Отговори
# 150
Значи и с котки не може. Ясно. Просто не обичате кучета. А Велма като ѝ е толкоз тегаво и мъчно, да сменя мъжа заради едно куче.

# 151
Или той да я сменя, като не може да се съобрази с жената до себе си, и едно куче му е по-важно от партньора.
Аз си казвам - не обичам големи кучета въобще, страх ме е от тях, неприятни са ми, плашат ме като играят и се приближават към мен на улицата дори.

# 152
Ако е съвестен и свестен човек няма да си прати кучето в приют заради капризите на жена. Особено, ако кучето е от преди това, а не натресено в последствие. Да е гледала овреме. Как така ще си живея аз със любимеца в радост и тъга и ще дойде някой и ще установи, че било акало, било му неприятно и айде в приют. И после ауу, бездомните кучета това, бездомните кучета в онова. Ако искате направо да му върже един камък на врата и да го удави, щот госпожицата не го трае.

# 153
Почвате да се излагате вече с тези лични нападки и квалификации. Ако искаме приемане на чуждо мнение трябва да можем и да приемаме чуждо мнение.
Нито тя е лоша, че не приема кучето, нито приятеля ѝ е лош, че иска куче.
Чак пък той не се съобразявал с нея, па и га натрисал, тя пък щом не искала куче по-черна от дявола я изкарахте. Айде няма нужда да изопачавате така нещата.
Лошото е, че момичето не се включи повече и реално не се знае помогнахме ли или навредихме. Нейният въпрос беше прост “нормално ли е това?!” Да, нормално е. Дали иска да продължи така и как ще продължи са вече други въпроси.
Да се прави сравнение с дете и куче може да ви изглежда нелепо, но е резонно, защото отглеждането им е свързано със същата морална отговорност, физическо натоварване, коренна промяна на живота.

# 154
Естествено, че не в приют, това е жестокост. Макар че за жалост съм виждала и по-голяма жестокост. Аз съм гледала изцяло наследствена котка, никога не е била моя, даже е била дворна, но след починал собственик прибрах котката в апартамент. Така че не бих била и с мъж дето ще прати животно на пътя, или в приют. Но той трябва да приоритизира връзката си и жената до себе си, да уважава чувствата й, да направи нещо по въпроса. Дали ще търси друг роднина, дали ще почва обучения на кучето, дали ще намери обучител, дали начини момичето да има лично пространство в къщата без кучето... нещо! А не просто - ами трябва тя да свикне и това е.

# 155
Авторката изобщо не поставя въпроса за махане на кучето. Пита какво може да се направи, за да подобри положението. Адекватните съвети са треньор и гаджето и да си влезе в ролята на стопанин на куче и да го обгрижва както трябва, без да очаква жената до него да се занимава сериозно.

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 14:00 от alex_jp

# 156
Чистенето на л*йна на 80-90 кила човек няма нищо общо с лайната на бебе, а и може да продължи много по-дълго от 2-3 години. И друго има, една съфорумка беше разправяла за среща с родата на някакъв вече бивш - сядат на софра и някой по-възрастен от страната на момчето се изцепва, че тя ще ги изгледа всичките.
Абсолютно несравнимо е това аз на тебе като бебе, ти на мене на 100.

Но нещото по темата, което ме втрещява, е изказването 'аз какво да направя'. Е как какво - вдигаш си задника, хващаш животното под мишничките и го избутваш малко встрани, после си измиваш ръцете и сядаш пак на масата. Пък ако толкова те радва, може да си го повикаш на теб да ти бърка в чинията. Ама за такива случаи изобщо не съм чувала, да се чуди човек защо...

# 157
Това с гледането на кучета и котки в дома е нова мода, преди 100 години (че и по- малко) е нямало такова нещо. Да сте чели или гледали филми дето са имали вкъщи такива любимци? Кучето на двора, да пази къщата,котката също, да лови мишки. Аз не мога да разбера какво удоволствие може да е за човека, да му е всичко в косми и лиги.
Това не пречи да ги обичаш, да ги погалиш, да ги храниш.

Нека хейта започне!

# 158
Ами какво да ти кажа. Обикновено така е било на село. Типичното селско мислене - кучето вързано на синЖир, котките да ловят мишки.

Ето малко нагледен материал за хора с друго мислене:
Кралица Елизабет II
Скрит текст:
Хенри VIII

Кралица Виктория

Марк Твен и котката му

Скрит текст:

Джон Стайнбек и кучето му Чарли, на което е посветил и книгата си "Пътешествия с Чарли":
Скрит текст:

Както и много много други и много много отдавна.

# 159
А породата на моето куче е специално селектирана да прави компания на английските кралски особи още по време на Гражданската война, така че изобщо не е нова мода.

# 160
Хм, а ако човек не е кралска особа това не е ли злоупотреба с животното, което въобще не е селектирано като за него?

# 161
Но защо трябва такива крайности, или синжир или задължително куче в леглото. А котката пък въобще не цапа, тя е изключително чисто животно. Много ми липсва моята котка, беше ми като дете. Сега се радвам на уличните. Аз не виждам на този приятел как кучето му е като дете щом го е дал на друг, и сега дори не се грижи за козината му, а е позволил да мирише.

# 162
Леле, как се вързахте на трола....

# 163
Дори и трол да е, половината тука си вярват, че е точно така. 😁

# 164
Аз ли съм трол?
Това са факти. Не е било само на село, а и в града.
На снимките виждам известни личности със своите любимци, но едва ли са спели и яли с тях.
И едва ли те са им чистили.

Имала съм котка, доста си цапа. Пясък излиза от тоалетната като заравя, косми навсякъде, повръща понякога и т.н

Общи условия

Активация на акаунт