Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XIII

• 11 089
  • 206
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Предстоят наградите Еми...

https://www.24chasa.bg/ozhivlenie/article/21289765

# 181
  • София
Тук ли коментираме Alien: Earth или в някоя от другите теми?
Преди всичко останало саундтрака е страхотен.
На мен си ми харесва. Като малък екшън филм ми е всеки епизод и все още не знам какво точно се случва 🤣 а имам само предположения.

Да, тук. Няма си тема.
Ама май никой не коментира. Аз писах и май това беше.
Понеже това шоу не ми е нещо специално и за това не пиша ревюта след всеки епизод, това го правя само за много специални за мен лично сериали. Wink

Започна лошо, но постепенно задобрява. Има много хубави неща, но и откровено лоши такива.
Най-лошото е, че самият пришълец е сякаш за фон. Което е типично за Дисни продукциите. Хващат някакво популярно име или тренд, обаче като започнеш да гледаш самото шоу ти разказват за съвсем други герои или идеи. Grinning
Но ми е интересно, няма да се кривя шапката. Любопитно ми е какво ще се случи на финала и се надявам на втори сезон, защото абсурд тук да успеят да разнищят всички линии.
Лично на мен най-интересно ми е 'Окото' - мега зловещо е. Simple Smile И явно са врагове с Пришълчето.
И още нещо, нали сме под шапката на Дисни все пак. Хайде най-кръвожадният убиец във фантастиката да го направим миличък и добричък.
Имаме си и майка на Пришълците, по подобие на Майката на драконите от едно друго шоу на една друга компания, далеч по-добра като идея и реализъм от тази на Дисни... Wink

Последна редакция: нд, 14 сеп 2025, 18:59 от Diavolo

# 182
  • Somewhere far away
Сериала не е на дисни, доколкото знам. На мен ми харесва- да пришълеца е доста на заден план но пък ми е много интересна идеята с пренасянето на съзнание на деца в тяло на робот и изобщо възможно ли е или те са по скоро изкуствен интелект и изобщо те помнят ли живота си преди това или просто така са програмирани- поставят се доста философски въпроси от типа кораба на Тезей. Киборга също  ми е интересен и неговото мислене, макар че той е негативния герой в историята.

# 183
  • София
Сериалът е на FX, които са под шапката на Дисни.
А и в този сериал виждам много от идеите, които си пробуват Дисни от години.

Иначе да, това с личния растеж на новите синтети-хибриди и тяхното място под слънцето е най-интересната част + окото.
Киборгът е наистина интересен. Печален образ. Засега е по-скоро анигерой пред антагонист, но е тънка границата. Сложен образ е.
Главният антагонист е много нелеп. Трилионерчето.
Героят на Тимъти Олифант ми е енигма. Той е синтет, но от старите модели. Децата са новата гъзария на еволюцията или безсмъртието.
Уенди ми харесва. Брат и не. Дърво.

# 184
Още не смея да го почна Пришълецът Земя. Имам сантимент към поредицата и не искам да си развалям вкуса в устата.
Но идеята за синтетични хора и прехвърляне на съзнанието ни я готвят отдавна покрай глупостите на Шваб за трансхуманизма. Много ме дразни това, но май ще му хвърля един поглед като ми мине кефа от Фондацията.

# 185
Но идеята за синтетични хора и прехвърляне на съзнанието ни я готвят отдавна покрай глупостите на Шваб за трансхуманизма.

Отдавна са измислени тия неща в научната фантастика.

# 186
Но идеята за синтетични хора и прехвърляне на съзнанието ни я готвят отдавна покрай глупостите на Шваб за трансхуманизма.

Отдавна са измислени тия неща в научната фантастика.
Аз това го знам, но този тип филми и сериали зачестиха през последните години, за да ни подготвят за тези възможни съществувание. Elysium е такъв пример.

