Милано и Северна Италия - тема 19

• 27 504
  • 647
  •   1
Отговори
# 600
  • Milano
Veka, не е точно така, но зависи понякога и от марката.

Купувам всяка година от Ринашенте по време на Черната седмица - има Р.Д. в семейството тогава и ми трябва подарък.

Обикновено ги вземам с 30% намаление и има размери, през януари когато започват официално е по-зле - каквото е останало.

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 19:08 от regina di cuori

# 601
  • Milano
Не мога да си допълня поста, понеже са минали повече от 24ч.

Заради Олимпиадата, през 2026г.таксата за престой в Милано се увеличава - 10 евро - хотели 4* и 5*, хотели 3* - 7,40 евро, 2* - 5 евро, и т.н. B&B и краткосрочни наеми (тип airbnb)....9,5 евро.

Общини в Ломбардия и Венето в радиус до 30км от седалищата на Игрите могат да увеличат таксата за престой с 5 евро през 2026г.

https://www.comune.milano.it/-/turismo.-approvate-tariffe-impost … ed%26breakfast%3B

По отношение на намаления и Black Friday - явно всеки го разбира както му харесва - при някои си е направо месец - тип вериги за техника и електроника, при други - 2 седмици по-рано - видях в Сефора вчера примерно 25% (black friday), но на какво-незнам, на OVS пишеше - 50% mideason sale, има реклами на един мол Merlata bloom, че не било черен петък, направо подарявали нещата🤣.

Това, което аз търся обаче не е намалено и си чакам.😊

Що се отнася до украсата, някои ресторанти са сложили лампички, вчера гледам хотел ODS с терасата Гуччи сложил и той за първи път.

Някоя и друга витрина:

Тази е много оригинална на сладкарницата Маркези:

И накрая исках да ви разкажа един любопитен факт.

Милано също има своята Walk of fame, така да се каже улица на знаменитостите.
Жалко, че е занемарена, неподдържана, недооценена, непозната за многото, непосочена в туристическите маршрути и с бездомници на нея.

Малък преразказ, като обяснение.
Това списание - TV Sorrisi e Canzoni, както подсказва името е за тв програми, с някое и друго интервю.

Седалището му до 2004г беше в Милано на Largo Corsia dei Servi в центъра, след което се премества в Рим.

Читателите му навремето гласуват за най-добри тв програми и персонажи за изминалата година и се организираше Гала вечер "Международна Награда на Спектакъла" или т.нар. Телекотка (Telegatto), заради формата на статуетката:

През 1992г по нечия идея почват да се вземат отпечатъци на наградените знаменитости, които се и подписват, след което се прави плоча с датата и телекотката и се поставя отвън до редакцията на списанието.

Многобройни са знаменитостите, оставили отпечатъци, измежду тях Силвестър Сталоун, Арнолд Шварценегер, Кърк и Майкъл Дъглас, Шарън Стоун, Патрик Суейзи, Анджела Лендсбъри, Люк Перри, София Лорен и т.н.

Ето някои от тях:

За съжаление се вижда чантата на една клошарка точно на плочата на любимият ми Люк Перри.
А тази на Патрик Суейзи не можах да я снимам понеже спеше друг там.

За по-лесно обяснение къде се намира-точно срещуположно на тази църква, преди която е пейката с Пенчо Славейков:

А именно под тази сграда (вижда се спящият бездомник):

Ето и едно награждаване:

https://youtu.be/1Qxo1CU5Ho8?si=I8090Hs3a_VnfWkW

Най-любимият ми сериал за всички времена -  Beverly Hills 90210 и Дилън МкКей (Люк Перри).
Половината момичета бяха влюбени в него, измежду които и аз😊, другата половина в Брендън.

Последна редакция: нд, 16 ное 2025, 11:57 от regina di cuori

# 602
Здравейте! От 2 до 6 декември  ще сме в Италия,отсядане в Бергамо.Бихме искали да посетим Дезенцано и Сирмионе. Пътуването от Бергамо до Дезенцано го уточнихме,но не ми излизат никакви актуални разписания на транспорт между двата града.Някой  има ли актуална информация?Възможно ли е изобщо да се стигне до Сирмионе през декември?

# 603
  • София
Regina, понеже съм в Милано в момента - много благодаря за споделената улица на известните, но ще остане за следващия път.
Инак в Сефора е 25% на парфюми. В OVS възнамерявам да вляза днес. Вчера бях в Midnette Firenze, няма обявено намаление, но ни направиха 30% на плетива и 20% на дрехи.

