Книги, които НЕ бихме препоръчали 📚

• 2 398
  • 47
  •   1
Отговори
# 15
Нареждам се и аз за негативен отзив за "Крехко равновесие" още не мога да си простя, че си загубих времето и се натоварих от тази книга. Друга, която не препоръчвам е "Кутия за птици". Също така и "Пчелата" на Оура Лав толкова повърхностно написана и лекотата.

# 16
  • Пловдив

"Кралицата на пустинята" - Гертруд Бел. Очаквах нещо вълнуващо, оказа се едно безкрайно описание на пустинята - скали, път, поточе,камъни...през всичките страници. В първата половина няма пряка реч, само описание и разказ къде са разпънали шатрите, от къде са минали. Във втората част описанието на същите неща продължава, като има пряка реч, колкото да се каже, че има такава. След прочита отегчението ми беше в горна граница, от толкова подробности и еднообразие дори не можех да си представя в главата, това, което прочетох.

# 17
"Дяволиада" - българска диаболична проза. Това е сборник с разкази от различни български автори. Не знам, може би сюжета, или самите истории не ми допаднаха особено. Въпреки че като цяло харесвам такава тематика за свръхестественото, но тази книга не ме грабна. Това все пак си е мое мнение, на някой друг пък може да му допада тази книга.

# 18
  • IC 1101,Abell 2029
"Параграф 22".Това е единствената книга която изоставих да чета.Първите няколко десетки страници бяха пълни с безсмислени диалози.Това просто не се издържа.

# 19
"Резервният" не можах да дочета. Голямо хленчене... Опитах и като аудиокнига, която самият Хари озвучава. Ами не, не ме грабна.

# 20
Имам доста разочарования, които не препоръчвам и вече си казах, че ако не ме грабне една книга на 1/3 няма да и давам шанс. Тук, обаче, ще пиша за една супер нашумяла книга, която не мога и не мога да си обясня с какво е спечелила толкова хора - "Мамник", едва я избутах, на инат направо 😵‍💫

# 21
  • Карлово
"Параграф 22".Това е единствената книга която изоставих да чета.Първите няколко десетки страници бяха пълни с безсмислени диалози.Това просто не се издържа.
Любима книга. Чела съм към 10 пъти. Сериал по книгата гледахме с удоволствие цялото семейство.

"Премигването на екрана"  на Тери Пратчет никак не харесах, скука и пак скука.

# 22
Поради тази причина избягвам много нашумели заглавия.  Често ме разочароват. Този "Мамник" не съм го чела, нито някоя от нашумелите български заглавия в последно време, чакам да мине истерията по тях и евентуално ще ги отворя след това.

# 23
О,има много книги от които съм се отказала(но пък тройно повече съм харесала Wink).За мен е важен първо стила на писане и след това историята.На мен пък Пчелата на Оура Лов ми хареса,не е уау,но все пак.Даже прочетох и следващата ѝ -Докосване,която вече ми хареса.И аз Параграф 22 не я дочетох.Два пъти взимам книги на Пратчет и Мураками и нещо са ми скучни...що така нямам обяснение.Може би не им е времето сега,знам ли.
Сетих се,Пасиансите и Живот в скалите не ги дочетох,не ги и препоръчвам.

# 24
Съгласна съм относно Мураками. Веднъж се опитах да прочета ‘Норвежка гора’ и някак си не я разбрах изобщо. Но това беше преди няколко години — може би си струва да опитам отново.

# 25
С Мураками започнах и приключих с 'Кафка на плажа'. Много шум за нищо.

# 26
Много е добра практиката на някои сайтове да представят първите страници или откъс от дадена част от книга, защото така всеки би могъл да се ориентира дали творбата ще му хареса или не (няма значение дали ще я купува или търси в библиотеката, времето за четене, отделено за нещо неподходящо все ще е пропиляно). На мен например никак не ми харесват книги, които започват в “аз” форма и  сегашно време, ужасна комбинация (конкретно личното ми мнение е това).

# 27
  • София
"Пасиансът на архангелите" и аз не я издържах.

# 28
Аз вече писах и казах едно заглавие, но тези неща с препоръчването и не препоръчването са малко относителни. На някой може дадено нещо да не му допада, при друг същото нещо може да му е любимо.

# 29
На мен например никак не ми харесват книги, които започват в “аз” форма и  сегашно време, ужасна комбинация (конкретно личното ми мнение е това).
Това и мен ме побърква Grinning Аз съм си фен на третото лице в минало време Grinning
Включвам се към хора на читателите, които не са харесали "Оризовата майка" - за мен лично беше много тежка, твърде подробното описание на мъченията ми дойде в повече.

Общи условия

Активация на акаунт