В момента чета... 95

• 38 709
  • 731
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
В момента чета на Джералд Даръл: Моето семейство и други животни
Скоро гледах сериала за него и ми се прииска да прочета книгите му. Сериалът беше правен по книгите му за живота му на остров Корфу. И да сравня доколко истинно е направен сериала.

# 16
Сол при солта започнах, но ме дразни, че всяка глава е от различен разказвач

# 17
  • Карлово
Тарти, може и да си права - ако има разлика в стила на стария и новия Кинг, може и това да е. Записах си, свалих си, няколко от старите и новите, ще го пробвам. Някъде четох обаче много лошо мнение за "Институтът", та не знам дали е добра идея с него да почвам. Въпреки че вкусовете ни с теб се препокриват, може и да ме завладее Simple Smile
Точно "Институтът" ми е направила най-голямо впечатление и най-трайно останали спомени за прочетеното от новите Кинг"ски книги, май със сина си я пише.
Скоро четох 11/22/63, по препоръка на приятелка, пък и класирана в бг-мама 2 поредни години за книга на годината, но последната 1/3 ми се видя недоизпипана, не като послание, него си го има, а като повествование.
Иначе чета
Юрт и Русенфелт "Това, което посееш", първа среща с авторите. Харесва ми.
#BGMammaЧете

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 10:47 от ДамаТрефа

# 18
  • София
@ pirin2019 - извън шегата, практиката по запада е да се плаща на брой думи. Тъй че, покрай някои четива, и аз съм си мислел същото.

# 19
  • София
Сол при солта започнах, но ме дразни, че всяка глава е от различен разказвач
Много ми хареса книгата на мен, а и съм фен като цяло на авторката.

# 20
  • София
Благодаря за темата!

И аз препоръчвам Институтът. Също Били Съмърс. Много добър роман! Няма страхотии, един съвсем различен Кинг. Има лека препратка към Сиянието. Който е чел книгата, ще разбере.
И трилогията за Бил Ходжис. Има криминална нишка, разследване и интересни герои.

# 21
"Институтът" на Ст.Кинг за мен е слаба книга. Но трилогията за Мр.Мерцедес е добра.

# 22
"Холи" е криминална, има разследване и детектив!
Хареса ми.

# 23
В момента чета Дума Ки на Стивън Кинг (2008 г.). Харесва ми и върви много бързо. "Приказка" обаче не можах да я прочета, просто не ми спореше и я изоставих.

# 24
Снощи приключих с прочитането на "Пачинко" — роман от корейската авторка Мин Джин Ли. Доста съм разочарована. Идеята е наистина силна и в основата си много въздействаща, но за съжаление стилът на писане изобщо не ми пасна. Изреченията са кратки, накъсани, почти лаконични. Образите и действията са предадени повърхностно, без дълбочина. Персонажите са много, но почти никой не е развит както трябва. На моменти дори се чудех каква им е ролята в историята. Първо си помислих, че е кофти превод, но погледнах откъси и на други езици — за съжаление усещането остана същото.
Добре че беше Джордж Елиът. Нейният Мидълмарч ми оправи вкуса отново. Сигурно препрочитам тази книга поне за шести път — или поне отделни пасажи от нея. Е, какво да кажа — супер! В едно изречение тази жена успява да свърже няколко различни мисловни линии, а понякога самото изречение заема почти половината страница и все едно участвам в някакъв интелектуален маратон.Препоръчвам

# 25
  • Пловдив
От Стивън Кинг съм чела "Гробище за домашни любимци" - работех тогава в магазин за обувки и някой като искаше да мери едни ботуши, които бяха в големи черни правоъгълни кутии все ми изскачаше в главата, как като отворя кутията отвътре ще се подаде Гейдж 🤣 много силно бях впечатлена от романа, филмовото изпълнение изобщо не ми хареса.
Като малка съм чела "Мъртва зона" имам бегли спомени от нея.
"Момичето, което обичаше Том Гордън" изобщо не ме впечатли и не ме хареса.
"Четири след полунощ" книга първа много ми хареса.
Друго май не съм чела от Краля.

# 26
  • София
В момента чета на Джералд Даръл: Моето семейство и други животни
Скоро гледах сериала за него и ми се прииска да прочета книгите му. Сериалът беше правен по книгите му за живота му на остров Корфу. И да сравня доколко истинно е направен сериала.
Има доста волности в сюжета на сериала, особено относно Спиро, но и книгите са вълшебни.

# 27
Благодаря за новата тема 💐

Аз обожавам “Зеленият път” и ме удари направо в сърцето мнението в предната тема, че били направили страхотен филм от тази посредствена книга 🥹🙃

Доста години ми отне да посегна към Кинг, защото ясно помня как съм на гости на една приятелка и едно друго дете ни разказва за “Гробище за домашни любимци”. Така се ужасих, че и до ден днешен ми се струва страшна. Още помня чувството и сигурно никога не бих я отворила даже.

Доникъде съм със “Стъкления човек”, защото нямах време да чета кой знае колко напоследък.

# 28
  • в сърцето на един мъж...
Много ви благодаря за мненията, намерих първите две от серията за Мистър Мерседес, ще ги почна, като завърша това, което чета в момента.
Морско_момиче - аз много обичам екранизации на книги и винаги чета първо книгата, а после гледам филма. В случая не ми се получи така, но бях решила да я прочета. И много се изненадах и през цялото време си мислех как може от толкова посредствена книга, да направят такъв великолепен филм. Много ми е любим, винаги го гледам с удоволствие и всеки път го изстрадвам до край. Но някак самата книга не ми остави същото усещане и се почувствах честно казано доста излъгана от нея. Понякога се чудя дали ако бях чела книгата първо и след това да гледам филма, усещането нямаше да е различно.

# 29
Geia, аз го написах с доза хумор това, разбирам, че всички възприемаме различно всяка творба (независимо от кое изкуство).

Иначе и аз много харесвам филма. Няма да забравя как веднъж като студентка съм си у дома в Бургас, чета книгата за пореден път (и си плача на някои по-емоционални моменти) и пускат и филма по някоя от телевизиите. Сестра ми отказа да го гледаме, освен ако не обещая да не рева през половината филм хаха. Обещах, обаче не изпълних обещанието, а не е като да не знаех историята буквално наизуст.

Някой знае ли кога ще излезе новата книга на Бакман? Търсих инфо на сайта на Сиела, но само пише, че се очаква скоро.

Общи условия

Активация на акаунт