🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"СЪНЯТ НА ЕШРЕФ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-30

• 19 001
  • 735
  •   1
Отговори
# 15
Добро утро,  Момичета
Честит празник!
Благодаря за Новата тема, 🎉
Нищо не съм гледала, чела, и имам да наваксвам, но имах много ангажименти с гости , които изпратих току що на летището.
Прекрасен ден ви желая,

# 16
Да кажа какво мисля за снимката, която Ешреф намери в затвора за малолетни.

Снимката, която Ешреф намери, очевидно ще е от значение. Виждаме го как я държи със смесени чувства -недоумение, тъга, може би дори  разпознаване. Това може да е липсващото парче от неговата собствена история.
Най-вероятното предположение е, че на снимката са неговите родители и той като дете, още преди животът му да се преобърне и да загуби всичко. А щом самият Ешреф твърди, че не знае нищо за тях, възможността да попадне на това точно тук, не е случайност, а знак, че истината започва да се разкрива.
Възможно е някой умишлено да е заличил спомените му или той да е преживял толкова тежка травма, че съзнанието му само ги е заключило. Тази снимка може да отключи лавина от спомени и да обърне всичко с главата надолу, включително връзката му с Нисан и отношението му към Якуп баба, към Сираците, дори към самия себе си.
А е възможно да е просто детайл, който преминава като нещо мимолетно, включен само, за да подсили ефекта от сцената.
И тук стигам до това, което Гери спомена- че някои неща са изпипани перфектно, а други просто минават и заминават.
Но това е следствие на това, за което се говореше в статията на Young Wolf, защото в Турция, се пише в движение, а не по предварително написан сценарий.
Извинявайте, но това е по един игрален филм на седмица!!! Няма как да очакваме, че всичко ще е изпипано до последния детайл и няма да има пропуски.
Ние имаме повече време да задаваме въпроси и да търсим отговори, отколкото сценариста да пише. Wink
И съм напълно съгласна с Хриси, (ако не бъркам тя го написа)че не е сигурно,че сценариста е имал предвид, това, което ние си мислим. Grinning

# 17
Добро утро, момичета! Flowers Bouquet

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Гери, абсолютно съм съгласна за сцените. Все пак трябва да се има предвид, че има няколко екипа, които снимат. Явно едните се справят по-добре от другите!

Още един детайл се върти из туитър
Кога Ешреф ще види тази снимка?

Последна редакция: сб, 24 май 2025, 10:47 от jackie.

# 18
Честит празник, мили момичета!💐🌷🌺
Нека все така ни обединява вярата в силата на духовността и знанието. Нека пазим чисти езика и словото си, книжовността си. Нека да подкрепяме културата и науката, защото те ще ни поправят светла пътека, която да ни изведе по мъдри и по-силни от изпитанията на времето - днес и в дните в бъдеще!

После ще се върна да коментирам по темата.
Аз също съм на мнение, че набързо някои сцени ги претупват.
В един от епизодите Афра казава, че е Нисан, как са го пропуснали незнам, мисля че беше сцената когато Сердар й се обади.(8-ми епизод)

Нека бъде светло и слънчево в душите ви днес!
Хубав ден, сладурки!
Черпя ви с по букет,  много обичам цветята!

# 19
Честит празник, момичета!

Гери, и за мен беше странно, че не спаси Атиф веднага. Дори когато бяха на хълма, помислих, че Афра ще влезе в Чийдем.

Нези, да, аз го казах. На мен не ми изглеждаше мимолетно. Такива детайли досега ги изпипваха. Например с броеницата в началото го запомних, когато падна в контейнера си казах "Аа, ето затова!", та ще видим. Права си, че ако а седмица сглобяват епизод, който е по-дълъг от играен филм, щом пишат и в движение, съвсем добре си вършат работата.

Нещо, което не споменах, още в гората когато Ешреф и Нисан бягаха от похитителите, Ешреф чу как единия говори да не пипат момичето, после Кадир след ресторанта го попита как е Нисан, тогава Ешреф се усъмни откъде знае, сега си върнах епизод и Гюрдал не му казва по телефона нищо за нея, както Кадир излъга. Та любовта освен полудял, те кара и да оглупееш.

И въпросната снимка от детството на Нисан и Афра наистина стои там от втори епизод.

Истината е точно под носа му. 😩

# 20
Тя истината е винаги под носа му.
Тя не се посвени да го пита дали е мафиот и дали убива много хора, пита го за любовта на живота му в големи подробности, но видите ли било нормално да се обади на Кадир, за да пита за сираците. Не би ми хрумнало да звъня на приятелят на мъжа, който харесвам, за да разпитвам за него.

И папката не отвори. В нея поне има стари нейни снимки. Населени места. Нещо, което да го подсети. Тази папка къде изчезна. На задната седалка трябва на си е още.

И на Кадир все му вярваме. Е, като го видя с очите си и се убеди, че той е предателя.

# 21
Папката, ако не е хванала крака, е на задната седалка още. Като му върнат колата от ремонт, може да я види. 😀

Ешреф знаеше, че Кадир му мъти водите, ама не толкова, че да го убива. Много ми хареса сцената накрая като го видя с очите си.

# 22
И на  мен тая сцена много ми хареса, че той видя с очите си и чак ме искаше да повярва.
Сега да видим следващия ход на Ешреф.
Хем не прощава предателство, хем обеща на Якуб баба да се грижи за брат си.
Пред голяма дилема ще застане, пък и Нисан и тя го попари у тях.
Папката, време е и за нея.

# 23
Бързо му мина. Веднага тръгна към нея, като му звънна. 😀

# 24
Това, че Ешреф вече знае истината за Кадир,го поставя го в много сложна ситуация. От една страна, Ешреф винаги е бил верен на Якуп баба, с дълбоко уважение, почти каго син към баща. Да разкрие пред него, че другият му "син" е предател, би означавало да разбие сърцето му.
От друга страна, Ешреф е човек на истината. Въпросът е не само дали ще го запази в тайна, а колко дълго ще може да го прави, особено ако Кадир продължи да действа подмолно.
Възможно е Ешреф първоначално да замълчи от лоялност към Якуп баба, но той няма да прости. Това мълчание може да го изяжда отвътре.
В крайна сметка, истината винаги излиза наяве. Въпросът е дали ще бъде казана.
За папката и аз се чудя къде изчезна.
Може пък, наистина, сега като даде надупчената кола на ремонт, някой да я открие.

# 25
Изчетох Ви, Simple Smile
Благодаря за всичко споделено, отново сме имали  много силен епизод Simple Smile
Не знам кога ще успея да го изгледям, но поне съм наясно какво се случва Simple Smile

Благодаря Ви,
Скрит текст:
За всички пожелания и мили думи. Истинският бал е утре , но за нас по трудно беше тържеството с роднините. Голяма организация падна , но съм доволна мина чудесно. Иначе треската с матурите още не е приключила, остана му последната, Стискайте палци! Simple Smile за БЕЛ - не е много доволен, но по Спец. предмет е доволен Simple Smile Дано се е справил ...🙏

# 26
Доста ще му е трдно Ешреф, да избере какво да прави с Кадир.
Има два варианта, или да каже на Якуп баба, или да го убие.
Въпреки, че здравословното състояние на Якуп баба не е много добро, май по-скоро ще каже му каже на него, вместо да го убие.

Нани,
Скрит текст:
успех във всичките му начинания,
а на теб, удовлетворение и спокйствие!

# 27
Мисля, че е съвсем подходящо, в духа на днешния празник да отбележим още една сцена, която не сме коментирали.

"Значи обичате поезия?
Да, обичам.
Изненадващо. Член на мафията, който обича поезия.
Не сме се родили мафиоти, госпожо. И аз имах нормален живот."

За Фарук вече знаем, видяхме го и го чухме да чете поезия вече.
За него мнението ми е за интелигентен, уравновесен човек, с богат вътрешен свят.
Показва поетична душа в насилствена среда, което твърде вероятно е някакво вътрешно изкупление.
Но мен ме впечатли и Афра, която до този момент смятахме за повърхностно момиче, което не се интересува от нищо, освен от себе си.
Тя беше изненадана от двойствената природа на Фарук.
Фарук цитира това:
"Ибрахим, счупш идолите вътре в мен с брадвата в ръката си.
Кой поставя нови идоли на мястото на счупените?
Слънцето стопи  моя леден дом
Големи ледове се срутиха.
Шийките на идолите се счупиха.
Ибрахим, кой доведе слънцето в дома ми?"
Потърсих  информация за тези стихове, но не можах да открия нищо, освен това:
Темата за разрушаването на идолите от Ибрахим (Авраам) е добре позната в ислямската традиция.  Според преданията, Ибрахим счупва всички идоли в храма, оставяйки само най-големия, на чиято шия окачва брадвата.  Когато хората се връщат и го питат кой е разрушил идолите, той им отговаря, че трябва да попитат най-големия идол, намеквайки за безсилието им. Тази история подчертава вярата в единния Бог и отхвърлянето на идолопоклонството.
Стихотворението използва тази история като метафора за вътрешна борба и духовно пречистване.  Изразът "събори идолите в себе си" може да се тълкува като призив за преодоляване на личните слабости или фалшиви вярвания.  "Слънцето стопи ледената ми ръка" може да символизира просветление или вътрешна
трансформация.
Фарук и Афра може да се окажат интересна комбинация. Wink

Скрит текст:
Нанни, това са много хубави и незабравими моменти! Пожелавам на младежа да изкара страхотно на бала си! А защо не и да си тръгне от там с дамата на сърцето му.
С моята дъщеря се случи точно така.Wink

Последна редакция: сб, 24 май 2025, 17:03 от NeZ_9

# 28
Момичета, имате ли Туитър?

# 29
Момичета, имате ли Туитър?
Не, Жаки, от известно време няма достъп...
Днес по-рано пък имаше проблем с бг-мама.
Сега гледам серията с превода от Нерон и чета нещо, което преди не съм разбрала.
Снимах екрана

Значи Ешреф все пак разбира, че Нисан е Руя!
И още нещо- Ешреф намери снимката на бюрото на директора на дома, предполагам.
В такъв случай едва ли тя има връзка с него.
Но с кого?

Последна редакция: сб, 24 май 2025, 16:56 от NeZ_9

Общи условия

Активация на акаунт