🌹 Ергенът 🌹 сезон 4, тема #15, ФИНАЛ: от вторник до четвъртък, 20:00

• 300 939
  • 6 792
  •   1
Отговори
# 6 390
  • Stockholm
Не е дадено да схвана смисъла, признавам си, ако смисълът е, че не съзнавам как тя рекламира на деца секс за пари. Рекламира да си търсят жените богати мъже и да ги тестват преди това колко са щедри и някои други техни "второстепенни" качества. Мога да се присмея на опростенческата ѝ философия, но чак да се потреса, че децата ни гледат, хайде няма нужда.
"Общоизвестна истина е, че всеки богат млад мъж трябва да си вземе съпруга."
Да ви е познато? Едва ли има момиче, което да не е чело книгата или да не е гледало филма, в който английското общество от времето на Джейн Остин смята за най-висша цел на жените и техните майки женитбата с богат съпруг. И там златотърсачката майка е осмяна, както се надсмивахме над златотърсачката Даниела. Много неща са се променили оттогава насам, но нито е спирало да има такива момичета, нито такива майки. И няма да спре да ги има. Заради такива прегрешения не се вадят срещу жените символични картечници, за да бъдат публично сравнени със земята.
И последно. Кой пречи на критиците на Даниела да си изказват мнението тук? Аз с друго впечатление останах - че те намират различните мнения за нечитаеми.

Пречи например това, че "не е дадено да схвана смисъла" е неясно на кой коментар отговаря.

# 6 391
  • Street of Dreams
Ох, оставих метлата да си отдъхна, нали съм от ариергарда на Бачорски и аз да влея малко съпорт на групата ни.
Сокерес? Да събирам ли маалата?
Дъ г'бием викам, то надприказване няма, ами да развъртим тия метли.

Ау, ти вече събуди вътрешната си Даниела и спря да ти пука кой как те напада? 😆😜Добре дошла обратно. Бачорски каза да му пратиш PayPal.

Абе кои бяхме "защитничките" още докато се лееше хейт тука и беше наричана как ли не? Имам бегъл спомен за Краули само.

# 6 392
Със сигурност не съм защитавала Дайми в предаването. Да не объркам някого в преброяването🙂
Даже по-крайна ще бъда - ако зависеше от мен, тя нямаше да получи толкова време да си рекламира каквото там рекламираше. Интересно че продуцентът по тази тема нищо не каза. Според мен беше прецедент и можеше да разкаже защо така е преценил.

# 6 393
Аз също не съм защитница на Дайми, никога няма да бъда, защото не толерирам подобен начин на живот. Просто не толерирам и Мартин и неговия начин на живот. Не желая да се нормализират платените момичета за милиони, но не желая да се нормализират и мъже като Мартин, а те са и се вижда по това, че има жени с толкова промити мозъци, че го защитават.

# 6 394
Абе кои бяхме "защитничките" още докато се лееше хейт тука и беше наричана как ли не? Имам бегъл спомен за Краули само.

Аз съм защитавала Даниела понякога. Случвало се е да каже нещо вярно, а и харесвам някои неща в характера и поведението й. Ироничното е, че мога да изброя качествата й по-добре от нея самата Simple Smile Златотърсачеството й ми е най-малкия проблем с нейната личност, всъщност нямам особен проблем с това. Дай, Боже, всекуми богат и щедър мъж. Но да си с такъв най-вече защото е богат и/или без никакви чувства към него си е една друга категория.
И да развява гордо и сее невежество, да носи маска и често да има разминавания между думи и дела, да манипулира и използва човешко същество, обяснявайки му се едва ли не в любов за пустите му пари. За пари накара дори собствената си сестра да лъже. Кой знае колко още лъжи е натворила в желанието си за лесен, показен и луксоззен живот. Въздържам се от диагнози, защото не съм специалист, но нейното много ми бие на психопатия.

# 6 395
Ама някой да ми защитава Мартин на тема любов е просто безумно. Пичът си е правил виртуален кекс с Йоанка буквално ден преди да влязат момите, които да се борят за сърцето му. Това означава, че докато всички други са били в хотели и в изолация, тоя е имал телефон и интернет. Съдейки по това, което говорят и той и Н.Н. мога много логично да стигна до заключението, че Мартин е бил на съвсем различен режим от останалите участници - обзалагам се, че си е имал телефон, ако е искал можел е да провери и коя е Даца и всичко, най-вероятно го е и направил, та е решил да си изиграе играта така, че някакви калинки да решат колко е невинен той милият. Вижте му всичките жени, с които е бил - публично достояние са бая от тях -  той си има ясен тип, който не е Даниела. Това е 40-годишен обигран чичак, който е имал връзки с певици, с малки кифльоци и според вас ще допусне да се влюби в Даца... За две седмици, в предаване. Ш'го обидиш.

# 6 396
И аз съм тийм Даца от самото начало. В момента рева обаче, защото ако тя ме подминела, нямало да ме погледне или щяла да ме подмине с презрение, забравих - каквото и да е - плача безутешно.
Начинът й на живот, книгата й, запорите и доходите й тотално не ме вълнуват и не ми пречат. Хареса ми в предаването. Не му се кланя в краката на този, отстоява си мнението спокойно и с добри аргументи и от самото начало поставя ясни граници, изисквания и е пределно ясна какво предлага насреща - нищо.

