Камъни в жлъчката - тема 11

• 5 415
  • 144
  •   1
Отговори
# 120
По-добре лекар да каже дали операцията е наложителна. Може да потърсите още едно мнение. Мен ме оперираха в Токуда преди 6 месеца и вече забравих за операцията.

# 121
  • При елфите ...
По-добре лекар да каже дали операцията е наложителна. Може да потърсите още едно мнение. Мен ме оперираха в Токуда преди 6 месеца и вече забравих за операцията.
Благодаря, каква беше операцията и името на лекаря, който я е правил...

# 122
Лапароскопска. Проф. Веселин Маринов. Той е хирург. Хубаво е да Ви види гастроентеролог.

# 123
  • При елфите ...
Лапароскопска. Проф. Веселин Маринов. Той е хирург. Хубаво е да Ви види гастроентеролог.
Благодаря!

# 124
  • у дома
На мен ми забраниха 2 седмици преди операция мазнини.
И сега 2г.след премахването имам проблеми с някой храни/зеле,яйца,грах,мазнини/Бях свалила много кг.преди операцията,тъй като правех почти от всичко кризи и сега съм +15кг.

# 125
Здравейте,хора , де да ви бях намерила по-рано , когато ме бяха оперирали през 2024та година.

Искам да ви попитам, сега вече 1 година откакто са ми махнали жлъчката , но имам някакви странни симптоми и не мога да разбера от какво са. Откакто ми махнаха жлъчката имам някаква пареща болка (не е постоянна) под дясното ребро ,което отива към гърбът и когато се изходя ми минава, вече 1 година лопедиума ми е първи приятел ,защото често ми се случва да имам разстройство. Ходих на гастроентеролог,пусках си калкпротектин и беше120, сега ще пускам пак този месец.
Тази седмица имах ужасно гадене всяка сутрин и оригване , не знам на какво може да се дължат тези проблеми с храносмилането.

Има ли някой друг с тези проблеми ?

# 126
Привет на всички!
От първата ми голяма криза измина повече от година. За съжаление за тази година имах много и най- неочаквани ужасно болезнени кризи, последната от които преди три дни. Това вече ме накара да се реша да се оперирам. През това време имам консултации със седем гастроентеролога и всички са категорични, че е за махане. Аз се колебаех, защото не съм убедена, че болките са от жлъчката, защото ме боли по средата високо горе.
Сега искам да се оперирам ако може вчера… но пък искам да е при добър хирург.
Колебая се между ВМА- Владов или Такоров и Токуда.
Дали някой, който е проучвал или който се е оперирал може да даде мнение? За резултата, отношението, условията? Както и много ли чакахте за операция.

# 127
Мен ме болеше точно там-високо по средата и и едновременно с това в гърба. Оперирана съм преди 6г при Такоров. Доволна съм. При мен нямаше голямо изчакване, защото имах и възпаление, като цяло и кръвните ми изследвания не бяха ок, имах промяна и в цвета на кожата .

# 128
Привет на всички!
От първата ми голяма криза измина повече от година. За съжаление за тази година имах много и най- неочаквани ужасно болезнени кризи, последната от които преди три дни. Това вече ме накара да се реша да се оперирам. През това време имам консултации със седем гастроентеролога и всички са категорични, че е за махане. Аз се колебаех, защото не съм убедена, че болките са от жлъчката, защото ме боли по средата високо горе.
Сега искам да се оперирам ако може вчера… но пък искам да е при добър хирург.
Колебая се между ВМА- Владов или Такоров и Токуда.
Дали някой, който е проучвал или който се е оперирал може да даде мнение? За резултата, отношението, условията? Както и много ли чакахте за операция.

А какво ядете ,за да получавате толкова чести кризи ? Като цяло щом има камъни ,значи жлъчката е болна, но след махането също не е толкова лесно .. идват други неща с които трябва да се справяме,но всеки организъм е различен преди 1 година ме оперираха мен ,както и една позната .. аз имам проблеми с храносмилането а тя няма абсолютно никакви проблеми ,така че всеки си преценява..

Кризите не са безобидни , това не дай си боже пожълтеете или запуши някой канал не е шега работа. Може да си направите скенер и да си пуснете билирубин. Успех и докато решите какво ще правите внимавайте много какво ядете.

# 129
Внимавам с храната, но пък и не мога да карам само на варени картофи и ориз.
Имам изследвания, както и консултации с доста добри гастроентеролози.
И мен ме е страх не от операцията, а от това дали органисмът ми ще се приспособи и дали няма да имам проблеми след това. Аз така или иначе не ям мазно, не пия алкохол, яйца също не обичам.
Вие къде се оперирахте?

# 130
Ако 7 гастроентеролози са казали, че трябва да се махне, вероятно трябва да се махне.
Аз идвам с питанка. Днес бях на преглед при гастроентеролог, който следи черния ми дроб. Каза ми, че трябва да продължа да спазвам диета без яйца, шоколад и мазно докато не отслабна 10 кг и докато жлъчните ми пътища се затворят.
Колко време е необходимо, за да се затворят жлъчните пътища? Операцията ми беше преди почти 7 месеца.

# 131
  • София
Здравейте,
Имам следното питане. Става въпрос за майка ми. Повече от 10 години е с отстранена жлъчка. От време на време получава т.нар. жлъчна криза - понякога с леки и бързо отминаващш болки. Друг път са ужасно силни, чак започва да трепери и дори повръща. Време за обезболяващи няма, то докато започнат да дайстват или минава или ги повръща. Няколко доктора казаха, че е нормално, но за мен е много страшно, докато премине кризата. Та, някой от вас или ваш близък дали има подабни криза, как се справя?

Приятен ден.

# 132
При положение, че страда по този начин, все пак на някаква образна диагностика не са ли я изпратили?

# 133
  • София
При положение, че страда по този начин, все пак на някаква образна диагностика не са ли я изпратили?

Да, беше в болница и всичко беше наред. Докторката, каза, че това ѝ била дисертацията и няма лечение. Затова търся, поне, нещо за облекчаване на симптомите.

# 134
Добър ден, предстои ми операция на жлъчка в Пловдив.
Моля да ми дадете някакво мнение за болница и хирур, личният ми лекар ми даде някакъв хирур Рангел Кънчев от МБАЛ Каспела но не знам нищо за него и за болница.
Моля за мнение, за първи път ще правя някаква операция и не знам към кого да се насоча.
Операция е препоръчителна, не задължителна но разбрах че след време жлъчката с камъни правила проблеми , два три пъти имах преди години кризи и това е ,но съм се решила да махна..

Общи условия

Активация на акаунт