Милано и Северна Италия - тема 19

• 34 463
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
  • Германия
На 30.11 как може да се придвижем от Малпенса до Милано, предвид стачката на ГТ? Кацаме в 9 часа.

# 631
  • Milano
Двете неща нямат общо.
Малпенса е далече от Милано, до Варезе е.
Придвижвате се както предпочитате - шатъли, влак.

Един път в града все нещо върви.
Предният път беше затворена само М3 до обяд.

# 632
Може ли да ми припомните как стоеше въпросът с пушенето в Милано?

# 633
Местните ще кажат най-добре , но моите впечатления от Италия са ,че масово се пушат айкос и подобни. Никъде не съм видяла да се пуши вътре. Пред заведенията има обособени кътове , но не насякъде. В една джелатерия/сладкарница, доста е известна, до Дуомо, седнахме отвън заради пушачи в групата. Сервитьорът предупреди , че не се пуши.
   А лятото , в друг град в Италия, в заведение навън, казаха,че ще донесат пепелник,единствено ,ако не пречи на съседните маси.

# 634
  • Milano
Да, Марулета, защото в Милано е забранено да се пуши и на откритите места в ресторанти от 01/01/25г.

Най-общо на закрито не се пуши от 2003г.

В Милано е забранено е да се пуши на открито и на всички "обществени места" или "за обществено ползване", в т.ч. улици, тротоари и т.н.
За последните важи ако няма повече от 10м разстояние от други хора.
НЕ ВАЖИ за електронни цигари.

Това е допълнение на забраната, която важеше от няколко години за паркове, автобусни спирки, пред училища, болници и в спортни съоръжения.

В тази първа фаза не правят още глоби само уведомяват. Вероятно в центъра.

Местата, на които масово не се спазва по мои наблюдения са спортните съоръжения на открито - направо ме обгазяват.
По спирки също, но там няма толкова хора.

Днес е валял сняг в Бергамо и Бреша.
Също в провинция на Монца и Брианца.
И веднага влаковете са със закъснения.
Ние за щастие нямаме.

# 635
Благодаря. Да разбирам, че като седнем на заведение навън трябва да питаме може ли.

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 17:49 от clevermary

# 636
  • Milano
Питайте. Не би трябвало да може, освен ако не рискуват.

# 637
Да, Реджи, благодаря! Аз адмирирам, въпреки,че съм пушач. Харесва ми,че не се пуши на обществени места.Моят съпруг пуши по кутия и половина, но когато сме в Италия за 3 дни една кутия. И само на определени места. В България , ако сме навън, застава до кошче и пуши там .Италианците го научиха на ред.

# 638
  • In transit
Марулета, освен да се преместите за по-дълго в Италия. Ще ги откаже съвсем. Joy

# 639
  • Milano
Aз не пуша и ме дразни. Не съм имала проблем на маса дори на открито с приятели, стават и се отдалечават - то е и навик вече.
Виж на мачове и на концерти е ужас, понеже не са само цигари.

# 640
Марулета, освен да се преместите за по-дълго в Италия. Ще ги откаже съвсем. Joy
  Мечтата ми е да си купя дом в Италия и да изживея живота си там.Мечти!

# 641
  • In transit
Значи станахме две. Simple Smile

# 642
  • София
На мен много ми харесва това, че не се пуши на обществени места на открито, както и в заведенията в Милано. Писах в друга тема, че това лято на Сардиния ме изненадаха приятно като бяха забранили пушенето на плажа. Ако трябва да съм честна, има някои електронни пушила, които пушат като печка на въглища и смърдят по-гадно и от нея, затова ще приветствам и тяхната забрана на обществени места.

# 643
Благодаря. Да разбирам, че като седнем на заведение навън трябва да оитаме миже ли.
Както е писала Реджи, в заведения за хранене не е прието да се пуши на масата, дори отвън. Хората стават и се отдалечават, за да не дразнят тези, които се хранят. Евентуално в някое барче за алкохол няма да правят фасони за димящ тютюн на масата.

# 644
  • Milano
Съпруга ми, докато беше пушач, винаги излизаше на балкона. Вкъщи не е пушил.
Приятелите ми - също. Не е само до заведение.

Елхата, която ще поставят в Галерията ще бъде на Lenovo.

Мечтите са за това, за да се сбъдват, скъпи дами.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт