Агресивно дете в детската градина

• 1 805
  • 35
  •   1
Отговори
# 30
Emilova_85, първо спряхме да използваме стандартните подходи с обясненията, че не се удря или с метода "gentle hands". Дете на 3-4 години е достатъчно голямо и много добре знае, че удрянето, ритането, скубането и хапането не са ОК.
Въпросът е защо удря.
Второ, пренасочихме удрянето към друг вид изразяване на негативните емоции. В нашият случай му казахме, че ако е ядосан, сърдит и тнт може да тропа с крак.
После го уверихме, че дори той да се държи лошо и да опита да удря, ние няма да му разрешим да нарани някой друг или себе си. (в интернет има обяснения за този метод и защо е важно да уверим детето, че ние ще му помогнем да контролира нещата)
И накрая, след като вече имахме известен напредък, започнахме со говорим за емоциите и за това как рагираме и как да ги контролираме.

Като цяло и в други теми съм писала, че на мен чуждестранни сайтове и литература ми беше много полезна в нашия случай. Масово информацията, която намирах на български беше еднотипна и повърхностна.

# 31

Говори за чудовища /измисля си/ - изненадай го - кажи му, че който говри за чудовищата то той ги призовава и те него първо отвличат. Така, че първо той е на ред!
Обезцени действията му - кажи му, че се държи като бебе и никой не го харесва и не иска да му е приятел заради това.
"Първо той е на ред" само означава, че след първия идва ред на втория, а не че се спасява от чудовищата. Grinning
Да му каже, че "се държи като бебе и че заради това никой не го харесва и не иска да му е приятел" е да му забрани да бъде себе си, заради хорските мнения - което е началото на една друга травма (комплекс). Та той си е бебе още. Simple Smile

Simple Smile Викате първо да мислят за психичното здраве на другото дете и неговата травма.
Ами тогава направо да се хвърля да го целува! Но пък сега вероятно ще навлезе непротимо в аурата му и ще обърка сексуалната му ориентация в тази крехка възстаст .... Simple Smile

Имате ли въобще деца?

# 32
Охо, деца имам колкото щеш! Педагог съм. Simple Smile
Казвам (не викам), че аргументите ти не хващат.

# 33
Айде, айде не на мене тия! Завършили педагогика има доста около мен. Децата които сте учили никога не са толкова "ваши", колкото родените "ваши" деца.
"Педагог" е житейско призвание. Повечето завършват специалност Педагогика. На не един от тях трябва със съдебна заповед да се забрани да доближават до деца. 

# 34
Какво сега, трябва да ти давам отчет, колко от децата съм ги родила аз ли? Joy

# 35
Явно предложеният подход успешно се прилага и върху възрастни Joy

Общи условия

Активация на акаунт