Милано и Северна Италия - тема 19

• 19 595
  • 486
  •   1
Отговори
# 420
  • Milano

Реджи, това означава ли, че на 22 септември няма да има абсолютно никакъв градски транспорт и включително шатъли до Бергамо летището?

Не, не означава.
Да стачкуваш е твое право, не задължение. Никой не може да предвиди % на участващи.
Както и да е, има гарантирани часове, в които ГТ в Милано върви - до 8.45ч и между 15ч и 18ч.

Стачката е против бомбардировките в Газа.
Шатъли не ми е известно някога да са стачкували.

Такситата също са включени в нея.

Ще има и манифестации.

Бих избягвала най-вече влаковете.
При тях стачката започва от 21ч на 21/09 до 21ч на 22/09.
Гарантирани часове от 06ч. до 09ч. и от 18ч. до 21ч.

Merydit, шатълите от Бергамо до Милано са на половин час на всяка една от фирмите, които са 4, което на практика означава, че на 5-10мин един от тях потегля.
Има персонал пред тях, има и гишета на летището.

Мариано Коменсе, както подсказва името е в провинция Комо.

Не влиза в зоните за билетите на Милано и провинция и Монца и Брианца и провинция.

Според мен за вас най-добра опция за вас са билетите "Аз пътувам навсякъде в Ломбардия (IVOL) за 3 дни 35 евро.
Ще ви важи и за влакове и за ГТ в Милано, Мариано Коменсе и т.н., изобщо в областта.
Иначе - влак Мариано К. - Милано - 3,60 на посока. Единичен билет за Милано 2,20 евро, тридневен - 15,5€.

П.п. докато съм писала и говоря по телефона междувременно са ви отговорили.

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 10:53 от regina di cuori

# 421
за билетите за градския транспорт. на нас ни беше най-удобно да плащаме директно в превозните средства с карта (в случая безконтактно с телефон направо).. както в софия...
максимум за календарния ден се начислява колкото струва дневната карта.
за нас удобството беше на първо място. пътувахме с четиригодишен звяр, който понякога изпада в особени настроения, когато е изморен и искахме максимално лесно да ни е придвижването, качване/слизане от трамваите и влизане/ излизане от метрото.

# 422
  • Milano
Тази изложба според мен ще е супер в Пинакотеката в Брера:

Още повече, че той лично участваше в изготвянето й.

Бях чела, че ще е до 24/10. Отлично че са я удължили.

Вали доста силно. Има оранжев код.
Добре, че поне метрото е отворено въпреки стачката (с изключение на М4).
Дано и довечера е така.

Миналата седмица 30°, тази ще спаднат с около 10°.

# 423
В Комо валя много силно цяла нощ и цяла сутрин, някои части от града се наводниха. Пуснаха заповед всички училища да останат затворени утре, въпреки че най-големият дъжд вече отмина.

# 424
  • София
Реджи, от нощес вали и такъв дъжд в България не съм виждала от години. Докато чаках трамвая станах вир-вода, а докато сляза от него и вляза в гарата, излизам от нея и изчакам 5 човека пред мен да се качат на шатъла, вече бях подгизнала. Имах чадър, но уви и ръкаввите ми бяха мокри, и раницата. Като я изпразних сега, вътре всичко е мокро. Обувките ми са мокри и само мечтаех да кацнем, да се прибера и да ги събуя.

Извън стартиралата дъждовна седмица, времето беше прекрасно, топло, леко задушно. Милано беше “превзето” от MBW (буквално всеки носеше рекламна торбичка на бюти компания) 🙂

Другите ми снимки са по-големи от 5МВ и не ми позволява да ги кача. Дори първата от тези е скрийншот, за да падне под 5МВ.

Последна редакция: пн, 22 сеп 2025, 21:07 от veka

# 425
  • София
Аз започнах да се притеснявам, ние летим в четвъртък Simple Smile А толкова го чаках това пътуване .

# 426
  • София
Вземете си чадъри, дъждобрани и водоустойчиви обувки и няма от какво да се притеснявате.

# 427
  • Milano
Барба, гледах колите до таван покрити в Комо до гарата казаха.

https://mediasetinfinity.mediaset.it/video/studioaperto/maltempo … _F313662501529C01

Както се вижда от новините къде са наводненията - Комо, Варезе, Пиемонте и Лигурия, за които писахме по-назад като вали да се избягват.

Века, дъжд в България?
Ти от Милано ли си пътувала или от България?

В четвъртък няма да вали Халичка, не се шашкай.

Ние в събота бяхме на концерт на открито, 30°, добре че по-късно се дишаше.
За първи път ми е на панаира. То всъщност е от миналата година.

В сряда започва седмицата на модата.

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 08:21 от regina di cuori

# 428
  • София
Реджи, бях в Милано и днес се прибрах в София.
Детето каза, че следобяд се е показало слънце в Милано.

# 429
  • Milano
Да, показа се.
Аз през нощта нищо не съм чула, а щората беше леко вдигната и вратата отворена.

# 430
В Милано или Бергамо в момента студено ли е ? Налага се отново да заминавам , незнам с какви дрехи да се подготвя ? Преди няколко дни беше топло , но сега с тези дъждове е ветрове ....

# 431
# 432
Моля, за мнение, започнах много да се чудя дали да променя от Милано, да не спим в Бергамо с дъщеря ми. Предстои ни в началото на ноември месец пътуване. В началото бях планувала да отделя на Милано 1 ден и половина, но предвид, че досега не съм пътувала самостоятелно и ми се струва по-спокоен град Бергамо, в случай, че и времето не е подходящо за някое от езерата да отскочим за 1 ден.... Другото, което е, че съм резервираме стая с обща баня в Милано, нещо не ми допада тази опция, като че ли, но пък ще сме в Милано и каквото и да решим да разглеждаме ще сме там и няма да пътуваме 1 час.... Малко и аз май незнам какво точно искам и ме притеснява, но всякакви насоки биха ме ориентирали....

# 433
  • София
Аз не мога да ти разбера особено въпроса.
Бергамо е по-спокойно от Милано, да.
Без пътуване почти нищо няма да се случи, един час в посока не е много по никой параграф, а е абсолютен минимум даже.
През ноември е възможно да е дъждовно, мрачно и хладно. Ако си в такива дни, езерата губят голяма част от чара си и изцяло градски туризъм би бил по-подходящ.

# 434
  • София
Ако целта е почивка за мен е Бергамо, изглежда ми спокойно. Не ми се вози много в метро(София ми е достатъчно). Харесах си площадчето и около него гледам (Чита Алта). Ще чидим как ще е в четвъртък. Обща баня не обичам, един път бяхме в такава и една двойка се "къпеха" заедно един час, а ние с бански ги чакаме:)

Общи условия

Активация на акаунт