Джобни пари

• 4 518
  • 116
  •   1
Отговори
# 45
Не е нужно да е Белене. Миналата година давах в началото по 20 лева за седмицата (учебните дни) на двете деца, тогава трети и седми клас. Изведнъж седмокласничката започна във вторник да е вече без пари. Оказа се, че я налазили няколко девойки от съседния клас да й се пишат приятелки и все я карали да им купува по нещо от лафката. Започнах да давам по 5 лева на ден и тя се оплакваше, че не й вярват, че няма пари и я заплашвали, че ако не им купи каквото искат няма да са й приятелки или го обръщали на съвест "Ама аз нямам пари и съм гладна. Ако не ми дадеш/ купиш ще стоя гладна заради теб." Трябваше й време докато се откачи от тях.

# 46
Втори клас не може да изяде 40 лева, на екскурзия и 100 могат да похарчат на ден, но в училище няма къде и за какво.

# 47
  • Пловдив
Такаса спокойствие...това ми звучи малко пресилено, кое пък да е това училище, в което деца преджобват други деца..Белене ли?
Е, сега в Белене и населението ли да е крадливо... Grinning
И аз бих питала, и да не е преджобване или наркотици, пак буди съмнения.

_____

Такова като описаните от Мама Ру съученички да го хванеш и не знам какво да го правиш. Всеки тарикат и използвач бих го представила в най-черна боя пред децата си. Не че това са най-лошите хора на света, нищо подобно; но понякога не усещаш как те хващат и ти вадят душата с памук. И за дете в пълна норма важи. То и за някои възрастни важи.

_____

А биячи изнудвачи няма навсякъде и на всяка крачка, но нерядко се случва, и може да е във всяко училище, такива да си набележат един-двама за жертви и дълго време никой да не разбере. То не е казано, че джобят наред.

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 13:05 от Магдена

# 48
За мен също темата е съмнителна. 40 лева са много, както казах по-горе аз на работа не харча толкова, а не си нося храна от вкъщи. А деца да си купуват всеки ден книги е абсурдно... Ако беше по-голямо дете бих казала, че си купува вейпове и енергийни напитки. Гимназистите пък играят онлайн хазарт. Никой ученик ме харчи повече от 10 лв на ден.(изключеам ако излизат с приятели)

# 49
Само по екскурзии или други мероприятия харчат повече. Внучето за един ден на екскурзия похарчи 80 лева за боклуци, но екскурзиите са 2- 3 пъти годишно, преживява се.

# 50
Столът на дъщеря ми е 7 лв. Носи си и кутия със сандвичи и малко сладко. В първи клас е. От пети клас мисля да ѝ даваме по 5-6 лв.на ден, защото ще е до обяд. За екскурзии за един ден -по 20 лв., зеленото училище -60 лв. за 4 дни. Тя харчи по много малко - някой гланц, гривна, не повече от 10 лв. Децата не трябва да се учат на разхищение, това разваля човек.

# 51
Нашето не си сваляло раничката от автобуса, когато му се пие вода си купувало, три не изпити донесе, някакви бургери яло- недояло и тях прибрало, десертчета, два сладоледа, книжки и камъчета от природо-научния, магнити, ключодържатели и пластмасови боклуци от някаква сергия до пазарджишкия зоопарк и наместило 80 лева.Ама това два, три пъти в годината.

# 52
Ми като има 80 лв ще ги намести.
Ако са 20, ще намести 20...

# 53
Ама това не е всеки ден.

# 54
Скъп стол, нашият е 3,50. Иначе давам джобни на поискване, не е фиксирана сума. Често казва "Имам си, вчера не ходих до лавката." Даже съм я питала: "И защо не искаш пари, някой да не ти ги взема?" (Аз съм виждала достатъчно случаи на училищен тормоз, не при малки деца, но предостатъчно.) Тя: "Глупости! Flushed" Е, хубаво.

# 55
Къде е този стол за 3,50?
Преди 7 години голямото дете беше на стол няколко месеца, водеха ги в университета и обедът им беше до 2,50. В училище сега е на кетъринг и цената мисля, че отдавна мина 5 лева, малкият не ходи, така че не съм в течение на точната цена. В моя град няма столово хранене за учениците.

# 56
И в училището на синът ми няма стол. Няма какво да яде ако не си вземе от вкъщи или по пътя от някъде нещо.

# 57
Е, в София. Толкова е на ден в нашето. Simple Smile Но мисля, че за всяко училище е различно.

# 58
В провинцията цените са други. В София е нормално да е повече.

# 59
Не си мислете, че в София цените са по-високи. В столицата и конкуренцията е по-голяма. В някои села с един два магазина надценките са по-големи - заради транспорт, по -малък обем продажби...
Мисълта ми е , че в някое село вафлата може да бъде по-скъпа от София

Общи условия

Активация на акаунт