Сполучливи имитации на маркови парфюми - 62

• 40 548
  • 738
  •   1
Отговори
# 180

От къде си купувате Аристея, които са шишетата с номерца?
Vmcosmetic.com

# 181
  • BG-DE

И някой знае ли кой предлага Linterdit, но реално ароматът да не е Rouge версията...
Например на Заг версията е червената като аромат, макар че не го пише, реално няма нищо общо с класическата.
За мен най-близък до оригинала е на Yodeyma.
[/quote]
Lattafa Fakhar Rose е много хубаво копие на L'interdit edp.

# 182
  • Deutschland
Реално последно като бях в България Аристеа ги имаше в много магазини. Разни супермаркети в Пловдив като обикалях, малки магазини за козметика и прочее.  Всъщност марката турска ли е?

# 183
280 прилича на CH Men Africa Carolina Herrera
438 изглежда е имитация на Incense Wood Rosendo Mateu

# 184
  • Sofia
Те нали се напънаха по едно време и пуснаха собствени аромати, без да са аналози на конкретни марки. Та тези и двата са точно от списъка с техните си аромати. Което не пречи пак да са се вдъхновили от нещо.

# 185
Някой има ли UNS123 Пустинен Дъжд на Гиза? Вече трябва да е поотлежал две седмици. Бихте ли описали аромата, защото това чудо не мога да си го представя по никакъв начин Joy
Не познавам на Гиза,  но копирам от  Фрагрантика с превод,  ако може да се ориентираш.
" Оригинален и донякъде рядък аромат, на практика е ароматът на магазин за здравословни храни, където продават голямо разнообразие от чайове и прахове за приготвяне на запарки. Леко зеленикав, доста билков и много прахообразен, няма еволюция, освен намаляването на шлейфа с течение на времето. Нещо, което си струва да се подчертае, е, че има доста естествени нотки, усеща се много качествено, на практика е като да отворя пакетче чай или прах за запарка и да започна да го помирисвам директно от пакетчето, толкова естествено се усеща. Ароматът е донякъде силен, трябваше да вляза на място, където използването на маската беше задължително и през времето, докато я носех, буквално се чувствах сякаш носът ми е забит в пакетче чай, хахаха, нещо странно и любопитно. Заради вида си аромат не е нещо, което бих използвала, поръчах си комплект мостри от марката и мисля, че поне дотук ще стигна с този. Не ми се ходи и мирише на магазин за здравословни храни, а и поне за мен ароматът е донякъде изморителен и леко досаден, бих го предпочела за освежител за въздух или тамян.

El Cósmico е къмпинг, разположен в бившия Тексас, където предлагат стаи под наем и типита. С този аромат те искаха да имитират миризмата на провинцията с нейните растения и растителност. Приближиха се, но не успяха, защото, както споменах по-рано, мирише повече на магазин за здравословни храни, отколкото на провинцията и растителността.

Със среден до висок шлейф за около 4 часа и нисък шлейф за още около 4 часа - аромат, който е трудно да се категоризира за употреба. Не го намирам за официална или полуофициална употреба, нито бих казала, че е спортен или ежедневен, по-скоро е обонятелно преживяване."

Става въпрос за този парфюм : https://www.fragrantica.es/perfume/DS-Durga/El-Cosmico-32535.html

# 186

И някой знае ли кой предлага Linterdit, но реално ароматът да не е Rouge версията...
Например на Заг версията е червената като аромат, макар че не го пише, реално няма нищо общо с класическата.
Малко късно отговарям....
Аз Аристеа купувах (говоря за София) от едно малко магазинче на Христо Белчев, но вече спират да ги продават и правеха разпродажба. Там се предлагат много други имитационни марки (със сигурност и арабски, към които нямам грам интерес), включително и Martin Lion (на които аз не съм фен), изобщо в последно време забелязвам една абсолютна спекула с цените на имитационната парфюмерия (и не само, разбира се). Освен това пазарът буквално е залят с всякакви известни и не толкова известни имена, шишенца и т.н, чак свят да ти се завие и да купуваш и купуваш до несвяст. Обаче...не се подлъгвайте толкова лесно, а първо пробвайте, прочетете в Интернет и помислете. Търговецът на това разчита - спонтанни и необмислени покупки. Да, колкото и да са надценени не са скъпи като оригиналите, (за които не веднъж съм се възмущавала, че едно 80% от тях са пълни води, да не говорим за нишовите простотии) и все пак: Защо да си пълним домовете с шишенца и аромати, които не ни удовлетворяват, дали по причина, че са нетрайни, слаби и недоизкусурени, или защото просто това не е нашият парфюм?! Аз ценя както труда, който полагам за да изкарам парите си, така и имам самоуважението, че не искам да ме правят на глупак. Е, това е от мен засега.

# 187
  • Sofia
Къде точно на Христо Белчев е това магазинче?

# 188
Взех си на Заг Барения. Купих от търговец в олкс. Ами доста по- ниска цената ,та заобиколих офиц.сайт, а и взех 34 мл. стъклено шише. Подариха ми мостра на Делина ексклузив.
Делината ми е омръзнала на разни имитации я имах. Тази сладни повече и ще я взема наесен живот и здраве. Обзавеждам се със Заг напоследък.

