Какво четат децата? (за деца от 8 до 13 години)

• 813
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
Поредицата ",Кати в..."на Астрид Линдгрен.
Поредицата "Мери Попинз".
#BGMammaЧете

# 16
  • София
Вкъщи си имам супер запален читател на 11 год. Чете толкова много, че вече не мога да ги проследя книгите. Ходи сам до библиотеката. Препрочита поредици. Хари Потър, Пърси Джаксън, Последните деца на земята, на изд. Таралеж там с един кит, друга с мечка, Ванилия, Градът на Драконите, опита Синовете на великата мечка, но му се опря. Емил от Льонеберя. Сам Силвър, някоя и друга на Дейвид Уолямс, къщата на дървото с многото етажи.... Това са тези, за които знам... Комиксите на Астерикс и Обеликс...
Надявам се тук да намеря идеи, защото, както казах, от скука препрочита някои поредици и ми се иска да знам какво да му предложа.
Търся идеи и за 9-годишно момиче. На нея все още й четем - дядо й и аз. Руски народни приказки, Хайди, Какво направи Кейти, сега иска Писмата на един дакел. Сама трудно си задържа интереса, но я виждам, че и тя се заглежда по кориците. Ванилия й я прочетохме.

# 17
“Писма на един дакел“ се харесва от децата, а ако не сте попаднали на книгата с приказки от цял свят - събрани от Текла Алексиева, може да погледнете и тях. Първата книжка (предстоят десетина по идеен замисъл, дано успеят) носи името на приказка, която и самата тя е създала и включила също в сборника - “Откраднатият лик”.
Поредицата за Астерикс (на Артлайн издадените) вече е с 12-та книжка, ако сте пропуснали - да отбележа.

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 00:12 от fenyx

# 18
11-годишен, от миналата година чете само книги от серията за Дръндьото, че са му интересни, разбираеми и с подходящ шрифт  за деца с дислексия.
Защо не му вземеш електронна книга? На нея ще може да чете всички книги със шрифт, подходящ за деца с дислексия. Т.е. такъв, при който хоризонтално и вертикално отразените букви, както и завъртените на 180° не съвпадат с други такива. Мисля, че беше защитен с някакви авторски права шрифта, но ако ти трябва, лиши ми на лични и ще ти го пратя.

По темата - на тези години ми бяха интересни Том Сойер, трите повести за Карлсон, романите на Жул Верн, книгите на Джералд Даръл за пътешествията му за събиране на животни...

# 19
Още една любима на девойката - Щипка пакости- Любов, захар и магия на Ана Мериано. Те са поредица и това е първата част.

# 20
Сестра ми е на 11г. Изчете всичко за Ванилия, както и 12-те (мисля) издадени от поредицата за Шерлок Холмс на Робертино. Купих ѝ първата на шега уж, а тя толкова ги харесва. Сега тъкмо приключва с петте части на Пърси Джаксън и вече иска пак някаква от Рик Риърдън да взимам. 😁
Загледах и Дръндьо и Дейвид Уолямс - дали може някакви отзиви?
Освен това, си мете и тези за лятото от списъка.

# 21
Моята е фен на Дейвид Уолямс. Сега започна Най- лошите учители на света.
 Взехме и Бабата бандит.

# 22
  • София
И моят син го харесва. Добре че ме подсетихте, че напоследък само се чуди какво да подхване.

# 23
  • Пловдив
Дъщерята се съгласи да четем заедно на глас "Чарли и шоколадената фабрика". Мислех да е на смени, но засега чете само тя, което е още по-добре. Всяка вечер по 3-4 глави, вече три вечери. Мислех да включа и 7-годишния и брат, но той само пречи и го изгонихме. За нея не знам, но аз не съм я чела и ми е интересно какво ще стане после. Sunglasses

Дано намеря и още такива книги.

# 24
О, на Роалд Дал книгите са много забавни.
Иначе, Чарли има и втора част - Чарли и Големият стъклен асансьор”, прочетете после и нея.
Ние четохме миналата година тези двете, “Матилда” и “ГДВ”. Според мен всичките тези ще ѝ харесат, а защо не и на малкия.

# 25
  • Пловдив
"Матилда" я е чела, беше им от задължителните четива за лятото предходна година. Хареса я. Мерси за другите.

Общи условия

Активация на акаунт