Камъни в жлъчката - тема 11

• 4 006
  • 111
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте! Тези дни при профилактичен преглед разбрах,че имам два камъка в жлъчката от които единия е 2см.2мм. Лекарката ми каза,че е доста голям и трябва да се наблюдава. Кризи никога не съм имала.Понякога една тежест вдясно на която не съм обръщала внимания.Никога не съм подозирала,че имам камъни.Четох в нета,че при такава големина е по-добре да се махне жлъчката за да не стане по-голям проблема- панкреатит или рак примерно.Много се притеснявам и не зная какво да правя.Моля за съвет....

# 91
Здравейте. Предстои ми премахване на жлъчка при Горанов Пълмед. В началото на август ми казаха цена 1500-1600. Днес цената май ( не чух добре по телефона) беше 2000-25000.
Някой има ли прясна информация?

# 92
  • гр.Пловдив
Здравейте. Предстои ми премахване на жлъчка при Горанов Пълмед. В началото на август ми казаха цена 1500-1600. Днес цената май ( не чух добре по телефона) беше 2000-25000.
Някой има ли прясна информация?

Това с направление или без?

# 93
Здравейте! Преди 2-3 месеца започнаха болки от ляво под и около ребрата, съчетани с подуване, газове, и констипация съчетана с твърди изпражнения. След преглед от ехограф, се оказа че имам жлъчка пълна с камъни + прегънат жлъчен мехур, но според него не били от нея симптомите. След което се притесних, и спрях да се храня, и минаха едни кошмарни 7-8 дни с липса на перисталтика, чревна моторика, запек, болки и парене в корема и в ляво и понякога и в дясно, с високо кръвно и сърцебиене...С ходене и при гастроентеролог, и още няколко ехографа, нищо не се откри, а болката и подуването си останаха, плюс такива в пъпа, и около него. Може ли някой да сподели дали е имал подобни симптоми от камъни в жлъчката, че направо не разбирам какво се случва! Благодаря!

# 94
  • гр.Пловдив
Здравейте! Преди 2-3 месеца започнаха болки от ляво под и около ребрата, съчетани с подуване, газове, и констипация съчетана с твърди изпражнения. След преглед от ехограф, се оказа че имам жлъчка пълна с камъни + прегънат жлъчен мехур, но според него не били от нея симптомите. След което се притесних, и спрях да се храня, и минаха едни кошмарни 7-8 дни с липса на перисталтика, чревна моторика, запек, болки и парене в корема и в ляво и понякога и в дясно, с високо кръвно и сърцебиене...С ходене и при гастроентеролог, и още няколко ехографа, нищо не се откри, а болката и подуването си останаха, плюс такива в пъпа, и около него. Може ли някой да сподели дали е имал подобни симптоми от камъни в жлъчката, че направо не разбирам какво се случва! Благодаря!

Ако жлъчката е за махане без отлагане  ,още след няма и 24ч от кризата ще ви вкарат да я изяадят
Всичко друго е явно завоалирано и може да ср отлага във времето

# 95
Здравейте. В Св.София съм в момента и чакам планова лапатоскопска операция за премахване на жлъчния мехур утре. Нямала съм кризи, само леки дискомфорти, бо от 6г съм на стриктна диета, понеже е пълна с камъни от всякакъв размер. Супер притеснена съм, паникьосана даже. Страх ме е от упойки, от всичко. Имам и дразнимо черво, което с диета горе-долу вкарвам в пътя. Има ли оперирани с дразнимо черво?
След колко време може да се пие кафе, аз пия 3в1. А алкохолна мента или вино пийвате ли след време? За пържено и тлъсто вече ги отказах, не ми се и ядат. Всяко инфо относно възстановяванто ще ми е от полза. Simple Smile

# 96
Здравейте! След две сериозни кризи се откри възпалена жлъчка и камък 1,5 см. От един месец се пази диета , като се приемаха но шпа и спазмалгон и човекът се подготвя психически за лапароскопска операция.  Следствие на диетата или на възпалението се получи драстично отслабване и пожълтяване на кожата. Една седмица след спиране на лекарствата, започнаха отново болки, вече съм доста притеснена, ясно е, че само с диета няма да се получи. Моля, препоръчайте лекар и болница за преглед и операция в София или Плевен. Досега човекът е преглеждан в провинцията само на ехограф. Благодаря ви предварително!

# 97
  • София
Здравейте! Преди 2-3 месеца започнаха болки от ляво под и около ребрата, съчетани с подуване, газове, и констипация съчетана с твърди изпражнения. След преглед от ехограф, се оказа че имам жлъчка пълна с камъни + прегънат жлъчен мехур, но според него не били от нея симптомите.

Не ви ли дадоха някакви медикаменти все пак ? Да кажем някакви ензими и чай за жлъчка ?

# 98
Здравейте, оперирана съм края на февруари, от месец имам сърбеж точно над пъпа,някой имал и е същия проблем и как се се справил, личната лекарка ми каза, че не е възпаление и да ползвам bio oil...

# 99
Аз имам сърбеж над гърдите, особено вечер.  Някъде бях чела, че и други хора с камъни ги имат.

# 100
Здравейте! Случвало ли се е на някой, по време на операцията по отстраняване на жлъчката да се установи абсцес на черния дроб следствие на възпалението на жлъчния мехур и имаше ли някакви неблагоприятни последици? Според докторите са изчистили всичко добре.

# 101
Принципно черния дроб може да се възстанови.
Аз имам фиброза на черния дроб и гастроентероложката ми каза, че заради камъка, който беше запушил жлъчния канал, черния дроб не функционира добре. Махнаха ми жлъчката преди няколко месеца и се надявам да видя подобрение в черния дроб. Но май ще отнеме години. Ще видя на следващия преглед в края на тази година.

# 102
Здравейте, след месец ми предстои планова лапароскопска операция за премахване на жлъчния мехур -пълен с камъни(повече от 15 години). Интересно ми имали ли сте подобни на моите неразположения, като сърцебиене, гадене, душене и задух? За другите неразположения съм наясно, че повечето от нас ги имаме. Колко време след  операцията се върнахте на работа (физическа и динамична)?

Последна редакция: сб, 25 окт 2025, 13:19 от pipi*

# 103
Болничния ми беше за 30 дни, но помолих да го спрат на 10-тия ден, тъй като можех да работя онлайн. Реално почивах 2-3 дни след операцията, после можех да излизам с по-свободни дрехи и можех да работя ако искам.

# 104
Здравейте момичета,
След профилактичен преглед разбрах, че камъкът ми е застанал точно при канала и втв всеки един момент може да стане проблем. В търсене съм на добър професионалист и Човек, тъй като съм много страхлива, притеснителна и цялото това нещо ме плаши изключително много. Не съм имала интервенции до сега и направо съм ужасена.
Камъкът ми е голям - 15 мм, има ли някоя от вас, която да е била в сходна ситуация? Как мина операцията, сложиха ли ви уринарен катетър (и това ме ужасява), как беше усещането при махането на дренажите, имахте ли проблеми след това, усложнения след операцията, сраствания или друг тип болка/дискомфорт. Иска ми се да изпреваря събитията и да се оперирам по моя вола, а не по спешност, но съм изгубена в търсенето направилния хирург. Предварително ви благодаря! ❤️

Общи условия

Активация на акаунт