Отговори
# 90
  • Пловдив
Не се учудвам, аз гледах само част от нейните думи - спокойно разказваше. Може и да са си лика-прилика.

# 91
Невена, за диабетиците не си права. Преди 30 години някъде имах съседи, младо семейство. Той беше с инсулинозависим диабет, тя - медицинска сестра. Имаха малко дете, което от двегодишно беше с инсулинозависим диабет. По наследство. Жената е знаела за риска, но е решила да роди и детето е изтеглило където клечка. Дано да е добре.
От клипа, жената не е толкова стара, май е някъде на 36-38 години, мъжът е доста по-голям от нея. И аз нямах сили да изгледам цялото предаване. Тази жена НЕ става за родител. И доколкото чух, не е искала детето. Тя не съжалява за детето, не изпитва тъга. С децата ми тъгувахме много повече по изчезналото ни коте, аз изпитвах и още изпитвам вина, че го оставих в хотел за животни, за да отидем за четири дена на море, но тя за мъртвото си дете не изпитва нито вина, нито тъга. Във фб група майки, чиито деца може би наистина са починали при раждането (недоносени например) и то през 70-те години на миналия век, не вярват, че децата им са мъртви и ги търсят като откраднати и продадени за осиновяване. А тази жена просто потриса с безразличието си.

Последна редакция: сб, 24 май 2025, 19:52 от Mama Ru

# 92
Защото българина ражда ,защото трябва ,а не защото го иска истински .Има жени които раждат ,защото това е начина да задържат един мъж ,ама нищо че той ще е най големият боклук .Защото българина ражда, и прави деца по задължение ,нали хората ще кажат нещо .Многократно съм писала за моделът на запад, и термина Семейно планиране .Заживяваш с някой и се пазиш ,една ,две ,ако ще десет години ,и като виждаш че не вървят нещата не раждаш .Ако си финансови зле ,не правиш деца .Или ,ако виждаш че мъжът ти хойка ,не му раждаш дете ,само и само да го задържиш ,и чрез детето да се опитваш да го накараш да те обича .

# 93
  • София

Скрит текст:
Ако срещнете бременна жена, която има осем деца, три от които са глухи, две - слепи, едно е умствено изостанало, а самата жена е болна от сифилис, ще я посъветвате ли да направи аборт?
И между другото - относно аборта, ако отговорът ви е „Да", току-що убихте Бетовен
.
Средностатистическият човек не е Бетовен.
Да, нищо не се знае. Но когато вече се знае, е егоизъм. За мен.

# 94
  • Пловдив
Българинът ако раждаше по задължение, щяхме да сме поне 15 милиона. Щяхме да сме минали Турция по раждаемост.

# 95

Скрит текст:
Ако срещнете бременна жена, която има осем деца, три от които са глухи, две - слепи, едно е умствено изостанало, а самата жена е болна от сифилис, ще я посъветвате ли да направи аборт?
И между другото - относно аборта, ако отговорът ви е „Да", току-що убихте Бетовен
.
Средностатистическият човек не е Бетовен.
Да, нищо не се знае. Но когато вече се знае, е егоизъм. За мен.
Да, щях да я посъветвам да не ражда. Независимо колко деца има, жена, болна от сифилис ражда болни деца / деца с увреждания. Може и в днешно време да се лекува, ама айде по-добре да не се стига до там.
Каква е съдбата на братята и сестрите на Бетовен? Не съм се интересувала. Ще ми е интересно да разбера те дали са оцелели и дали са създали семейства / деца.

# 96
zavs
Бихте ли казали природата си знае работата на бременна жена в осмия или деветия месец, която току -що е изгубила детето си или на жена родила дете с увреждания? Истината е, че природата често греши. Природата допуска генетични мутации, хормонални сривове, спонтанни аборти, автоимунни реакции, рак в ранна възраст и т.н.

Природата не греши.

# 97
И аз мисля, че природата не греши. За част от лошите болести ние сме си виновни. Живеем в токсична среда. Тъпчем се като свине и се чудим защо имаме диабет (например). Хората някога са яли има-няма три пъти на ден, а сега хрупаме нещо непрекъснато. Храната ни е пълна с буклуци и химия, въздуха мръсен, цигари, вейпове и т.н. и после защо някой хванал рак... Много неща си причиняваме сами и не можем да обвиним природата. Тя дори да създаде нещо "грешно" си го поправя, както беше споменато по-нагоре с естествен подбор, но ние и пречим. Разбира се, това не означава да спред да лекуваме болните, но не може да обвиняваме природата.

