Джобни пари

• 4 469
  • 116
  •   1
Отговори
# 60
Не си мислете, че в София цените са по-високи. В столицата и конкуренцията е по-голяма. В някои села с един два магазина надценките са по-големи - заради транспорт, по -малък обем продажби...
Мисълта ми е , че в някое село вафлата може да бъде по-скъпа от София
Това е защото в София има много магазини с изгодни цени. Но аз говоря са стола в училище. Дори и в заведенията е така. В София една пица е 15 лв. в заведение в моя роден град е 10. За магазините съм съгласна, защото в големите цените са по-ниски.

# 61
Да де, нашето училище е в София и столът е 3,50 на ден. Предполагам, че все по някое време ще вдигнат цената, но засега е толкова.
А между другото в родния ми град водата е по-скъпа от софийската (кубикът вода). Това много възмущава майка ми. Вика: "Щото сигурно софиянци нямат пари..." Grinning

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 20:21 от Lorelada

# 62
Аз съм в Пловдив и храната не е кетъринг, на място готвят и е вкусно. София отдавна не е най-скъпото място.

# 63
  • Пловдив
При нас беше кетъринг и излизаше към 5-6 лева преди 2-3 години. И мамите бяха недоволни от качеството.

Цената на водата не се определя според платежоспособността на населението, а предполагам, според разходите за водоснабдяване и събираемостта.

# 64
Мамите са недоволни, защото  децата предпочитат дюнери и пици и не ядат столовата храна.

# 65
  • София
При нас има 3 менюта и цените са между 4 и нещо и 6.80. Дъщеря ми обикновено си яде само основните, казва, че никога не се е случвало да сервират супата топла.

# 66
  • Пловдив
Мамите са недоволни, защото  децата предпочитат дюнери и пици и не ядат столовата храна.
Може и така да е. Grinning

# 67
Нашите не я ядяха и си я носеха вкъщи, опитвала съм, хубава беше, ама другите като ядат дюнер и те искат това.

# 68
Буболина много си права ...

# 69
Ама не може само пици...
После половината деца били с наднормено тегло. Моята иска само пици, ама затова е записана за кухнята - има разнообразна храна, а не само тесто

# 70
И нашето беше записано, ама не ядеше, носеше си го вкъщи, аз съм опитвала манджите, хубави бяха, вкъщи яде същите манджи, но там иска на лавката.

# 71
И синът ми каза, че иска да си носи обяд и да не яде в стола. Казах му, че това няма да стане - цирка с кутиите обяд го играх по време на пандемията, когато столът им не работеше, и нямам никакво желание да се повтаря. Да се научи да яде каквото има. В кутията му има само нещо дребно за ядене и плод. През деня не могат да излизат извън училището, а там нямат лафка. Ако иска да яде, да го прави. Ако не иска, да не яде.

През лятото отива две седмици на лагер - в затворен комплекс насред полето. Там дали някой ще го пита какво иска да яде.

# 72
  • София
Аз лично никога не карам децата ми да ядат нещо, което не искат, просто защото самата аз не ям доста неща и знам колко гадно може да е това.

# 73
Аз лично никога не карам децата ми да ядат нещо, което не искат, просто защото самата аз не ям доста неща и знам колко гадно може да е това.

И аз не го карам и у дома винаги се готви според неговите предпочитания и изисквания. Навън това невинаги се случва, съответно той решава какво да яде и дали изобщо да яде. В училище им готвят съвсем прилични неща. На лагера не знам как ще бъде, но се съмнявам да е гадно предвид мястото . Във всеки случай ще бъде на 450 км от вкъщи в друга държава - няма как да му приготвям любимите неща.

# 74
Другите като ядат и то ще яде, гледат се едното друго. Нашето си изяждаше столовата манджа вкъщи, обаче на училище иска от лавката.

Общи условия

Активация на акаунт