# 604
Здравейте! От 2 до 6 декември  ще сме в Италия,отсядане в Бергамо.Бихме искали да посетим Дезенцано и Сирмионе. Пътуването от Бергамо до Дезенцано го уточнихме,но не ми излизат никакви актуални разписания на транспорт между двата града.Някой  има ли актуална информация?Възможно ли е изобщо да се стигне до Сирмионе през декември?
https://www.mycicero.it/arriva-bg/TPWebPortal/it/solutions?a=1&c … 4&elng=10.6079768
Вижте този сайт, има и приложение ...виждам по три автобуса на час..линия 026 и линия 034

# 605
  • Milano
Veka, на теб ти върви "по вода"🤣 като дойдеш тук, чудно време днес.

Ето пдф на разписанието на автобуса между Дезенцано и Сирмионе:

https://acrobat.adobe.com/id/urn:aaid:sc:EU:b1d3827f-c28e-4e61-969c-9b8a9996d3b8

# 606
  • София
Реджи, в петък имах чудно време

Вчера и днес дъждът е нищо в сравнение с предния път Grinning
Днес бях на любимото ми по това време място - Коледната работилница на предпоследния етаж на Ринашенте. Не мога да сложа клипче, но се надявам снимките с пързалки, лифтове, писти, въртележки и други да са изразителни. Искам всичко, направо се вдетинявам 🙂

# 607
  • Milano
През нощта са докарали елхата на пл. "Дуомо".
Запалването на светлините ще стане официално на 06.12 в 18ч.

Вчера получих няколко мейла за Черният петък.
Черната седмица на Ринашенте сега е станала Black FriDAYS - 10 дни - от 22.11 до 01.12.
В аутлета в Серравалле е от 21.11 до 01.12.

Освен генералната стачка на 28.11 е обявена и друга на 12.12.25.
На 30.11 стачка на АТМ - ГТ в Милано от 08.45ч. до 12.45ч.

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 17:40 от regina di cuori

# 608
  • Германия
На 30.11 стачка на АТМ - ГТ в Милано от 08.45ч. до 12.45ч.
Какво е АТМ?

В Галерията имало кафе на Гучи, в магазина ли е точно, не мога да го открия в гугъл.

Благодаря

# 609
  • Milano
Съкратила съм го на ГТ, т.е. градски транспорт в Милано (АТМ -Аzienda Trasporti Milanesi).

ИМАЛО кафе на Гуччи е най-точният термин.
Вече няма.

Има тераса Gucci.

В един от предните ми 2-3 поста има снимка на сградата със светлините.
Rooftop на 7-ят етаж на The Dome.

https://www.thedomemilano.com/it/

# 610
Здравейте! Завърнахме се от Милано - имахме дъжд, слънце и студ! Видях тук написаното за Алеята на Славата - видяхме и нея вечерта. Уж не беше много късно, преди 19ч, но вече двама бяха легнали в края Simple Smile
Имам молба - който ходи скоро дали може да ми вземе сувенир трамвай? Имаше едни жълти, средни за по 8-10евро, но така и не взех от заплесия.. мислех, че ще има на летището. Е, нямаше, а на централната гара в Милано цената им беше 22 евро, което премина психологическата ми граница за надценка Simple Smile И снимка май нямам, за да ги покажа

# 611
  • Варна
Здравейте, не съм пътувала много и се включвам с може би глупав въпрос. Според вас безопасно ли е спането в хостел в Милано? Запазих  си разходка Комо, Беладжио и Лугано и пътуване с Бернина и ми се намали бюджета,а и реално отнемат цял ден...

# 612
  • София
Здравейте, не съм пътувала много и се включвам с може би глупав въпрос. Според вас безопасно ли е спането в хостел в Милано?...
Не знам колко нощи съм прекарал по хостели... трябва да са над 600. Безопасно е било винаги.
Понякога има разни Но... В големи туристически центрове тип Милано, Париж, Барселона, Лондон, Рим, Берлин и т.н евтините хостели винаги са дупки! Два съм ползвал в Милано, но и двата не мога да ти препоръчам. А умишлено махнах най-евтините и отидох на цена 50% отгоре. Ами, не. Дупки, но не и опасни. Много предлагат и стаи за жени, ако имаш притеснения да спиш с момчета в стая.
Та, за да не си прецакаш почивката, пусни линк към хостела, който си харесала, да обсъдим конкретно.

# 613
  • Варна
Здравейте, не съм пътувала много и се включвам с може би глупав въпрос. Според вас безопасно ли е спането в хостел в Милано?...
Не знам колко нощи съм прекарал по хостели... трябва да са над 600. Безопасно е било винаги.
Понякога има разни Но... В големи туристически центрове тип Милано, Париж, Барселона, Лондон, Рим, Берлин и т.н евтините хостели винаги са дупки! Два съм ползвал в Милано, но и двата не мога да ти препоръчам. А умишлено махнах най-евтините и отидох на цена 50% отгоре. Ами, не. Дупки, но не и опасни. Много предлагат и стаи за жени, ако имаш притеснения да спиш с момчета в стая.
Та, за да не си прецакаш почивката, пусни линк към хостела, който си харесала, да обсъдим конкретно.

Примерно тези https://www.booking.com/hotel/it/madama-hostel-amp-bistrot.bg.ht … eckout=2025-11-26

https://www.booking.com/hotel/it/babila-hostel.bg.html?label=gen … eckout=2025-11-26

Не ми пречат лоши условия в хостела,а се притеснявам от хората...

# 614
  • София
И двата изглеждат нормално, предлагат стаи за жени. Нищо притеснително. Видимо са за туристи, а не за хора търсещи просто евтина нощувка. Цените са високи за базовата услуга, която предлагат. Но това вече е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт