Здравейте и от мен… През 2017 ми откриха гастрит, правиха ми гастроскопия и казаха, ме е хроничен. През годините съм гледал да се ограничавам от най-вредните неща, но няколко пъти в годината получавах по-сериозни болки предимно вечер или през нощта. Повръщах и в повечето случаи ми минаваше, но през последните години кризите ми станаха по-продължителни. Октомври миналата година отидох на преглед при гастроентеролог и той ми откри 2 камъка по около 1.5-1,8 мм в жлъчката и ми обясни за операцията но ми каза, че мога да пробвам да живея така като се ограничавам и не ям жълтъци, зеле, патладжан и тн. редовните заподозрени както знаете. От тогава на няколко пъти ме боля стомаха (областта около жлъчката) и имах криза, която продължи 4 часа и с повръщане и Спазмалгон накрая успях да овладея. Но последната ми криза от преди няколко дни продължи от 2 часа през нощта чак до 9-10 сутринта, когато вече бях минал през спешното, бяха ме приели в хирургия и ми бяха сложили система…Минах скенер и видеозон, камъните са 5, като 2–та са си толкова големи, колкото бяха преди няколко месеца, а 3-те нови за които сега научавам са с по-малък размер. Предлагат ми операция и ми казват, че е добре да я направя за да избегна усложнения свързани с панкреаса, но аз се притеснявам много за последствията от тази операция. Прочетох доста мнения тук и се натъкнах на хора, които продължават да имат кризи и след тази операция. Майка ми също беше минала през това и понякога имаше болки в стомаха и беше сравнително често с разстройство. Имам назначена операция за другия месец, но не съм сигурен какво да правя. На 36 години съм.