На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 49

• 57 332
  • 573
  •   2
Отговори
# 540
Отворени са. Но преминаването на границата КА в посока Бг отнема около 2 часа, а може и повече.

# 541
Здравейте,

обмисляме да отидем за една  нощувка в Одрин (на 29.12 да преспим и на 30.12 да си тръгнем обратно към България)

Къде бихте ни препоръчали да се разходим? Не търсим нещо конкретно за пазаруване, ще сме с малко дете на 2 години.
Бихте ли препоръчали ресторант с вкусна храна, но и с по-хубав интериор Simple Smile

# 542
Ние отиваме специално да ядем. Само че ще се разминем. Ние ще ходим на 30-31 и 1ви се връщаме. Програмата е хапка-пийка и настроение. Къде ще преспите?

# 543
Още не сме запазили, понеже се чудим какво ще разглеждаме като магазини Grinning А вие? Какви ресторанти сте набелязали?

# 544
Ние предпочитаме района около Марги и Ераста. Не сме отсядали в хотели около центъра. С толкова малко дете Марги хотел ви е много добра опция. Отсреща му е НД Суит. Ако е в района на Ераста - Дуван хотел. Ние сега обмисляме Айчичек хотел (не сме отсядали, има отзиви че е шумен заради близост до главната) но пък под него са Айчичек ресторанта и Тракия Сатър ресторанта. В близост до Марги също съм препоръчвала тук ето този https://maps.app.goo.gl/BRQp459QJk6Ac32H7 . Хубава сладкарница Мевляна има в района на Марги. С малко дете може да отидете и до Динозаврите.

# 545
  • Варна
Този уикенд бяхме с милото в Текирдаг. Събота към 10 бяхме на границата (Малко Търново) за 10 мин минахме бг и за час и половина турската. В неделя към два часа за по пет минути и двете.
Голяма лудница беше по центъра на Текирда, но се усеща и празнична атмосфера. Купих си риба от уличен търговец 🤣
Наложи ми се да търся дежурна аптека в Люлебургаз. Не бях влизала в града, но до автогарата покрай аптеката намерихме пешеходна зона с много заведения и магазини.
Да не е съвсем извън темата в Лозенград влязох във Филе-то дето е на пътя за Бг. Беше добре зареден от към плодове и зеленчуци. Имаше и консерви-кис. краставички, чушки, маслини, кис зеле. Сладки десерти също.
И едно питане. Някой да е купувал прежда и от къде?

Последна редакция: вт, 23 дек 2025, 07:00 от antonia

# 546
В Одрин съм виждала прежда по покритите чаршии, най-вече мисля в тази, която е в подножието, така да се каже, на Ески (старата) джамия.

# 547
Някой да знае магазин за градинска мебел в Лозенград, Одрин или Люлебургас? Не открихме при предишно ходене, а съм с лични впечатления, че са доста качествени...

# 548
Здравейте! Честита Коледа на всички в групата. Нямам опит с пазаруването в Одрин. Ходила съм само веднъж. Решихме инцидентно утре да отидем за бална рокля за дъщерята. Имам няколко въпроса: дали утре ще работят магазините и евентуално къде да търсим хубави магазини. За центъра имам някаква обща ориентация от хора, които вече купиха рокли. Дали има сега голямо натоварване по границата?
Благодаря за отговорите предварително. Весели празници!

# 549
  • Варна
Идвам да споделя отзив за лозови листа, които купих от мигрос. Бяха във вакуумна опаковка, на щанда на който теглят разни готови неща, кори за баница и други. Излязоха много сполучливи. Качвам снимки на етикета.

# 550
[Lora[/b], днес и сутринта, и следобед минахме  за около час.

# 551
Знаете ли как вървят цените на бебешки дрехи в Одрин? Дали са по-изгодни от Пепко например?

# 552
  • София
Знаете ли как вървят цените на бебешки дрехи в Одрин? Дали са по-изгодни от Пепко например?
От Пепко не

# 553
  • На черешатааа
Здравейте. Вчера бях в Одрин. За пътуващите, да предупредя, че входа на града е затворен поради ремонт и се влиза по обход. Приключението е излизането, малко преди затвора има бариери,но без ясно указание къде да отидеш. Изхода не е по същия път, който е на влизане. Аз брах ядове, понеже се замотах в тъмното и имах приключение в насрещното Sad .

# 554
  • Варна
От към кое ГКПП е този ремонт?

Общи условия

Активация на акаунт