Милано и Северна Италия - тема 19

• 20 191
  • 501
  •   2
Отговори
# 360
  • Milano
На сайта на Тренорд виждам задължителен мейл за верификация, телефона е факултативен.

Има обяснения как пътуват децата под 14г - с попълнен формуляр, който може да изтеглите.

Подробни пояснения има и на 1-ва стр.

Благодаря. А от Комо до другите села как се стига? С кораб или?Да кажем Беладжио, Варена?

С кораб до Белладжо е ок.2 часа, с влак до Варенна пак толкова с прекачване.

# 361
На сайта на Тренорд виждам задължителен мейл за верификация, телефона е факултативен.

Има обяснения как пътуват децата под 14г - с попълнен формуляр, който може да изтеглите.

Подробни пояснения има и на 1-ва стр.

Благодаря. А от Комо до другите села как се стига? С кораб или?Да кажем Беладжио, Варена?

С кораб до Белладжо е ок.2 часа, с влак до Варенна пак толкова с прекачване.
Благодаря Ви! Верифицирах се с имейл, на който ми изпратиха код, след което трябва да попълня данни и иска задължителен телефон Sad . Ще попълня формуляра, но разбирам, че него мога да го взема от пункт, когато е готов.... Ще чета отново, може би нещо пропускам... Благодаря !

# 362
  • Milano
https://bg-mam.ma/p/983933/36162178

Прочетете този пост, свалете, принтирайте и попълнете формуляра и толкова.

В случай, че го НЯМАТЕ може да го намерите в съответните пунктове - офиси на Тренорд и т.н.

По отношение на регистрацията в сайта на Тренорд телефона не е задължителен, задължителни са полетата с *.
Не изисква италиански номер, просто натиснете + и след това въведете кода на България 359.

Ето тук съм пробвала да сложа измислен номер:

# 363
https://bg-mam.ma/p/983933/36162178

Прочетете този пост, свалете, принтирайте и попълнете формуляра и толкова.

В случай, че го НЯМАТЕ може да го намерите в съответните пунктове - офиси на Тренорд и т.н.

По отношение на регистрацията в сайта на Тренорд телефона не е задължителен, задължителни са полетата с *.
Не изисква италиански номер, просто натиснете + и след това въведете кода на България 359.

Ето тук съм пробвала да сложа измислен номер:

Много , много Ви благодаря! Нещо съм се заблудила с този "задължителен" телефонен номер. Направих си регистрация.

# 364
За корабчета в Комо е пълен кошмар, опашки, врява, само еднопосочни, ако ти се чака с часове; явно трябва планиране и онлайн предварително закупени билети, иначе не става.
Форникулярът от Комо до горе - Брунате е супер. Пак чакаш по 50-60 минути, но ако се изкачиш до върха на фара на Волта, гледката е уникална! Къщата на Пенчо Славейков в Брунате, в Милано - пейката на Пенчо Славейков - все хубави места.
В Милано /освен катедралата - страхотна катедрала + тераси и гледки отгоре/ църквата с черепите е впечатляваща - никъде не съм виждала подобно нещо. Галерия Амброзиана + библиотека и галерия Брера разгледахме с удоволствие. Музеите в замъка Сфорцеско са почти без пари, а са толкова интересни и необятни. Музеят на науката и техниката - падна ми ченето при корабите и самолетите.
В Милано има какво да се види, поне за 4 дни, за по-малко е просто прелитане.
За Лугано изобщо не остана време, но следващия път.

Последна редакция: сб, 13 сеп 2025, 00:06 от faviana

# 365
  • Бургас
faviana звучи страхотно.Тъй като и на нас ни предстой пътуване до Милано и се чудим точно за колко дена до отидем.Ака е удобно ще разкажеш ли малко повече какво друго разгледахте и как си разпределихте времето?

# 366
От Комо до Варена може и с автобус. Така се избягват големите опашки за корабчето. А после от Варена може да се хване корабче. Във Варена има и ж.п. гара, евентуално за прибирането.

Едно уточнение за Io Viaggio Ovunque in Italia/In Famiglia - има два варианта: единият (който реално представлява една страничка, която може да си разпечатате вкъщи) е валиден 60 дни; а другият е за хора, които пътуват повече, и е валиден до навършване на 14г на детето - той също може да бъде заявен онлайн (+снимка на детето) и после получен в пункт, избран от вас. Този втори вариант си е като карта за пътуване. Отнема около месец да се издаде на физически носител, но дотогава може да се ползва другата бланка.
Деца под 4г пътуват безплатно и без такъв документ, но е добре да имат документ за самоличност.

Линк за бланката: https://www.regione.lombardia.it/wps/wcm/connect/6ff79145-805c-4 … 8d8a-4c8139d430f4

# 367
този вторият вариант може да се издаде като пдф, а по-нататък предполагам да се заяви и физически носител. реално в пдф-а има 'снимка'. на 2те страни на картата и допълнително за улеснение пише името на детето, дата на раждане, номер на картата и име на придружител/ите

# 368
този вторият вариант може да се издаде като пдф, а по-нататък предполагам да се заяви и физически носител. реално в пдф-а има 'снимка'. на 2те страни на картата и допълнително за улеснение пише името на детето, дата на раждане, номер на картата и име на придружител/ите
Така би било доста по-удобно 👍
Забравих да спомена, че декларацията трябва да е придружена с документ за самоличност и на родителя, и на детето (може и копие).

# 369
  • Milano
Като туристи за какво ви е физическата карта?
Удобна е за ученици, които ползват влакове и др.вид транспорт за придвижване в областта.

# 370
  • In transit
Някой пита по-горе за придвижване по езерото без корабчета. От Комо има автобуси до Беладжо, вила Карлота и доста други градчета по брега. От Беладжо после само се пресича с корабче до вила Карлота или Варена. Мисля, че на първа страница бях слагала линк към автобусните линии в Комо, ако съм пропуснала, в следващата ще го добавя.

# 371
  • Milano
Стигаш по-бързо от Милано с влака до Варенна, отколкото от Комо.🤣

Кой е автобуса от Комо до Варенна?
Барба, има ли такъв?

# 372
Стигаш по-бързо от Милано с влака до Варенна, отколкото от Комо.🤣

Кой е автобуса от Комо до Варенна?
Барба, има ли такъв?
Всъщност е по-добре с влак до Варена, отколкото Комо (до там няма ли също влак), за да може да видим езерото.

# 373
  • Milano
Езерото не е малко.
Комо е разположен на различен ръкав от Варенна.

Влака от Милано е по линията Милано-Монца-Лекко-Манделло дел Ларио-Варенна и т.н. нагоре.
Автобусната линия напр. Комо-Менаджо  е по другият ръкав.

Мръднете малко от това фиксирано Милано-Бергамо-Комо с фуникуляр до Брунате.
Нямам предвид последният пост, а общо.

Гледката от въжената линия (кабинков лифт) Ардженьо-Пигра (Аrgegno-Pigra) e даже по-хубава и също е включена в IVOL.
Естествено в сезон.

# 374
А някой случвало ли му се е в град   Комо  да прихване Швейцарски телефонен оператор и да го изненадат с неприятна голяма сметка за телефон и интернет ?

Общи условия

Активация на акаунт