Камъни в жлъчката - тема 11

• 2 949
  • 92
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря много за отговора. Толкова много се бях филмирала, че пак ще трябва да ме режат, заради това Tired Face

# 76
Здравейте! Вярно ли е че не трябва да се ядат яйца? Мерси

# 77
Здравейте! Вярно ли е че не трябва да се ядат яйца? Мерси

С жлъчка или без жлъчка? Без жлъчка нищо не ви пречи да си ядете яйца. Само първия месец са забранени и то не цялото яйце, а жълтъка. 2 седмици след операцията херурга ми каза да започвам да се захранвам с яйца (жълтък) в печива и застройки. Аз лично си ям яйца във всякакъв вариант без проблем, когато ми се яде и по колкото ми се яде.

Ако е с жлъчка дразнят и може да получите криза, но отново от жълтъка, белтъка не дразни. Лично мен не са ми пречили яйцата, но аз като направих криза и махнах жлъчката, а след кризата и преди операцията пазих строга диета 2 седмици.

# 78
  • София
Здравейте, искам да попитам възможно ли е проблеми с жлъчката да водят до умора, както и тежест при употреба на алкохол ? Благодаря!

# 79
Здравейте, искам да попитам възможно ли е проблеми с жлъчката да водят до умора, както и тежест при употреба на алкохол ? Благодаря!

Да. А при болна жлъчка алкохола, всякакъв вид, е забранен. Може да ви докара страхотна криза, тежестта е най-малкия проблем.

# 80
Здравейте!
Присъединявам се и аз при вас, за съжаление, с новооткрити камъчета в жлъчката.
DENINI, аз също съм в Германия и нямам търпение да се прибера в България септември месец, за да чуя някакво адекватно мнение.
Преди около месец започнаха страшни болки в стомаха, придружени с повръщане. Казаха ми, че се дължало на някакви бактерии, трябвало да пия много течности, за да ги изчистя и ми дадоха нещо за спазмите, за да не повръщам. Резултатът беше 3/4 дни на легло, с усилия и до тоалетната стигах. Светна ми след това, но си остана една постоянна тежест, на която гледах да не обръщам внимание, защото си мислих, че са въпросните бактерии.. След около седмица айде пак болки и повръщане, които ме пратиха в спешното, защото изобщо не се търпеше вече. Там, след като ми видяха кръвните изследвания (имах много завишени стойности на чернодробните ензими) и ми направиха ехография, ми съобщиха, че имам камъни в жлъчката, които били много и мънички, но не се виждало те да ми създават проблеми, защото се движели свободно (каквото и да значи последното), проблемът вероятно идвал от стомашната лигавица. Изписаха ми лекарства, които да пия 3 седмици, но ако не съм се оправила за това време, значи проблемът идвал от жлъчката. Confused Личният лекар после пък само ми прочете епикризата, явно човекът е решил, че сама не мога.. Та така, сега си пия лекарствата вече 2 седмици, тъкмо се зарадвах, защото сякаш се бях пооправила и от вчера пак тази тежест..
Имало ли е и други с подобни симптоми? Sweat Когато ме болеше, болката обхващаше цялата горна част на коремът, не ме е боляло само в дясно.

# 81
Според мен тежестта идва от жлъчката. Откакто я отстраниха, такава тежест нямам, а преди сякаш е подуто и тежи, дори да няма болка. Иначе изобщо не ме е боляло в дясно, само в ляво, а изследванията ми бяха перфектни.

# 82
Ясно, аз не го усещам подуто, по скоро сякаш съм преяла, но в общи линии същото - усещах болка в ляво, даже си мислих, че е от панкреаса, за щастие, нямам проблем с него.. Аз също съм се нагласила за операция, защото знам, че тези камъни трябва да се махнат рано или късно, а аз предпочитам да е рано, за да няма усложнения, а и да не ги мисля постоянно. Притеснява ме само да няма и нещо друго и после да си остане проблемът, защото тук малко неглиже го дават, всичко е супер, нямам им много вяра, пък и ми се искаше да изчакам до октомври поне, за да има кой да ми помага с малкия.

