Милано и Северна Италия - тема 19

• 34 028
  • 755
  •   1
Отговори
# 705
Аз също не бях летяла и не бях ходила сама никъде.Сестра ми ми подари за РД 4 дни в Милано, заедно с мъжете ни.От тогава пътуваме сами със съпруга, а аз отделно с приятелки. Беше ми достатъчно веднъж с някой,който е пътувал, гледах,запомнях къде какво и как се случва. Аз говоря АЕ, съпругът ми не. Мисълта ми е, ако имаш близки или приятели, които биха пътували с вас, също е вариант.
    Но подкрепям Ребел, ще ти е спокойно и организирани с група.Само провери хотелите,които предлагат дали са на локация,която да ти позволи самостоятелни разходки вечер, напр. Защото да идеш в Италия и да си стоиш вечер в хотела е загуба на време .
    Чакам с нетърпение да разкажеш.Успех!

# 706
  • София
И аз така се престраших, първо два-три пъти с мъж ми (той беше летял), а наскоро ходих и съвсем сама. Е на познато място, но се оправих, Знаеш ли английски е лесно. Но и аз мисля, че най-добре с агенция.

# 707
В държава като Италия, която е супер туристическа и част от ЕС, не бих ходила с агенция. А и има форуми, като този, които помагат именно на самостоятелно пътуващи. С какво да пътуваме, къде да спим, транспорт и въобще всичко. На 30 години смело се хвърляйте напред и няма да съжалявате! Няма нищо страшно:)

# 708
  • Бургас
Туристическите агенции предлагат еднакви неща. Аз харесвам и други по нетрадиционни. А и те имат доста капани. Много сме впечатлени от Бернина експрес. Като се прибера ще пиша подробно на компютъра.

# 709
Нямате ли приятели, които говорят английски, че да отидете заедно?  Аз за нищо на света не бих тръгнала на организирана екскурзия, обаче пък ако не знаеш език, ще е тегаво. Подкрепям първото пътуване да е с агенция.

# 710
Благодаря за съветите. За сега стигнахме до решението, че ще се хвърлим двамата в приключението. Ще отидем до Рим със самолет. Няма да се съобразяваме с никой и ще си разглеждаме на спокойствие, няма да се съобразяваме с никой. За 4 месеца все ще набележа къде да обиколим.

# 711
  • София
И аз не бих отишла с агенция, но аз обичам всичко аз да си организирам, зпазавам, проучвам. В случая много полезни са ми темите тук. Хващате темите за Рим и изчитате поне 2-3. Много неща ще ви се изяснят. А и винаги може да питате в темата конкретен въпрос.

# 712
  • Milano
За всеки има първи път, сега има и телефони с които да си превеждате при нужда, ще се движите с вашият си ритъм.
Виж,  "на спокойствие" през април вероятно не е най-точният термин.😊

Днес започнаха намаленията.

# 713
Страх ме е от самолети, но може би защото не съм се качвала 😁

Това по-скоро е страх от непознатото, а не страх от летене.
Намерете в гугъл или във фб Марио Бакалов - той е пилот, има много статии, а също и провежда семинари за преодоляване на страха от летене.

За организацията - освен четене на статии и форуми, гледайте влогове на пътешественици. Така може не само да прецените кое да посетите, но и кое е за Вас.
Предвид възрастта Ви едва ли разбирате руски - влоговете на руски поне за мен имат най-много полезни насоки. Защото има влогъри, за които видеата са най-вече "вижте ме къде бях и колко съм готин/а", отидох там и там, посетих това и това, но как, с какво и т.н. нито дума.

Настаняване
Аз винаги избирам хотел с опция за анулиране. И така имам да кажем 3-4 месеца гъвкавост да гледам и за други по-удобни или по-изгодни хотели. Или два месеца по-късно за същия хотел падат цените - правя нова резервация и след потвърждаването й, анулирам старата.

Веднъж като изберете хотел, отваряте гугъл мапс и го задавате за отправна точка и така може предварително да проучите до коя забележителност как да се придвижите, с какво и колко време би ви отнело. Също така виждате как са ситуирани обектите един спрямо друг и ще може по-добре да ги комбинирате, за да не губите излишно време в лутане.
Планът ще ви служи за ориентир, а на място както се получи.

Другата опция е просто да се шляете, пак ще видите прекрасни места, но няма постоянно да сте в търсене, а вече като дойде моментът за прибиране, намирате най-близката метростанция и директно или с прикачване се връщате в хотела.

Последна редакция: сб, 03 яну 2026, 19:14 от SamoDiva

# 714
За всеки има първи път, сега има и телефони с които да си превеждате при нужда, ще се движите с вашият си ритъм.
Виж,  "на спокойствие" през април вероятно не е най-точният термин.😊

Днес започнаха намаленията.
Вчера гледах клип от Треви на 1 януари. Чудих се да не е IA, такава невероятна тълпа!

# 715
  • Milano
Точно се чудих и в чужбина ли свършват празниците на 06.01 и кога ще се изнесе този народ, че е прекалено?

Сега е толкова лесно намирането на информация с интернет.

Ние сме обикаляли навремето и без предварително такава - вземаш карта на града от хотела със забележителности и гледаш коя е най-близката спирка или питаш, и хотели сме запазвали на място и билети на място и т.н.

Така, че сега е много по-лесно.

# 716
Виж,  "на спокойствие" през април вероятно не е най-точният термин.😊

Тогава има много хора ли? Мислехме последната седмица на април.

А всъщност август месец добре ли за ходене там?

Последна редакция: сб, 03 яну 2026, 18:58 от slance_96

# 717
Честита нова година! Следя темата, но не съм писала в нея. Имам нужда от помощта на по-опитни и посетили вече този прекрасен град Милано. Със съпруга ми ще пътуваме за пръв път в Милано на 6.05 за 2 нощувки. Бихме искали да отседнем в хотел или апартамент в близост до Централна гара, тъй като смятаме за краткото време, в което ще сме там да посетим и езерото Комо. Моля за препоръки за бюджетен, чист и приличен хотел в близост до гарата за 2 нощувки в диапазона 200-300 евро за двете нощувки - може да е само нощувки, без закуски. Благодаря на всички, които ще се отзоват и ще ни помогнат да изживеем едно прекрасно, макар и кратко пътуване в тази част на Италия.
П.П Приемам и всякакви съвети за организация на деня и забележителностите, които да посетим - 1 ден Милано, 1 ден Комо и околностите и може би половин ден(понеже полетът е късен) за Бергамо

# 718
  • София
Хотел Сиена.

# 719
  • ВАРНА
BB Hotel е точно до Milano Centrale. Имахме 4 нощувки със закуски, без забележки съм.

Общи условия

Активация на акаунт