Камъни в жлъчката - тема 11

• 5 906
  • 155
  •   1
Отговори
# 105
Операцията изобщо не е толкова страшна. От провинцията съм, не са ми слагали нито системи, нито катетри ....беше направена лапароскопски.
Изследвания в болницата - кръв, урина, снимка на б.дроб, упойка, операция, малко си омагьосан след това, леко те наболява и поопъва в областта на корема, един Нурофен помага, един дренаж имах и на другия ден може да си ходиш, но те оставят за наблюдение. След 5 дена си забравил, но на 10 тия свалят конците и това е.
После разбираш колко проблеми си имал заради една жлъчка с камъни, защото се чувстваш много по добре.
Не си представяй предварително страшни неща, няма такива.

# 106
Операцията изобщо не е толкова страшна. От провинцията съм, не са ми слагали нито системи, нито катетри ....беше направена лапароскопски.
Изследвания в болницата - кръв, урина, снимка на б.дроб, упойка, операция, малко си омагьосан след това, леко те наболява и поопъва в областта на корема, един Нурофен помага, един дренаж имах и на другия ден може да си ходиш, но те оставят за наблюдение. След 5 дена си забравил, но на 10 тия свалят конците и това е.
После разбираш колко проблеми си имал заради една жлъчка с камъни, защото се чувстваш много по добре.
Не си представяй предварително страшни неща, няма такива.

Много благодаря за успокоението! Колко камъка имахте и с какъв размер бяха?

# 107
Много дребни и три над 1,5 см /15мм/.

# 108
Аз имах само един камък, застанал при канала.Беше 1.3 см Не съм имала кризи, но реших да го махна, тъй като черния ми дроб е увреден и ми казаха, че се натоварва, тъй като жлъчката не функционира заради камъка. Има метод, при който махат такива камъни и остават жлъчката, но не открих лекар, който да се съгласи да го направи, а когато отидох при хирург за консултация ми определи час за операция.
Операцията е лека, но си е операция. За 24 часа приключи всичко. Най-трудно ми беше след операцията докато мине упойката. После не съм имала проблеми. Беше в края на юни, но все още мажа раните с гел със силикон, т.е. не са зараснали напълно. Радвам се, че се реших, тъй като черния ми дроб започна да се оправя, а той е жизнено важен. Мен ме оперираха в Токуда.

# 109
Здравейте, преди време писах, че имам болка под ребрата вдясно. Правих си изследвания и ходих на ехограф, казаха че всичко ми е нормално с тези органи и ми изписаха милгама и че е неврологичнк. Само, че болката си продължава и то е доста силна, отделно ми се появи горчив вкус в устата, възможно ли е да пропускат нещо, камъните виждат ли се на ехограф?

# 110
Да, виждат се.

# 111
Здравейте,
На мъжа ми наскоро му бяха казали, че болката под ребрата в дясно може да е и от черво, минаващо там.
Иначе да, може и да не видят камъни. При първата ми криза специализант от спешното вижда камъните и ми казва да ида специалист на горния етаж. Там не видяха нищо, при което от спешното извикаха няколко лекаря и видяха камъните.
Здравейте, преди време писах, че имам болка под ребрата вдясно. Правих си изследвания и ходих на ехограф, казаха че всичко ми е нормално с тези органи и ми изписаха милгама и че е неврологичнк. Само, че болката си продължава и то е доста силна, отделно ми се появи горчив вкус в устата, възможно ли е да пропускат нещо, камъните виждат ли се на ехограф?

# 112
  • в пералнята
Здравейте, 2 седмици имах болка под ребрата в дясно, но само вечер, през деня, абсолютно нищо. Болката - не беше остра и постоянна, а една такава тъпа. Усещах се и подута.
Бях при личната - тя ми изписа Пантопразол за стомаха, по два пъти на ден. Пия си го, вчера вечерта,  нямах болки, но (извинете), изхожданията ми снощи и сутринта бяха светли.
Нямам други симптоми, преди 2 седмици ме сърбеше кръста една сутрин, сега нищо не ме сърби. Урината ми е нормална, цветът на кожата също. Отделно през деня си се чувствам нормално, дори ходя на тренировки и вдигам тежести без проблем.
Личната взе проба фецес, но за да изследва за хеликобактер. Аз си правих домашен тест, той излезе отрицателен.
Изчетох темата и видях, че има две момичета от Германия, аз също съм в Германия и няма представа как да стигна до ехограф, честно казано...
При такъв тип симптоми, сега като нямам и болка, не чувствам, че съм за спешното. Какво мислите вие? След 2 седмици ще пътувам до България и мисля там да посетя гастроентеролог.

# 113
  • София
Здравейте, записвам се в новата тема с въпрос към тези, които са се оперирали. Караха ли ви изцяло да изключите мазнините няколко седмици преди операция? При консултация с хирург, ми обясни, че дори и малко зехтин не мога да си сложа на салатата. И също да попитам дали ви изписват някакви ензими след операцията, с цел подпомагане след липсващ орган.

# 114
Не и на двата въпроса.

# 115
  • Пловдив
Професорът,който ме оперира не ми забрани никаква храна,каза ми само вечерта преди операцията да ям по-рано и по-лека храна,както и никакви ензими не са изписвани,природата е по-велика от медицината и се справя сама с новата ситуация,т.е. липсващ орган.Операцията ми(лапароскопия) беше преди 3 год.

# 116
Нищо не ми е забранявано и нищо не ми е изписвано след операцията. Херурга ми каза да си живея живота и да не се занимавам с глупости (не буквално разбира се). 7г минаха от тогава. И две бременности изкарах без жлъчка. Оплаквания нямам, а със сигурност не водя кои знае колко здравословен живот.

# 117
  • София
Благодаря Ви за споделеното. Аз все още не съм се решила на операция , но може би ще се консултирам с още един хирург.

# 118
На мен нищо не ми забраниха след операцията. Понеже бях отслабнала много преди нея, защото не бях добре физически и не се храних преди операцията после се захранвах постепенно. Страх ме беше да се храня, а и не ми се ядеше особено.

# 119
  • При елфите ...
Щастлива Нова година...

Имам нужда от някой насоки/отговори... Миналата година ми откриха камък в жлъчката при общ преглед с ехограф, тогава лекарят ми даде насоки какво да ям и какво да не ям и до там. Не съм имала някакви проблеми/кризи, но имам омазняване на черния дроб. Потърсих и 2-ро мнение, другият лекар потвърди наличието на камъка, но беше категоричен, че трябва да ми се махне жлъчката.
Не знам какво решение да взема още, но търся информация за добри хирурзи, които са ви оперирали (за Пловдив, Стара Загора или София) и за вида на операцията. Моля, да споделите вашия опит...

Общи условия

Активация на акаунт