# 83
Да, като да си преяла.
Като си дойдеш в БГ, отиди на гастроентеролог, да види стомаха, панкреаса, далака. Предполагам, че там няма да имаш проблем, аз мислих също, че от там е проблема, но никакви медикаменти за стомах, храносмилане и т.н. не помагат. Минах на спазмалгон и бусколизин, те облечаваха болката.
Иначе при глад, проблем нямах. Месец карах на банани, катофена супа и пюре, но в умерени количества и всичко ми беше Ок. Simple Smile

# 84
Ясно, аз не го усещам подуто, по скоро сякаш съм преяла, но в общи линии същото - усещах болка в ляво, даже си мислих, че е от панкреаса, за щастие, нямам проблем с него.. Аз също съм се нагласила за операция, защото знам, че тези камъни трябва да се махнат рано или късно, а аз предпочитам да е рано, за да няма усложнения, а и да не ги мисля постоянно. Притеснява ме само да няма и нещо друго и после да си остане проблемът, защото тук малко неглиже го дават, всичко е супер, нямам им много вяра, пък и ми се искаше да изчакам до октомври поне, за да има кой да ми помага с малкия.

По-вероятно е оплакванията да не са от жлъчката (както са ви казали в  болницата). Наличието на камъни не означава, че има проблем. 70% от всички хора с камъни в ЖМ не усещат никакви симптоми, едва 30% развиват оплаквания, а когато проблемът идва от ЖМ, то тогава се вижда съвсем ясно на ехографски преглед.

Вирусна инфекция, хеликобактер пилори и множество други...

# 85
rundy, казаха ми, че не се виждат никакви възпаления, в епикризата пише, че стените на ЖМ са тънки и нормални, обаче според тях завишените резултати на чернодробните ензими се дължат именно на камъните. Имам си още седмица лечение с медикаменти, пък ще видим после, надявам се да даде някакъв резултат.
Mama_Nana, дааа, нямам търпение вече, въпреки че даже още не съм се насочила при кого ще ходя... Аз също най-добре се чувствам, когато не ям, не само сега де, обаче още в болницата ми казаха, че трябва да се храня 5/6 пъти на ден с по-малки порции, диетата си е стандартната, както и да пия минимум 2л. вода на ден. Чинно спазвам, за мое щастие, не ме боли стомах и не повръщам вече, но пък пак ми е тежко..

# 86
Бихте ли споделили къде сте си оперирали жлъчката и впечатления?
В София - болница Надежда. Всичко мина добре. Не мога да се оплача. Базата и персонала са на ниво. Обръщат достатъчно внимание. Не знам какво точно ви интересува, за да споделя.
Здравейте кой лекар ви оперира колко дни седяхте ?

# 87
Здравейте ,понеже от страх да не получавам кризи справих мазно ,месо свинско ,сладко почти и пак на моменти имам кашави изпражнения ,и дали от тази диета отслабнах 2 кг . постоянно имам някакви страхове

# 88
Здравейте ,понеже от страх да не получавам кризи справих мазно ,месо свинско ,сладко почти и пак на моменти имам кашави изпражнения ,и дали от тази диета отслабнах 2 кг . постоянно имам някакви страхове
Аз затова се оперирах. Живеех в страх кога ще дойде следващата криза. Накрая последните седмици дори почти не се храних. От страх свалих 10 кила. Превръща се в психически проблем. След като се оперирах живея нормално.

# 89
Аз затова се оперирах. Живеех в страх кога ще дойде следващата криза. Накрая последните седмици дори почти не се храних. От страх свалих 10 кила. Превръща се в психически проблем. След като се оперирах живея нормално.
[/quot
e]
Благодаря,аз за сега не съм имала или като ме е боляло съм мислела гастрит.Но сега постоянно и все едно си внушавам ,че имам някакво опъване. Вдясно и така , наистина е психически пробле

Общи условия

Активация на акаунт