Милано и Северна Италия - тема 19

• 19 906
  • 487
  •   1
Отговори
# 405
  • Milano
Отговорих Ви, защото никой не го направи за зоните.
Да, имате право - ще пропусна да отговарям на който го мързи да прочете нещо, на което му е отговорено.

# 406
regina di cuori доста остро отговаряте , темата е за взаимопомощ, не отговаряйте щом толкова Ви дразни . Няма  да си записвам , преди време съм любопитствала за да си изберра дестинация , това ми е помогнало да взема решение утре да замина за Бергамо . Не ми се помнят кой какво за кой град ми е отговорил .Все си мисля , че не отговаряте само Вие .
Хайде по-полека. Ако regina di cuori спре да отговаря, темата ще умре. Тя сама дава 90% от най-актуалната информация тук.
Вашите реплики "какво ви дразни да отговорите отново", "няма да си записвам", "не ми се помни", са доста абсурдни и неуважителни. Това ли е за вас взаимопомощ? Нещо сте се объркала.

# 407
  • София
Четох преди време за едно старо кафене в Бергамо-примерно от 1880 ?? Дали знаете името и заслужава ли си?Предполагам няма да е с ниски цени.

# 408
  • София
Четох преди време за едно старо кафене в Бергамо-примерно от 1880 ?? Дали знаете името и заслужава ли си?Предполагам няма да е с ниски цени.
Отвори Гугъл Мапс и го потърси като име Cavour 1880. Има снимки на разлистено меню с цени - на фона на централна София, направо евтино ми се вижда 🙂

# 409
  • София
Немерих го, много готино изглежда Simple SmileБлагодаря и го слагам в моят списък Simple Smile

# 410
Намира се на via Gombito 7.
Аз писах след нашето завръщане, че от там си купихме невероятни минисладкиши.
Кафе не пия, предполагам, че също си заслужава, но определено съжалявам, че не взехме повече бройки от сладките изкушения.

# 411
  • Milano
Получих мейл преди малко - генерална национална стачка на 22/09/25г.
Включително и транспорта.
Изключение - самолети, които са на 26/09.

Барба, такес ал трам се диз а Милàн, ми се струва подходящо в такива случаи.

# 412
  • София
Ние летим на 25-ти и сме до 27-ми Simple SmileДано не ни изненадат.

# 413
Букнах хотел в района, но не е съвсем до гарата, до порта Венеция е. Simple Smile Сега се надявам на хубаво време...

Натъкнах се на нещо интересно и щом ще си в района, може да се отбиеш - Casa Galimberti, via Malpighi 3
https://www.morabitoimmobiliare.it/en/casa-galimberti-milano/

Подобно изрисувана сграда видяхме на via Ludovico Ariosto (минахме по нея с трамвай № 10 от Porta Garibaldi до Porta Genova). По цялата улица могат да се видят красиви сгради.

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 23:29 от SamoDiva

# 414
Здравейте, имам нужда от малко помощ Предстои ни пътуване до Милано, четох началната страница, доста коментари,но малко се пообърках...Blush
Значи от летището в Бергамо,доколкото разбрах има автобуси на всеки 30 мин. За Милано, билети за които ги продава човек който стои там.
Билетите за Метро и автобуси се купуват от машини или будки за вестници.
Въпросът ми е следният , да си купуваме постоянно билети за всяко превозно средство ,преди да се качим на него или някакъв вид три дневни, които обаче да обхващат района на Милано/тъй като ще обикалями доста/ и ще ходим да нощуваме в Мариано Коменсе/при приятели/.
Погледнах картите ,от това което се ориентирам доколкото мога Мариано Коменсе влиза в зона М5 или греша?
Ох дано обясних правилно,накратко трябва ми билет от и за Милано- до Мариано Коменсе и обратно.
Има ли такива и къде мога да видя каква е цената?

# 415
  • София
Получих мейл преди малко - генерална национална стачка на 22/09/25г.
Включително и транспорта.
Изключение - самолети, които са на 26/09.

Барба, такес ал трам се диз а Милàн, ми се струва подходящо в такива случаи.

Реджи, това означава ли, че на 22 септември няма да има абсолютно никакъв градски транспорт и включително шатъли до Бергамо летището?

# 416
  • София
Летищните шатъли не са част от обществения транспорт и не би трябвало да участват в тези стачки. Едва ли някой може да обещае, че никога не би се случило, но е крайно малко вероятно да се.

# 417
Значи от летището в Бергамо,доколкото разбрах има автобуси на всеки 30 мин. За Милано, билети за които ги продава човек който стои там.
Билетите за Метро и автобуси се купуват от машини или будки за вестници.
Въпросът ми е следният , да си купуваме постоянно билети за всяко превозно средство ,преди да се качим на него или някакъв вид три дневни, които обаче да обхващат района на Милано/тъй като ще обикалями доста/ и ще ходим да нощуваме в Мариано Коменсе/при приятели/.
Погледнах картите ,от това което се ориентирам доколкото мога Мариано Коменсе влиза в зона М5 или греша?
Ох дано обясних правилно,накратко трябва ми билет от и за Милано- до Мариано Коменсе и обратно.
Автобуси от летището до Милано има на около 20 мин. дори по-начесто. Три фирми обслужват отсечката, така че постоянно има потеглящи автобуси.
Билети се купуват непосредствено преди качване, продават ги пред автобуса.
Плаща се в брой или с карта.

Летището не се намира в Бергамо, а в Орио ал Серио. Ако се ходи до Бергамо, се хваща автобус номер 1 - 3 евро.

За Мариано Коменсе най-добре питай хората, при които ще отседнете.

Дали единични билети или дневни, зависи къде ще ходите и колко интензивно ще ползвате транспорт.
Дневен билет за Mi1-Mi3 e 7,60 евро, еднократен 2,20 евро.
Аз за един от дните взех 24-часов билет - от вторник вечерта до сряда вечерта. Във вторник се разхождахме в центъра, а в сряда доста обикаляхме.
За четвъртък ползвахме единични, защото имахме само отиване до обект и връщане - т.е. 2 х 2,20.

# 418
...
Автобусите от летището са даже на всеки 5-10 минути.

Мариано Коменсе е в провинцията на Комо, не е част от транспортната мрежа на Милано.
Най-лесно е да се придвижите с влак. По линията на TRENORD, които не тръгват от Stazione Centrale, a от гара Cadorna.
Вижте за влаковете тук https://www.thetrainline.com

# 419
Много ви благодаря момичета, ако има още нещо ще ви питам.Хубав и усмихнат ден ви желая.🍀Blush

Общи условия

Активация на акаунт