Камъни в жлъчката - тема 11

• 2 952
  • 92
  •   1
Отговори
# 60
Мисля, че някои хора, говорейки за след операцията, под "болки" и "кризи" имат предвид едно и също нещо, а именно - болки. А има хора с болки след операцията, колкото и някой да не е чувал за такива.

# 61
На какво се дължат болките след операцията на камъните в жлъчните канали ли?

# 62
Зависи колко време след операцията. Ако е години след нея, може и да е това, което описват - камъни с каналите. Ако е наскоро - си е от операцията.
Мен започна да ме наболява, особено когато вдигам над 1 килограм.
Не знам дали е от конците или тялото ми иска да забавя темпото. Затова и почивам доста повече от първите дни. Колко време след операцията пазихте диета?

# 63
Вас ви боли по скоро нещо като тежест ли? Като пиете болкоуспокояващо минава ли?

# 64
Да, като тежест в дясно или над пъпа. Не съм пила болкоуспокояващо. Лягам по гръб и изчаквам да ми мине.

# 65
Пиете ли добавки след махане на жлъчка или ензими, дайте някакви съвети

# 66

Общо не пия и не съм пила. От време на време по някое хапче пробиотик, но даже не го броя.

# 67

Аз обмислям да почна да пия това, което пих и преди операцията - витамин Д+К, рибено масло, бял трън.
Четох тази статия и в нея пише, че организма усвоява по-трудно мастно разтворимите витамини. Неусвояване на хранителни вещества след отстранен жлъчен мехур
Не знам дали е истина, но хирургът ми каза, че вече мога да се храня нормално и затова си мисля, че мога да си взимам витамините както преди.

# 68

Аз обмислям да почна да пия това, което пих и преди операцията - витамин Д+К, рибено масло, бял трън.
Четох тази статия и в нея пише, че организма усвоява по-трудно мастно разтворимите витамини. Неусвояване на хранителни вещества след отстранен жлъчен мехур
Не знам дали е истина, но хирургът ми каза, че вече мога да се храня нормално и затова си мисля, че мога да си взимам витамините както преди.
А,кои са добавките за отстранен жлъчен мехур?Бял трън добра идея ли е,защото той стимулира жлъчен сок,по -точно масло от бял трън, за да няма омазняване на черния дроб?

# 69
Аз взимах бял трън на капсули за черния дроб. В момента зехтина ме разхлабва, та не бих пробвала с масло от бял трън. Но може да е защото е много скоро след операцията ми.

# 70
Аз взимах бял трън на капсули за черния дроб. В момента зехтина ме разхлабва, та не бих пробвала с масло от бял трън. Но може да е защото е много скоро след операцията ми.
Свга след операцията имате ли някакви неразположения след храна, не визирам диария, а болки, аз хапнах едно кисело мляко и имам чувството, че нещо отдзаде гърба ми пак се усеща

# 71
Да, има моменти, в които ме боли корема. Когато ям салата ме пробожда. Също така, когато се натоваря повече,  ме боли леко в горната част на реброто отзад.
Ако ме заболи повече лягам по гръб за малко и ме облекчава.
Определено съм много по-добре от деня след операцията. Вярвам, че с всеки нов ден ще ставаме по-добре. Тялото се възстановява.

# 72
Да това добре, просто аз живея в стрес да не получа някоя криза пак..

# 73
Две седмици след операция съм и току що си напипах твърдо болезнено топче с размер на череша точно над разреза на пъпчето.
Имах пиърсинг на пъпа и до деня на махане на конците от горната дупка на пиърсинга ми течеше по малко кръв при всяко лягане или кихане. Разрезът минава през долната дупка от пиърсинга. Казах го на хирурга, но той не обърна никакво внимание и махна конците набързо и ме отпрати, нищо ми нямало. Оттогава не е кървяло.

Топчето е подкожно, не се вижда, а само се напипва и боли. Някой има ли подобни топчета около пъпа след операция?

# 74
Да. Това е от травмата на тъканите. Изчезва след известно време ама не помня колко, със сигурност го имах поне 1м.

Общи условия

Активация на акаунт