# 187
Лично на мен най-интересно ми е 'Окото' - мега зловещо е. Simple Smile И явно са врагове с Пришълчето.
И на мен Окото ми е интересно, защото е зловеща и явно доста умно.
Също искам да знам дали са събирани всички същества от едно и също място и как?

# 188
  • София
3 заглавия обраха ЕМИ-тата:
Най- добър драматичен сериал: „Спешни случаи в Питсбърг“
Най- добър комедийен сериал: "Студиото"
Най- добър лимитиран сериал: "Юношество"
Най- добър главен актьор в драматичен сериал: Ноа Уайли, "Спешни случаи в Питсбърг“
Най- добра главна актриса в драматичен сериал: Брит Лоуър, "Разделение"
Най-добър поддържащ актьор в драматичен сериал: Трамел Тилман, "Разделение"
Най-добра поддържаща актриса в драматичен сериал: Катрин Ланаса, "Спешни случаи в Питсбърг“
Най-добър главен актьор в комедиен сериал: Сет Роугън, "Студиото"
Най-добра главна актриса в комедиен сериал: Джийн Смарт, "Хитринки"
Най-добър  поддържащ актьор в комедиен сериал: Джеф Хилър, "Някой, някъде"
Най-добра поддържаща актриса в комедиен сериал: Хана Айнбиндер, "Хитринки"
Най-добър  главен актьор, лимитиран сериал или филм: Стивън Греъм, "Юношество"
Най-добра главна актриса, лимитиран сериал или филм: Кристин Милиоти, "Пингвинът“
Най-добър поддържащ актьор, мини сериал или филм: Оуен Купър, "Юношество“
Най-добра поддържаща актриса, мини сериал или филм: Ерин Дохърти, "Юношество“.

# 189
  • Варна
Изгледах сезон 3 на Фондацията. Мале какъв финал. Това прилича много на Луната и Земята. За Байта в епизод 8 ми се видя странно как заповяда на Мулето, да не докосва Изгрев и той се подчини, но не съм се задълбавала, а явно е трябвало.

# 190
  • София
Чистачка в Управлението с IQ 160 помага на профитата да разплетат случай. Взимат я за консултант. Стартът е довечера! "Тя" е Кейтлин Олсън, а детективът - Даниел Сунджата и не, не са "двойка"...
"Висок потенциал" и новата забавна детективска двойка, която ще разследва престъпления от екрана (ревю на Уебкафето)

https://webcafe.bg/seriali/visok-potentsial-i-novata-zabavna-det … ya-ot-ekrana.html

# 191
  • Sofia
Чистачка в Управлението с IQ 160 помага на профитата да разплетат случай. Взимат я за консултант. Стартът е довечера! "Тя" е Кейтлин Олсън, а детективът - Даниел Сунджата и не, не са "двойка"...
"Висок потенциал" и новата забавна детективска двойка, която ще разследва престъпления от екрана (ревю на Уебкафето)

https://webcafe.bg/seriali/visok-potentsial-i-novata-zabavna-det … ya-ot-ekrana.html
Гледах и ми хареса 1-ва серия. Ще се гледа за запълване на време.

# 192
Изгледах по Бтв стори Срещнах те случайно - приятен сериал с пътуване във времето и мистерия със сериен убиец, без да е нещо супер специално.
Сега започнаха Аз не съм робот, който също не е лош, но съм го гледала преди години и нямам намерение да го гледам пак.

# 193
  • Sofia
Изгледах по Бтв стори Срещнах те случайно - приятен сериал с пътуване във времето и мистерия със сериен убиец, без да е нещо супер специално.
Сега започнаха Аз не съм робот, който също не е лош, но съм го гледала преди години и нямам намерение да го гледам пак.
Дали ги има някъде да се изтеглят?

# 194
Едно време съм теглила Аз не съм робот от Замунда, но това беше преди години - сега може и да няма сийд, ако не са подновили торента.

Общи условия

Активация на акаунт