Отговори
# 165
А "стоката" къде е била, за да може да оцелеят и тя, и отглеждащите и разчитащи на нея? Кой не бил чел?

# 166
А, това за книгите чак сега го видях.
Е, ако човек чете само задължителната литература в училище, твърде  възможно е никъде да не прочете нещо за домашни любимци. Особено ако си фен на Елин Пелин, там за животните е яко гърч. Белчо и Сивушка берат душа на браздата и дотам приключваме с обичта към животните. И то пак не се знае лирическия герой за Сивушка ли тъгува, или щот' няма кой да изоре.

Обаче например ето тази, подчертавам детска и непретенциозна книжка е писана и рисувана с цялата любов на авторката някъде по същото време:

Скрит текст:

# 167
В условията на голямо социално разделение домашният любимец е привилегия за хората с някоя жълтица и свободно време в повече. За останалите и няколко кокошки за яйца може да са лукс. Изобщо не става дума за мода. Все едно да се обясняваме откъде е дошла в последния век модата на банята у дома и вече не си честитим къпането.

# 168
Не съм чела цялата тема.
Ако някой ми постави условие кучето, или той, направо му показвам вратата. Няма място в живота ми такъв човек. Кучетата ми са приоритет, на едно ниво, даже малко над, детето ми. Защото те завинаги си остават бебета, а детето расте и си взема живота в ръце.
Как ще свикне авторката, не знам. Ако не може, да се изнася.

# 169
А "стоката" къде е била, за да може да оцелеят и тя, и отглеждащите и разчитащи на нея? Кой не бил чел?
,,Стоката'' която е била важна за оцеляването е живеела в плевня, само в лют студ е можело да я приберат при тях на топло, за малко. Това по селата.
На всички книжки и анимационни филмчета кучето си има колибка и си живее в нея.

# 170
Да оставим селото настрана и да се върнем на първия постинг. Авторката казва, че кучето е било гледано от човек с влошено здраве. Не е ясно защо се води собственост на приятеля, а го гледа друг човек. Вероятно затова е и занемарено. Не е ясно всъщност занемарено ли е или просто авторката не понася миризмата на куче. Нашето куче, когато е прясно изкъпано, мирише на мокра козина. Не е като миризмата на мокра коса. Но ако приемем, че въпросното куче е и разлигавено, тук има сериозен проблем. Явно за него не е ясно кой е водачът в глутницата поради разхвърляните отговорности за него. Объркано е животинчето. Пак пример с моето - мен ме слуша, но ми се глези и ме дърпа много при розходки. Най-много слуша мъжа ми и баща ми. С детето е изключително внимателно. Имам клипче как детето го води и това голямо куче върви покорно като овчица.
Така че на кучето от темата трябва да му се покаже поне един човек от дома, който да е водачът. А може водачът на глутницата за него да е болният човек, който се е грижил за него. Но с това хрък-брък е сложно. Да се даде в приют старо куче е направо смъртна присъда. Айде, ако беше на месеци, можеше някой да се навие да го вземе и отглежда с любов, ако изобщо стопанинът е готов на раздяла с него.

# 171
  • София /Абсурдистан
Всички специалисти и дресьори са категорични, че когато хората се хранят, кучето не трябва да е в същото помещение. Храна от масата не се дава, след като се нахранят хората, може да се сложи в паничката на кучето храна или лакомство. Аз това не го спазвам напълно, но и моите кучета никога не биха взели сами храна от масата.
В конкретния случай, кучето е объркано и наистина не знае кой е лидерът. Ще е правилно да бъде научено.

# 172
Вие давате съвети все едно човек си е взел кученце и иска са го обучи... а случая изобщо не е такъв.

# 173
  • София /Абсурдистан
Е тя иска да изхвърли кучето, ама то не е нейно и как да стане. Да се ориентира към някой себеподобен тогава, който също не иска животно.

# 174
Аз никъде не прочетох да иска да изхвърли кучето. Но може да съм пропуснала.

# 175
Такива съвети за приют й даваха...
Мисля, че има специалисти, които могат да превъзпитат и възрастно куче. На мен са ми правили показнО с моето и са ми показвали трикове. Смея да твърдя, че кучето ми е много по-възпитано от котките, които съм имала. Едната се разхождаше по мивката и пиеше вода от чешмата, а другата си пъхаше муцуната в чашата ми с мюсли. Но тогава бях сингъл, без деца, а и не съм гнуслива към животни.

# 176
Разбира се че може да се превъзпита и възрастно животно. Но трябва да знаеш как, т.е. някой да ти покаже, и трябва да си последователен във възпитанието. Наблюдавам много лош пример отблизо, първо се карат на кучето че проси на масата, след две минути го викат да му подадат нещо от масата, след още пет минути пак му се карат че проси. Животното как да разбере кое е правилно и какво точно се иска от него?

# 177
А възможно ли всъщност авторката да изпитва някаква ревност от кучето?
Интересно също кучето каква порода и какъв пол е.

# 178
Кучето е досадно за авторката. Не е привлякло особено вниманието на стопанина си, че да се ревнува от него.

# 179
Ами то и чувството на досада понякога се поражда от това, че някой не е центърът на нечий свят. След като уж обича животни...

Общи условия

Активация на акаунт