На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 49

• 64 722
  • 662
  •   1
Отговори
# 285
В Истанбул ми се е видяло страшно движението. Един път ходихме с амтомобил и не повторихме. Предпочитаме друг вид транспорт.

# 286
Че то в цяла Турция е такова движението.
Вярно е🙂 Първият път, когато ходихме на почивка в Бодрум, изпаднах в шок от движението по пътищата.  А то завой след завой , ама карат като пощръклели. После вече свикнах🙂

# 287
  • Най-красивата страна
Здравейте, предстои ми пътуване до Одрин, което ще е в дните четвъртък (пристигаме) - събота (тръгваме обратно). Мислех да посетим петъчния пазар, но и аз вчера видях новината, че го затварят. Струва ли си да отидем на съботния пазар или по-добре да се ориентираме към моловете? Основно ме интересуват дрехи, чанти, обувки. На тези пазари реплики ли продават или по-скоро немаркови неща?
За храни и препарати се ориентирах към Мигрос. Няма да пазарувам като за световно. Отиваме на кратка екскурзия по повод рождения ми ден и ще съчетаем да си купим нещо ако ни хареса. Blush
А някой отсядал ли е в Alan Suits? С дете на 1 година и 10 месеца сме и се чудя дали е много далеч от центъра. Ще се придвижваме с детска количка. Четох коментари в букинг, в които пишеше 15-20 минути пеша, но удобно ли е за придвижване с количка? Имам предвид, нали не става въпрос за някое много натоварено шосе?

Дрехи,обувки и чанти-препоръчвам мол Ераста и Марги .Има качествена стока.Лично аз не бих купила дрехи от пазара,особено за дете,прах за пране и омекотители също.
От пазара купувам плодове и зеленчуци,дрехите са ,,оригинална реплика ,,...
В центъра има магазинчета в които продават баклава,халвата е уникална,сладките също.
Има и хубави заведения  с вкусна храна.
Мигрос. е добър избор за храни и препарати.

# 288
Не съм фен на репликите, но преди 3 години купихме страхотни мъжки  пуловер и жилетка в Истанбул. Реплика на Tommy Hilfiger. Но как да кажа... Изглеждат като оригинал. Страхотно качество. Продавачите излизаха късно  вечер на една улица. Не знам какъв им беше случая. По пазарите репликите бяха ужасни, личаха си от километри, че са ментета. Явно и при репликите има различно качество. Blush
А баклава ще вземем доста. За нас, за близки. Имаме една много любима. Май й казват орехова Султан баклава.

# 289
  • Пловдив
За детето съм взимала реплики от пазара в събота, който май се пада зад Маргито
Едните тениски изкривиха силуетът след няколко пранета, но това ми се случва масово и с конфекцията, която купуваме и тук. Грейка не Карл и маратонки на Адидас не са мръднали. За мъжа ми сме купували от там боксерки, също се представят добре - няма изскочили ластички и т.н. /но са умалени с размер/.

# 290
Да ви попитам... Каква е тази карта Мигрос? За намаление ли е? В каталога виждам 2 цени, по-ниската с картата ли е? Всъщност, на линка от стр. 1 пише, че е изчерпана. Търсих с търсачката във форума, но не открих информация.

# 291
7,50 лири струва - карта за намаление.
По-ниската цена в брошурата е с карта.
За туристи картата важи 30 дни и после се купува нова.
Ако имате турски телефон, може да я активирате и става безсрочна.
В Одрин маркират служебна карта на туристите, няма нужда да купувате.

# 292
  • София
Да ви попитам... Каква е тази карта Мигрос? За намаление ли е? В каталога виждам 2 цени, по-ниската с картата ли е? Всъщност, на линка от стр. 1 пише, че е изчерпана. Търсих с търсачката във форума, но не открих информация.
Марина вече ти е отговорила. Още в началото на сметката казвам, че искам Money карт. Включват я в сметката и важи още при първото пазаруване. Даже, за да не се обяснявам много, подавам изтеклата карта, виждат, че вече не е валидна и веднага ми предлагат нова. Simple Smile Струва стотинки, а доста се пести с нея.

# 293
Страхотно Много ви благодаря. Ще се възползвам. Hug

# 294
Имайте предвид, че репликите на пазара, нямат нищо общо с тези в кв. “Лалели” в Истанбул или в някой магазин на главната в Одрин. Откровено са си много зле! Преглвдайте видеата на Денислав, за да се ориентирате. Шофирам смело в Истанбул! Моят мъж все ме хвърля в боя и последните няколко пъти не ме пощади.  Пътувамв по работа и нямам много време за разходки, но пак намествам някак програмата. В Одрин пазаруваме на връщане набързо и то не винаги. Някак различни са ми настровнията за нашата съседка, един ден мога да се слея с тълпата, друг даже не ми се слиза от колата. Извинете за отклонението Simple Smile

# 295
  • Пловдив
Денислав рекламира тези, които му плащат. Не залагайте много на неговото мнение.

# 296
Абсолютно съм съгласна! Просто във видеата, дори случайно  “мернати” дрехи на едното и другото място могат да дадат првдстава за качестовото. Ясно е че и в двата случая говорим за ментета де Simple Smile

# 297
  • у нас
Съдът е отменил решението. Петъчният пазар ще продължи да работи. Чудесна новина. https://www.flagman.bg/article/361685

Денислав не всичко, което рекламира е истина. Но нали трябва да привлича клиенти. Обаче като отидеш 1-2 пъти и видиш, че не е така, както казва, си имаш едно на ум дали да му вярваш.

# 298
  • Бургас / UK
Здравейте! От къде купувате лозови листа? Благодаря!

# 299
  • Бг-мама
Вчера ходихме до Одрин. Сутринта рано на граница минахме за 5 минути. На връщане бяхме към 15,30 на границата и си отвисяхме. Не бяхме чак толкова много коли , но незнайно защо минаваше по кола на 20 минути. Гледайки и двете опашки и влизащи и излизащи проблема беше за всички. Стояхме близо три часа , като така и не разбрахме какъв беше проблема. Колите и от двете страни много се изнервиха и почнаха да надуват клаксони. Отделно тогава започна и да вали и да духа , та не ставаше и да се разтъпчеш. Иначе бяхме доста напазарували , колата ни преливаше , но никой не направи никакъв проблем. Попитаха само за цигари и алкохол.
За цените вие си знаете . Доста са нагоре , но все още има неща които си струват. Аз бях със готов списък от тук като си направих сметката , кое би ми било изгодно. Минахме и през аптека , за да позаредим за зимата. Дрехи за младежите , бързо хапване и на обратно. Ако някой нещо го интересува съм насреща.

Общи условия

Активация на акаунт