Милано и Северна Италия - тема 19

• 21 621
  • 522
  •   1
Отговори
# 225
т.е. за нося някаква  сума швейцарски франкове

# 226
  • София
т.е. за нося някаква  сума швейцарски франкове
Лична преценка е това.
Около 45 дни съм прекарал сумарно из Швейцария и никога не съм имал франкове.
Споделих единственото нещо за което предполагам могат да са нужни. Тоалетни. Някои са безплатни, някои приемат карти, някои имат отвор за монети. Не знам да приемат банкноти.

# 227
Повечето магазини и ресторанти в Лугано също приемат евро, но си определат свой курс, който може да не е най-изгодният. Плащайте с карта, а ако имате Revolut можете да си обърнете парите в картата в chf.

# 228
за този дворец не намирам цени на билетите ?
Посочих, че не е отворен за туристи.
Само на снимки за нас.
Някои от живеещите в Милано могат да си организират там сватба или друго събитие.

# 229
  • Milano
Аз го посетих по време на Мебелното изложение.
Бях пускала снимки в миналата тема.

Утре е най-любимият ми празник - Ferragosto.🤩

Една снимка от високо:

# 230
И аз много харесвам този празник.

# 231
@Реджина, спомням си снимковия ти разказ от мебелното изложение, но името на двореца ми е убягнало.
Ти като местна можеш да се възползваш при подобни организирани мероприятия.

Този музей в Милано съм набелязала също, ако остане време след извънградските забежки - Museo Bagatti Valsecchi, но много неудобно работно време.
Скрит текст:
https://museobagattivalsecchi.org/en/exhibitions
Работно време:
Пон – затворено
Вт – затворено
Ср – 13:00 – 20:00
Четв – 13:00 – 17:45
Пет – 13:00 – 17:45
Съб – 10:00 – 17:45
Нед – 10:00 – 17:45

Още един, по-малък, с красиво стълбище - Museo Poldi Pezzoli . И той затворен във вторник Sad

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 21:17 от SamoDiva

# 232
  • Milano
И двата са хубави.

Незнам кога ще ходиш, но Bagatti Valsecchi е затворен до 02/09 вкл.

Ако те интересува можеш да купиш тази карта за четирите къщи:

https://www.casemuseo.it/

25 евро, важи 1 година.
Villa Necchi Campiglio влиза в него. И тя е много хубава.
Има и снимки на българското царско семейство.

# 233
Павия, Новара или Верчели? В кой от градовете бихте ми препоръчали  отсядане за седмица? Идеята ми е да е с повече възможности за разнообразни вечери след дневните пътувания.
Ще съм благодарна за интересни идеи в района.

# 234
Здравейте, някой със скорошни впечатления от  Ibis Malpensa - чета отзиви, че има дървеници?

# 235
  • София
Не съм посещавал Верчели.
В Павия и Новара не мога да си представя какво разнообразно може да се прави седем поредни вечери.

# 236
  • In transit
Верчели е най-малък от изброените градове. Съвсем пък не виждам какво ще се прави толкова време, освен, ако човек не се отдаде на пълна почивка.

Kepeva, ако кажеш какви и къде ще са дневните пътувания, може да сме по-полезни. За мен по-важен фактор за избор на място за спане, е да има удобен транспорт до местата където съм решила да обикалям.

# 237
Верчели е най-малък от изброените градове. Съвсем пък не виждам какво ще се прави толкова време, освен, ако човек не се отдаде на пълна почивка.

Kepeva, ако кажеш какви и къде ще са дневните пътувания, може да сме по-полезни. За мен по-важен фактор за избор на място за спане, е да има удобен транспорт до местата където съм решила да обикалям.
Благодаря! С кола под наем сме и идеята е пообиколим регион, в който не сме били. Ще отделим време на Варезе, на Стреза, на островите на Лаго Маджоре. Едно абатство съм набелязала, ферма за горгонзола....В общи линии искам да се загубя из Пиемонт  😀, да разгледам няколко галерии, да впечатлим приятно майката  на партньора ми, която е юбилярка (не е била в Италия) и да не отегчим  внучка  и на 22  Simple Smile.

# 238
  • In transit
Kepeva, така кажи. В Торино ще ходите ли? Там има доста за разглеждане и впечатляване. Може да разгледаш тук: https://turismotorino.org/en за идеи.
Около Торино, има един страхотен манастир Сакра ди Сан Микеле. https://maps.app.goo.gl/fwvcqecctJQZ9pDd7

Места където да се изгубиш и си струват за мен са: Асти, Алба, Кунео, Алие, Монкалиери, Киери (има чудна изба https://maps.app.goo.gl/FTwHzo998s1QUSeR7). Езерото Маджоре ви е в списъка. Изобщо ако сте фенове на виното, в Пиемонт се произвеждат едни от най-хубавите и скъпи италиански вина. Има много места където може да се отбиете на дегустация.

Ако ходите към Павия, освен града - Чертоза ди Павия. Наоколо може да се разходите до Виджевано, Александрия.

# 239
Павия не препоръчвам - ние отидохме, защото очаквах, че Милано няма да ми допадне, пък взе, че ме плени. Пак е симпатично градче, все пак е в Италия, но сякаш нямаше нещо кой знае колко интересно, освен покрития мост на реката. Аз за първи път видях и съвременна жилищна сграда, построена буквално върху римски останки и това ми беше интересно, но като цяло е загуба на време. Доста провинциална, без нещо пленително.

Това, което си заслужава в района е малко извън самия град - в едно село и се казва Certosa di Pavia. Уви ние нямахме време за нея, а и не бяхме с кола. Определено бихме се върнали да я разгледаме от близо, пропускайки самия град Павия. От 13 посетени държави в Европа досега в Италия най-много искам да се връщам.

Общи условия

Активация на акаунт