Камъни в жлъчката - тема 11

• 3 826
  • 108
  •   1
Отговори
# 105
Операцията изобщо не е толкова страшна. От провинцията съм, не са ми слагали нито системи, нито катетри ....беше направена лапароскопски.
Изследвания в болницата - кръв, урина, снимка на б.дроб, упойка, операция, малко си омагьосан след това, леко те наболява и поопъва в областта на корема, един Нурофен помага, един дренаж имах и на другия ден може да си ходиш, но те оставят за наблюдение. След 5 дена си забравил, но на 10 тия свалят конците и това е.
После разбираш колко проблеми си имал заради една жлъчка с камъни, защото се чувстваш много по добре.
Не си представяй предварително страшни неща, няма такива.

# 106
Операцията изобщо не е толкова страшна. От провинцията съм, не са ми слагали нито системи, нито катетри ....беше направена лапароскопски.
Изследвания в болницата - кръв, урина, снимка на б.дроб, упойка, операция, малко си омагьосан след това, леко те наболява и поопъва в областта на корема, един Нурофен помага, един дренаж имах и на другия ден може да си ходиш, но те оставят за наблюдение. След 5 дена си забравил, но на 10 тия свалят конците и това е.
После разбираш колко проблеми си имал заради една жлъчка с камъни, защото се чувстваш много по добре.
Не си представяй предварително страшни неща, няма такива.

Много благодаря за успокоението! Колко камъка имахте и с какъв размер бяха?

# 107
Много дребни и три над 1,5 см /15мм/.

# 108
Аз имах само един камък, застанал при канала.Беше 1.3 см Не съм имала кризи, но реших да го махна, тъй като черния ми дроб е увреден и ми казаха, че се натоварва, тъй като жлъчката не функционира заради камъка. Има метод, при който махат такива камъни и остават жлъчката, но не открих лекар, който да се съгласи да го направи, а когато отидох при хирург за консултация ми определи час за операция.
Операцията е лека, но си е операция. За 24 часа приключи всичко. Най-трудно ми беше след операцията докато мине упойката. После не съм имала проблеми. Беше в края на юни, но все още мажа раните с гел със силикон, т.е. не са зараснали напълно. Радвам се, че се реших, тъй като черния ми дроб започна да се оправя, а той е жизнено важен. Мен ме оперираха в Токуда.

Общи условия

Активация на акаунт