Милано и Северна Италия - тема 19

• 20 843
  • 518
  •   1
Отговори
# 255
Когато ние ходихме беше същото.Излязохме от летището , 4 човека и се качихме на който автобус беше наред.А дори и на различни да се качите,те спират на Милано Чентрале.Ще се изчакате. Няма страшно.Ние кацнахме късно вечерта.

# 256
  • Milano
Единственото предимство на билетите, закупени онлайн е по-ниската цена.
Посочен е час, но е факултативен. Важат за деня за фирмата, от която е закупен.

Дори с точен час, няма да ви качат ако няма места и ще останете за следващият.

Veka,.дано неприятностите да са останали в миналото.

Днес Кала Брандинки (Сан Теодоро, Сарденя):

# 257
  • София
Реджи, ще се радвам, ако знаеш: тази година на Сардиния за първи път ядохме един хляб, който е под формата на тънки запечени кори. Баба ми, лека и пръст, правеше такива кори като запичаше ги отгоре на печката на дърва, поръсвайки я леко с брашно. После от тези кори правеше налагана баница, да си оближеш пръстите. Та забелязах аз тази година в местния магазин CRAI, но се оказва вид тамошен хляб Pane carasau. Опитах обикновен и с зехтин и розмарин и много ми хареса, пък и ми напомня детството. Виждала ли си такъв хляб в Милано? Иска ми се следващият път като отида да купя и да направя баница на детето.
https://en.wikipedia.org/wiki/Pane_carasau

# 258
Аз си купувам понякога от Carrefour в Комо, но има и по други магазини.
Carasau е по-сухият вариант, а guttiau е със зехтин.

# 259
  • Milano
И в Esselunga го има.
Аз там пазарувам.
Дават го заедно с хляба тук в Сарденя, и в мидите ми го бяха сложили.

# 260
Аз да попитам за Лугано - двупосочен с часове ли си купувахте или на място от гарата ?

# 261
  • вкъщи
И на мен Болоня ми хареса повече от Флоренция. Верона също е много китно градче, извън тълпите туристи. Много ни хареса пак   и тази част на  Италия, движихме се с влакове между градовете, бяхме и в Пиза.

# 262
  • София
Barbabeau и regina di cuori, благодаря ви! Flowers Four Leaf Clover

Зарадвахте ме много. Ще възложа на детето да купи.

Реджи, тези миди изглеждат доста вкусни. Сега си мисля какво ще вечерям Smile

# 263
Я кажете, за Торино . Загледах се в едни билети.....Дали има тема за там?

# 264
  • София
Тази е темата, но неспоменаването му е показателно за интереса към него.
Голям италиански град. До там 🙃

# 265
Хм, мерси.А дали е отправна точка за по-интересни градчета?

# 266
  • Русе
Здравейте,

Ние летим на 04.09 с кацане в Бергамо в 21ч. Ще хванем който автобус успеем, в зависимост дали полетът ще е навреме.
От 05.09 до 09.09 сме си взели билети за Формула 1 в Монца / дългогодишна мечта на съпруга ми/. Направих проучване за начините за придвижване и като че ли най-оптимално ми се струва с влак от Milano Centrale до Biassono-Lesmo Parco в Монца. Така ли е? Някой има ли опит? Ще разгледаме програмите на съответните дни по часове и ще преценим в колко часа да хванем влак, защото не ми се иска да сме от сутрин до вечер на пистата.
Не знам дали правилно разсъждавам.
Иначе през свободното време / което няма да е много/ смятам да се разхождаме в Монца и Милано. Излитаме обратно на 08.09 в 15:30 от Малпенса. Това е защото на отиване сме с Райън, на връщане с Уиз.
Първото ми посещение на Милано беше с децата по 1-ви март. Тогава бяхме с Райън само и двата полета бяха към/от Бергамо. Гледах, че за Малпенса също има шатъл и се пътува около час.
Благодаря за всякъкви съвети и споделени мнения относно придвижването до пистата и режим на достъп до нея и въобще всичко в тази връзка. Blush

# 267
  • София
Хм, мерси.А дали е отправна точка за по-интересни градчета?
Според мен не. Не се сещам нищо Уау! в близост.

# 268
  • In transit
Тази е темата, но неспоменаването му е показателно за интереса към него.
Голям италиански град. До там 🙃
Моите уважения, но категорично не мога да се съглася тук с теб.

Марулета, писала съм няколко пъти за Торино тук в темата. Последно виж постовете от ноември месец миналата година.

# 269
  • София
Знам, че няма да се съгласиш с мен 🙂 и имаш симпатии към Торино.
Това е разбираемо, логично и отразява индивидуалността на всеки от нас. И все пак мисля, че повечето хора няма да ги споделят и усетят града по твоя начин.

Общи условия

Активация на акаунт