Отговори
# 135
Те живеят заедно, това е равносилно на семейство. Думата и мнението й трябва да имат значение. Изобщо не е трябвало да го взема без тя да е съгласна.

# 136
Ама тя не го е натирила, не го е изгонила, нали точно това коментираме. И това й прави чест. И ако са едно домакинство, абсолютно трябва да се вземе предвид и нейното мнение. Тя не се е натресла ей така в този дом, била е поканена, била е желана (или поне се предполага). Не е влязла с взлом и не е започнала да се разпорежда, нито е изгонила хайвана. Както и трябва да бъде, разбира се.

Последна редакция: ср, 28 май 2025, 15:54 от Мила Атова

# 137
Тя може да е била съгласна, но впоследствие да е видяла, че нещата не са точно каквито е мислела или каквито са ù били представени. От писаното не личи приятелят ù да чувства някакъв по-голям ангажимент към 'почти детето' от доскорошните разходки и може би зареждане на храна и вода. Аз като чуя, че някой приема животинчето си почти като дете, си представям доста по-стабилна грижа от негова страна. Може и авторката това да си е представяла и изведнъж земи тоя миризлив нахален скубльо, има нужда от грижи.

# 138
Аз разбрах, че авторката има съвсем практически проблеми с кучето, тук много забихте в теории кой е добър и кой лош.
Кучето може да се превъзпита. Ако не знаят как, да потърсят професионалист. Но ще трябва и двамата да са единни, не става единия да възпитава - другия да лигави.
Ако е недостатъчно къпано и ресано кучето - собственикът да се погрижи.
 А ако той иска само да "разхожда" куче без да полага други грижи, да беше отишъл да разхожда бездомничета в някой приют. Но вече е късно, поел е отговорност за живо същество.

# 139
Разбирам те как се чувстваш. И аз имам такъв проблем с моя приятел. Обичам, не обожавам животните, но повече котките точно защото не се натрапват. Кучето му е досадно, мирише, лае нон стоп, пърди, иска да играете непрекъснато и те лае, ако не го правиш, качва се при теб докато се храниш и посяга с отворена уста. Когато усети, че готвиш, също идва и ти се катери по крака. Не можеш да си легнеш на дивана и да си хапваш ядки, защото идва и иска да ти ги вземе.
Да,знам, не е тренирано, ясно ми е това. Моят приятел казва - какво да направя... Затова и не живеем заедно, 2 пъти седмично го понасям, повече не мога.
Аз си мълча, разбира се, и го толерирам.
Виж пробвай да го разхождате повече, нека тича няколко км, за да може да спи, като се прибере. Друг съвет нямам, щом е на години, сигурно е късно за възпитание.

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 10:55 от Velma125

# 140
Предложи му да го водите периодично на грууминг ( след като на него не му се занимава с поддръжа). И да го пратите на училище за кучета. Аз съм стопанка на куче, но някои кучета и мен ме дразнят с липсата на дисциплина. И все пак, ако държите наистина на този човек, бихте могли да се постараете да поемете някаква грижа за кучето - примерно да го извеждате, именно с цел да се привържете и вие. Любовта идва с грижата.

# 141
Едва ли отговорът беше към мен, но само да кажа, че пробвах в началото да го разхождам, но събирането на л.....а 2 пъти дневно не е моето. А и постоянният стрес да не изяде някаква отрова, да не се отскубне от каишката и да го блъсне кола.... Мерси.

# 142
Към авторката на темата беше.
Но пък на теб ако ти пречат л@йна и разходки, значи по тази логика по-добре и деца да не отглеждаш, че там както изхождането, така и разхождането е по-честичко. Страхът да не му се случи нещо - почти перманентен.

# 143
Но пък на теб ако ти пречат л@йна и разходки, значи по тази логика по-добре и деца да не отглеждаш, че там както изхождането, така и разхождането е по-честичко. Страхът да не му се случи нещо - почти перманентен.

Поредната която сравнява животни с деца. Нямам думи.
Като ви свършат аргументите и винаги вадите тази изтъркана плоча.

# 144
Глупости пишете. 2 деца съм отгледала, кучешки л...на нямам никакво желание и не бих събирала. С котешка тоалетна нямам проблем, изгледала съм 2 котки, над 30 години ми се събират.
На съседските кучета много се радвам, но аз лично куче няма да гледам. Та я разбирам авторката напълно. Бих оставила партньорът да си поеме изцяло грижите за домашния любимец.

# 145
Така е, напълно права сте и деца не желая да отглеждам. Какво да направя, като явно съм по природа бъгната😊

# 146

Поредната която сравнява животни с деца. Нямам думи.
Като ви свършат аргументите и винаги вадите тази изтъркана плоча.
Нека е така. Ще поживеем, ще видим. И да, кучето е с мозък на 2-годишно дете.
Ето, тя си го написа жената. Явно без да искам съм уцелила за какъв човек иде реч.
Радвам се, че го е осъзнала навреме.

# 147
Даже не може да осъзнаете, че жената ви иронизира. Както и че кучето цял живот ще е с мозък на две годишно, а детето ще порасне и ще започне да се обслужва само. Сега сравнете и със смяната на памперси при възрастен човек, че е същото като при твоето бебе. Който иска да събера лайна може да почне санитар в болница. Авторката не е длъжна да събира ничии лайна, само защото вас ви кефи, тя куче не си е вземала.

# 148
И аз недоумявам как може да се сравнява грижата за куче с грижата за дете и родители, но всеки си знае. На детето му събираш л*айната 2 години, не 15. На родителите, дано не се налага никому, но също ще ги събираш, както той е събирал твоите, докато си бил малък.
Аз съм имала куче, в момента нямам, защото би ми било много ограничаващо, но някой ден имам желание отново да си взема. Източник на върховна сладост и неограничена любов са, така е. И колкото и да ги обичам, напълно разбирам хората, които не изпадат в умиление от тях.

# 149
Като се наложи е едно, сам да си го налагаш - съвсем друго. Разликата е като да си вярваш, че се раздаваш за животното, докато всъщност угаждаш на собствената си потребност от нечия безкритична любов и зависимост от теб.

Общи условия

Активация на акаунт