# 98
  • София
И аз мисля, че природата не греши. За част от лошите болести ние сме си виновни. Живеем в токсична среда. Тъпчем се като свине и се чудим защо имаме диабет (например). Хората някога са яли има-няма три пути на ден, а сега хрупаме нещо непрекъснато. Храната ни е пълна с буклуци и химия, въздуха мръсен, цигари, вейпове и т.н. и после защо някой хванал рак... Много неща си причиняваме сами и не можем да обвиним природата. Тя дори да създаде нещо "грешно" си го поправя, както беше споменато по-нагоре с естествен подбор, но ние и пречим. Разбира се, това не означава да спред да лекуваме болните, но не може да обвиняваме природата.
Сериозно?! Че ако е до природата, която не греши ще живеем до 30-35 максимум. Така е било допреди век.

# 99
И аз мисля, че природата не греши. За част от лошите болести ние сме си виновни. Живеем в токсична среда. Тъпчем се като свине и се чудим защо имаме диабет (например). Хората някога са яли има-няма три пути на ден, а сега хрупаме нещо непрекъснато. Храната ни е пълна с буклуци и химия, въздуха мръсен, цигари, вейпове и т.н. и после защо някой хванал рак... Много неща си причиняваме сами и не можем да обвиним природата. Тя дори да създаде нещо "грешно" си го поправя, както беше споменато по-нагоре с естествен подбор, но ние и пречим. Разбира се, това не означава да спред да лекуваме болните, но не може да обвиняваме природата.
Сериозно?! Че ако е до природата, която не греши ще живеем до 30-35 максимум. Така е било допреди век.
Ами да! Земята е пренаселена и затова е нормално природата да иска да живеем до 30-35. Ние обаче не искаме и правим всичко възможно да живеем до 100. Което не е лошо, даже е супер за нас, но реално погледнато природата вече дори не може да ни изхрани, затова се създават изкуствени храни и др.

# 100
Де, да беше толкова просто с болестите. Живееш здравословно - не се разболяваш. Да, ама не, за съжаление.

# 101
  • Пловдив
Аха, и преди пет хиляди години пак е била пренаселена.

# 102
Не е била, защото хората не са живяли по 100 години....

# 103
Авторката има ли деца? Нищо лично, но за краткия ми засега родителски стаж (3.5 месеца е малката сладурка) открих, че най-много акъл, оценки и "О, аз имам много ясен план/режим, моето ще е така/онака" получавам от хора, които още нямат деца. Даже една от близките ми приятелки понякога ме вкарва в големи размисли. Когато реша да й споделя нещо от живота ни с бебето, веднага се почват едни обяснения и съвети за спане, почивка, приучване на новородено към определено поведение и тн. Общо взето, нейното вече е възпитано и перфектно спи/яде и се държи цивилизовано, въпреки че още не е заченато. Но тя вече с всичко е наясно, защото приятелките й имат деца. 😅 Та оценки за родилство извън нали, патологичните случаи, могат да се дават много трудно и определено от хора, минали по пътя. Въобще кой как си гледа децата е много субективно.

# 104
  • Пловдив
Не е била, защото хората не са живяли по 100 години....
Е ми нали природата била сметнала да живеем по 35 години без медицина, защото Земята е пренаселена? Не за да не вземе да се пренасели?

Цитат
Та оценки за родилство извън нали, патологичните случаи, могат да се дават много трудно и определено от хора, минали по пътя. Въобще кой как си гледа децата е много субективно.
И от минали не могат. Наистина миналите, една част от тях, са разбрали от опит, че не е толкова просто, но другата част не са се светнали изобщо, че щом с тяхното едно дете (или две) е минало еди-как си, значи всичко са научили по темата. Или че щом тяхното схващане е такова, значи на всички трябва да е такова.
Авторката на темата като нищо вероятно има поне едно дете.

Последна редакция: сб, 24 май 2025, 21:05 от Магдена

Общи условия

Активация на акаунт