# 189
Много благодаря на всички за отговорите, страхотни сте 😊😊😊.
И аз се интересувам къде е магазинчето на Христо Белчев, че днес мога да го посетя.

# 190
  • София
Някой има ли UNS123 Пустинен Дъжд на Гиза? Вече трябва да е поотлежал две седмици. Бихте ли описали аромата, защото това чудо не мога да си го представя по никакъв начин Joy
Не познавам на Гиза,  но копирам от  Фрагрантика с превод,  ако може да се ориентираш.
" Оригинален и донякъде рядък аромат, на практика е ароматът на магазин за здравословни храни, където продават голямо разнообразие от чайове и прахове за приготвяне на запарки. Леко зеленикав, доста билков и много прахообразен, няма еволюция, освен намаляването на шлейфа с течение на времето. Нещо, което си струва да се подчертае, е, че има доста естествени нотки, усеща се много качествено, на практика е като да отворя пакетче чай или прах за запарка и да започна да го помирисвам директно от пакетчето, толкова естествено се усеща. Ароматът е донякъде силен, трябваше да вляза на място, където използването на маската беше задължително и през времето, докато я носех, буквално се чувствах сякаш носът ми е забит в пакетче чай, хахаха, нещо странно и любопитно. Заради вида си аромат не е нещо, което бих използвала, поръчах си комплект мостри от марката и мисля, че поне дотук ще стигна с този. Не ми се ходи и мирише на магазин за здравословни храни, а и поне за мен ароматът е донякъде изморителен и леко досаден, бих го предпочела за освежител за въздух или тамян.

El Cósmico е къмпинг, разположен в бившия Тексас, където предлагат стаи под наем и типита. С този аромат те искаха да имитират миризмата на провинцията с нейните растения и растителност. Приближиха се, но не успяха, защото, както споменах по-рано, мирише повече на магазин за здравословни храни, отколкото на провинцията и растителността.

Със среден до висок шлейф за около 4 часа и нисък шлейф за още около 4 часа - аромат, който е трудно да се категоризира за употреба. Не го намирам за официална или полуофициална употреба, нито бих казала, че е спортен или ежедневен, по-скоро е обонятелно преживяване."

Става въпрос за този парфюм : https://www.fragrantica.es/perfume/DS-Durga/El-Cosmico-32535.html

Това го четох, питам за реални отзиви, благодаря.

# 191
  • Sofia

Пристигна ми кашончето от разпродажбата на Дивайн.
Има за всеки по нещо. За съжаление не познавам парфюмите в оригинал, за да дам реален отзив.
La Tulipe на Byredo сякаш е малко по-остър от този на Заг. Nefs Nishane много ми хареса, а Black Phantom Kilian ми е доста силно пачули, като че ли оригиналът на моята приятелка ми е по-шоколадов, а тук шоколад не усещам.
Devotion не го познавам, но също много ми допадна.

# 192
Лакомията е лошо нещо, поръчах си на Aristea този Scandal by night на тъмно 😂🤣, също и L'interdit, и мернах на Linea Bio някаква версия на  Good girl go bad, но от него поръчах 2 бройки 😂🤣, та ще видя резултата другата седмица.
А като поръчвате Заг през olx уж за по-евтино, то реално цената на доставката често обезмисля пазара, ако ще е само за 1 или 2 бройки.
И да се оплача, в едно магазинче близо до вкъщи преди време мернах една турска марка имитационни парфюми, INNOVIA, бяха по 15 лв. за 50 мл., основно класически аромати, но понеже магазинчето беше едно невзрачно все го подминавах. Но онзи ден минавам от там и гледам, че вече са по 7 лв... реших, че ще ги махат като асортимент, защото магазинът е за дрехи, та купих едно, версия на Aqua Di Gio, не го тествах, то за 7 лв. 50 мл. какво да тествам. Прибирам се, пръскам на ръката и пълен ужас какво усетих... 😂🤣😂🤣, някаква страшна смрад, химикална, бледо подобие на парфюма, добре че след яко търкане и миене, след 2 часа отшумя. Признавам си, за първи път хвърлям парфюм без да се замисля, който купих основно от лакомия 😁.
В момента цяла седмица почти си разносвам Good girl Blush от размяна. Бях го душила преди в Заг, но в магазина им винаги ухае на парфюми и това много бърка възприятията и по друг начин го възприемах. Хем ми харесва, хем не мисля, че е за толкова топло време и още не мога да преценя, но определено е много траен и предполагам, която харесва класическия Good girl, би харесала и този 😊.

# 193
  • София
Здравейте, пускам пак въпрос за хубави мъжки аромати от Гиза, подходящи за пролет-лято 😁В количката ми чакат няколко, но исках да чуя и вашето мнение.

# 194
UNS92 ( Сладостен горски мъх) Reptile на Celinе
Взех го по погрешка, записан е в унисекс, а е чисто мъжки. Много особен аромат, трудно ми е да го опиша, но е със страхотно излъчване и развитие. Описанието във фрагрантика е много точно

Общи условия

Активация на акаунт