "чупи" професията си на терен и печели дело срещу продукцията.
https://webcafe.bg/seriali/kaskadyorka-e-sas-sasipana-kariera-sl … e-of-thrones.html
(В текста - поне днес - има удобен линк и към онази история с каскадьора на Даниел Ратклиф, който остава парализиран.

Създателят на The Last of Us: Няма как да завършим историята в трети сезон.
В текста (на линка в "уебкафето") има СПОЙЛЕРИ за излезлите до момента епизоди от втория сезон на "The Last of Us: Последните оцелели".
На прага сме на края на втория сезон на "The Last of Us: Последните оцелели", но създателите му отдавна гледат напред - не само към третия, но и към четвърти.
Това става ясно от интервю с Крейг Мейзин - шоурънърът на сериала

https://webcafe.bg/seriali/sazdatelyat-na-the-last-of-us-nyama-k … -treti-sezon.html

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 11:00 от EmBrother

# 8
  • София
LOST - шоурънърите окончателно обясниха краят. Героите не са починали по време на катастрофата.
По принцип тези спорове и нагласи не ми харесаха и затова никога не го повторих. Много ме разочарова последният епизод. Сега обаче леко се променя картинката Simple Smile

# 9
Това си беше ясно и беше показано. За мен хората, които настояваха или не са гледали внимателно (имам предвид целия последен сезон, а не само финала) или са искали да стане нещо друго и от яд започнаха да повтарят, че всички са били мъртви.

# 10
  • Варна
А, ново 20! А какъв замисъл е  краят?

# 11
Това е коментирано многократно и е обяснявано и преди от тях - всички си умират по различно време, при което попадат в тази реалност, която беше давана в последния сезон - Чистилището (никъде не го наричат така) - събират се, защото са си близки души и продължават нататък към следващ живот заедно.

Всичко друго от предишните сезони е реално и не е свързано по никакъв начин с това чистилище (това е някакъв отрязък от време, в който те просто се изчакват) - ясно е показано кой умря в реалния свят, кой оцеля и кой как избяга от острова.

Хърли стана новият пазител на острова, Уолт остана като негов наследник (т.е. следващият) - въобще не можем да знаем колко дълго са живели те, като се има предвид, че Джейкъб беше на няколкостотин години.

Ако имаш предвид - какъв е бил смисълът на всичко - не е имало специален замисъл и Ейбрамс още докато течеше сериала каза, че историята е измисляна сезон за сезон и първоначално дори не са били сигурни дали ще има сай-фай елемент, или ще е само мистерия (да - Джак виждаше баща си и Лок оздравя, но това може да бъде обяснено и по друг начин - не е задължително да са чудеса).

Впрочем, и до сега има хора, които вярват, че бебето Арън е било специално - не е. Това също беше потвърдено още преди години - екстрасенсът, при когото отиде Клеър беше измамник, който беше уредил да продаде детето й за по-малко пари, отколкото й предлагаха познатите й в Австралия. Изплаши я, че детето трябва да отиде точно при тази определена двойка, за да я убеди да се качи на полета. Тя сама си внуши, че той е бил истински екстрасенс и е избрал този полет, защото е знаел, че ще попадне на острова - това е нейна заблуда.

# 12
  • София
Финалния пети сезон и на Stranger Things през Юли.

Аз също нямам търпение за Stranger Things, надявам се, че са ни подготвили добър сезон.

Wednesday още почти като излезе първи сезон го изгледах, та бая чакане пада и там. Не знам трябва май да излязат всички сезони и тогава да сядам да гледам нещо, за да не губя нишката.

Squid Game ми е друг любим сериал.. 27 юни ми се вижда вече все по-близо.

Местен извънземен / Resident Alien - също ми е добър вариант за разпускане, някой знае ли дали снимат четвърти сезон и кога ще се излъчва?

# 13
Stranger Things ме съмнявам, че ще е през юли. Все някой трейлър щяхме да видим досега. Мисля, че няма официална дата обявена. Иначе и аз си чакам търпеливо.

# 14
За Местен извънземен - съвсем скоро започва следващият сезон - от 6-ти юни. Ето трейлъра, бях го сложила в предишната тема:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт