Alien: Earth (2025)
https://www.imdb.com/title/tt13623632/

Хареса ми, но имам и доста забележки.

Сериалът все още не е подновен за сезон 2, което е силно обезпокоително, особено имайки предвид как завърши...
Слаб старт и слаб финал. Най-интересното беше по средата на сезона. Но това не работи. Не може пилотния епизод и краят на сезона да са на подобно незадоволително ниво и да искаш да имаш добър рейтинг. А Дисни нямат такъв. Те като цяло са бойкотирани от хората и последните години изключително рядко вадят някакъв хит на Дисни+ която е голям провал като капиталовложение и възвръщаемост.
Дано все пак направят втори сезон, за да успеем да видим развръзката. Много мразя, когато сериалите пропадат без завършек. Толкова много примери има в миналото. Но според мен тук дори и на мускули и инат ще направят сезон 2, за да си завършат разказа си. Иначе ще е лоша реклама за тях. Така че съм умерен оптимист.

Фенските оценки за последния епизод в IMDB са много ниски, така че явно масовия зрител не е харесал как завърши сезон 1.
При мен все пак има някакъв растеж, защото след епизод 2 бях пуснал едно междинно ревю с оценка между 5 и 6.

Това което най-много ми хареса е Окото. Мега зловещо, особено като беше на овцата и как гледаше и попиваше всичко. Стана ясно, че Окото е враг с Ксеноморфа.
Допадна ми и вкараната философия за мястото на синтетите сред хората и обратното.
Добра актьорска игра от по-голямата част от каста.
Класическият пришълец обаче, за съжаление не беше централният герой в сериала, което всъщност едва ли изненадва някого. Това си стана нарицателно за Дисни... И всеки път търпят критика за което и после се чудят защо рейтингите са им такива. Да не давам пример с други техни знакови сериали. И как заглавието е едно, а вътре ми пробутват съвсем други герои и сюжетни линии.
Изключително много се подразних как превърнаха ксеноморфа в послушно пале, а Уенди я превърнаха в злодей.
Твърде малко екшън имаше и твърде малко Х кадри, явно заради типичната за компанията аудитория. Не че нямаше, имаше. Но малко и най-големите възможни гадости бяха спестени.
Нямаше го и този съспенс и страх, така характерен за старите филми на Камерън, освен кадрите със зловещото Око. Реално то спаси сезона. Поне за мен.
Антагониста беше нелеп, а цялата метафора с Питър Пан и Невърленд не ми стоеше убедително.
-
6.5 / 7.0