Милано и Северна Италия - тема 19

• 27 532
  • 647
  •   2
Отговори
# 540
  • Milano
Безплатни музеи първата неделя на месеца в Милано:

Първата група са общински музеи, които в Милано също участват в инициативата.
Не трябва резервация.

Вторите (Брера и Тайната вечеря) са държавни и за тях трябва задължителна резервация.

Третите са в графа "други" - също без.

Резервациите се правят онлайн от 12.00ч (ит.вр.) в срядата, която предхожда безплатната неделя.
Във вашият случай 03.12.

Съветвам ви да го направите в момента на отваряне и да се регистрирате предварително в сайта на Виватикет, ако не сте, за да не губите ценно време.

Вашето посещение съвпада с празници.
07.12 е празник на града, 08.12 е национален празник, лудницата е тотална.

Обикновено слагат базара, около Дуомо на 01.12.

За празника на града има друг около Замъка   - трае 4 дни - Oh bej oh bej.

За останалите ще трябва да питате по-натам. Още е рано.

Най-хубаво е на панаира в Ро (Artigiano in Fiera).
Тази година от 06.12 до 14.12.

# 541
  • Бургас
Сърдечно благодаря за разясненията, много ми помогнахте!
Дано се справя с програмата и да намеря нещо добро за нощувките!
Приятна вечер!
👌

# 542
Здравейте, да предложите някой атракционен парк в близост до Милано (да се стига с автобус/влак), че кола няма да наемам.

# 543
Здравейте, да предложите някой атракционен парк в близост до Милано (да се стига с автобус/влак), че кола няма да наемам.
На първата страница има доста предложения, аз вчера разглеждах за Сафарито, като опция с предлаганото там влакче, защото също ще сме с обществен транспорт, но все още се чудя...

# 544
има и въжен парк. в покрайнините на милано и се стига с градски транспорт
parco avventura corvetto

не сме ходили. бях попаднала на него докато търсех интересни места за детето.

# 545
По-скоро нещо като Гардаленд търся, но по-наблизо. Вероятно то е най-близо;)

# 546
  • Milano
Гардаланд е най-хубавият парк в Италия, за мен няма място за сравнения.

Ако пътувате скоро имайте предвид, че е отворен до края на седмицата и после чак декември за празниците.

Най-близо до Милано е този:

https://www.europarkmilano.com/attrazioni/

Тип Луна Парк, зад Линате до Идроскало (гребната база) - с автобус 973 се стига.
Отворен събота и неделя в този период според сайта.

Друг е Леоландия между Милано и Бергамо:

https://www.leolandia.it/

Пак отворен уикендите в този период.
Вижте им в сайта начините за достигане.

По отношение на това какво "носи Дявола"😊, бяхме поканени с моята приятелка на едно събитие в Прада в Галерията.
Докато чакаме ни черпиха с пуканки от солен карамел и шампанско, хареса ми много.

# 547
  • In transit
Реджи, Heart Eyes Супер изживяване. Прилича на пътуване във времето. Благодаря за споделеното. Hug

# 548
  • Milano
Мики, вероятно имаш предвид изрисуваните стени в коридора между горният и подземния етаж.

Казаха ни, че са оригинални от 1914г. Марката е била създадена за продажбата на пътнически артикули навремето, затова отдолу има куфари и други пътнически чанти и принадлежности.

Снимка на Галерията отвисоко:

И Дуомо:

# 549
Красота, красота! Благодаря!

# 550
  • In transit
Реджи, не само стените. Цялостното усещане, старите куфари и чанти, мебелите.

# 551
Здравейте, какъв транспорт препоръчвате от летището в Бергамо до Милано. Ползвала съм Terravision преди доста години, но гледам, че има и други опции сега.

# 552
Има директни автобуси от летището в Орио ал серио до Милано - спират на изхода на терминала, пътуването трае около 50 минути, билети на място за 12 евро. Онлайн май има отстъпка, но тогава важат за конкретната фирма, която ги е издала.

Може и от летището до Бергамо с автобус на градски транспорт №1, слизате в Бергамо на гарата и от там продължавате с влак. Ще Ви излезе малко по-евтино за сметка на загубеното време.
С влак от Бергамо до Милано е един час, като влаковете са веднъж на час.

# 553
Благодаря, SamoDiva, директен автобус ме интересува. Всички ли спират на централна гара и има ли вероятност да няма билети?

# 554
Автобусите са до Милано, централна гара, няма други спирания.
Ако се запълни капацитетът на автобуса, ще изчакате следващия - на около 15-20 мин се движат, защото са 4 различни фирми и щом тръгне единият, насочват пътниците към следващия.

Общи условия

Активация на акаунт