# 6 397
Ще използвам логиката на НН и Мартин. Щом като Виктор е казал на Буба, че продукцията го е карала да целува Бранка и Клаудия, значи е вярно. Wink

# 6 398
Ще използвам логиката на НН и Мартин. Щом като Виктор е казал на Буба, че продукцията го е карала да целува Бранка и Клаудия, значи е вярно. Wink

А на Бранка и Клаудия кво е казал?

п.с.Значи ли че е вярно?

# 6 399
Аз лично се дразня, когато пияни мъже със съмнителен морал хвърлят камъни наляво и надясно. Даниела не ме вълнува толкова.

И при мен е така. Няма как хора като МартЕ, Н.Н. и Мартинките да ми раздават морал и да лепят на хората етикети. Съвсем за жълти канарчета ни взеха тези хора. 🙄

# 6 400
Току-що го видях във фейса, автор Милена Воденичарова:

Да работяяя ?!? Чуваш ли се, драги?
Че аз не съм родена за това!
Родена съм за лъскави облаги
и те ми се полагат на мига!

Свикнала съм да ми дават пачки -
в замяна аз кревата им крася...
Трябва само грозните да бачкат-
като нямат мойта красота!

И завиждат. Щото съм изящна.
Даже ослепителна съм, знам.
Затова богатите ми плащат -
енергията женска да им дам!

Бил чичака дърт. Голям пък праз!
Нали почивки скъпи ми избира?
И имал на сърцето си байпас-
дали ще може да ме... валидира?

Ергенка съм (пардон - мома било)
Избиват се за мене 100 глупака.
Завиждайте! И има за какво -
защото съм елита и каймака!

Joy

# 6 401
  • Street of Dreams

Аз съм защитавала Даниела понякога. Случвало се е да каже нещо вярно, а и харесвам някои неща в характера и поведението й. Ироничното е, че мога да изброя качествата й по-добре от нея самата Simple Smile Златотърсачеството й ми е най-малкия проблем с нейната личност, всъщност нямам особен проблем с това. Дай, Боже, всекуми богат и щедър мъж. Но да си с такъв най-вече защото е богат и/или без никакви чувства към него си е една друга категория.
И да развява гордо и сее невежество, да носи маска и често да има разминавания между думи и дела, да манипулира и използва човешко същество, обяснявайки му се едва ли не в любов за пустите му пари. За пари накара дори собствената си сестра да лъже. Кой знае колко още лъжи е натворила в желанието си за лесен, показен и луксоззен живот. Въздържам се от диагнози, защото не съм специалист, но нейното много ми бие на психопатия.
И аз съм против това. По какво по-точно съдиш, че Даниела го практикува? В предаването ли го е казала, в книгата ли го пише, смяташ че не обича мнимия си любовник или че е нямала чувства към Мартин?

И ако твърдиш, че е била с Мартин за парите му, значи няма как останалото да е вярно с любовника - Мартин беше готов да я осигури финансово и то с охота. Освен че имаше и много други качества, на които тя каза, че държи.

Последна редакция: сб, 31 май 2025, 20:39 от OnDiNe_

# 6 402

Ау, ти вече събуди вътрешната си Даниела и спря да ти пука кой как те напада? 😆😜Добре дошла обратно. Бачорски каза да му пратиш PayPal.

Алтер егото ми е Даниела. И викам, кво да дращя тука бадева, чакай една книга да напиша. Трудих се сиреч интелектуално. Няма само при Бачорски, я!?
Самоотлъчката забеляза ли се?

Иначе в групата ни/ вече съм чисто Je suis Даниела, дооформят ме тука успешно/ не помня ние да сме ползвали епитети към поддръжничките на мартинки, Мартин  и сие. Най-голямата обида, която чета, че сме отправили към другия лагер било сарказъм.
А ние, бедничките, ни смисъл схващаме, нито с надвисналото зло се борим, ами го адмирираме чак, сме ту труженички, ту четата с метлите.
Обаче както те не разбират и аз не разбирам на кого бръкна Даниела толкова лично в джоба, в семейството, че вече е олицетворение на престъпник без право на защита.
Или всички противнички са с толкова морално твърди устои, че отричат вече извоюваното отдавна право на жената, да разполага с тялото според разбиранията си, стига те да не са в противоречие със закона.
Доколкото е известно, никого не е изнасилила, ограбила или измъкнала насила от семейния уют.
Писала книга с напътствия за девойките.
Тя и Библията е писана, хем за всички, но колцина я четат и следват!?
Но днес ситуацията е Хоторновска,затова една негова мисъл ще постна:, 
 "Непорочността на жената също като лука, съдържа няколко слоя"

И дъвчем само горната люспа като безгрешни. В 21 век.

# 6 403
  • Stockholm
Ще се върна да коментирам, когато фокусът на дългите монолози се прехвърли към  някоя друга тема, освен възхваляване на Данка.

Гледам, че дори се пишат стихотворения и песни за нея. И се чудя докъде сме стигнали в духовното си развитие, за да бъдем инспирирани да творим за една толкова семпла и нищожна муза.

Последна редакция: сб, 31 май 2025, 20:42 от silsto

# 6 404
Поне филм гледай! "Убийството на Сорая"- по действителен случай.
И аргументи ще натрупаш още.

Общи условия

Активация на акаунт