Сполучливи имитации на маркови парфюми - 62

• 40 818
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
Мили дами, благодаря за съветите Flowers Hibiscus Ще ги оставя да престоят още, но все се надявах, че след 3 седмици отлежаване ще се подобрят поне малко, но не.

# 46
Благодаря за новата тема Flowers Sunflower
И аз чакам мнения за нещо интересно на Гиза Simple Smile Споделяйте Innocent

# 47
  • BG-DE
Аз друго нещо се чудя, какво се промени в парфюмните формули та все по-често се налага парфюмите да "отлежават" за да се разкрият качествата им? Интересувам се от парфюми повече от 20 години и преди никога не ми се е налагало да чакам със седмици за да си използвам парфюма, ами аз както съм импулсивна натура докато го чакам може интересът ми към парфюма да отмине. Макар че, според мен и очакванията към тази масерация са малко преекспонирани, имах един Армаф копие на Делина ексклузив, който чаках повече от година да спре да мирише на бензин но не така си остана, явно бях улучила кофти партида, при арабските това е често срещан риск.

# 48
Сигурно използването на по-нискокачествени суровини налага това, но пък Заг и Рефан едва ли използват много по-качествени такива, а при тях никога не ми се налага да чакам, купувам пръскам и месец-два да седи пак си е същия, имам много парфюми и имитации и оригинали но никога не съм забелязала промяна в качеството или аромата с времето 🙂

# 49
След четене на толкова много положителни коментари за парфюмите на Гиза в предишните теми, в началото на месеца направих първата си поръчка от 8 парфюма на сляпо и без да познавам оригиналите. Всеки ден тествах по 1 аромат, а сега към края на месеца пак ги завъртях. Значи, като аромати са хубави, но като трайност и сила 1 от 10 на моята кожа. Хидратирам добре  и пръскам 6 пъти, началото  е остро, но после бързо преминават в аромат близо до кожата, толкова близо, че се напрягам да усетя нещо. След час няма и помен от аромат. Все едно нищо не съм слагала. Моите близки изобщо не са ме усетили, мислят си, че не съм  с парфюм, приятели, познати също.  Най-зле при мен се представят D310 Ейнджъл Нова Ексклузив, D320 Слънчева Богиня и UNS36 О Блу Тее Ексклузив.Трайност  15  минути. Към поръчката получих подарък  1 миниатюра  на Това е тя, не ми допадна.
Радвам се, че някои от парфюмите, които исках не бяха налични към момента на поръчката. Иначе щях да се набутам още повече. И сега не е малко, 174 лв. за водички, но продължавам напред в търсене на нови парфюмни съкровища.

Скрит текст:
Имала съм само Ангел Муза и Омайна Тубероза от тези, с които Вие сте се сдобила. Представяха се добре, но наистина ги оставете малко да поотлежат. Честно казано, склонна съм да се съглася донякъде, че въпреки хвалбите към Гиза, (включително и от мен), не всичко им е ок откъм трайност и интензитет. Само съм сигурна за Hypnotic Poison. Дали все още е така, не мога да кажа. Моят съвет е: не поръчвайте такива бройки от която и да е марка, защото в последно време забелязвам голямо разводняване от всички.

# 50
За Ухание и Омайна тубероза-при мен седмица след пръскане ухаят шалове,рокли,няма измирисване,никога не съм чакала “да отлежават”,няма да си давам парите за нещо дето не са го докарали за директна употреба и карат клиента да си даде парите и да си го отглежда или разрежда,за да го ползва след месеци,както доста се коментира тук в темата напоследък тази практика.Това ми звучи все едно да си купя наполовина опечено пиле😂.И да си го досготвя.
Necha,обади се на Гиза и ги питай,все пак не си дала малко пари.Някъде упоменато ли е да “зреят”?😀
То не че не сме ги давали и за оригинал с никаква трайност и сияж,но една обратна връзка от продавача ще е полезна-щом за всичките аромати не се усеща нищо,а ти имаш наблюдения.Ето,затова не купувам без тест или онлайн-ако ще всички да хвалят аромат,трайност….омръзна ми от греди.
И благодаря за новата тема!🌸🌸🌸

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 10:10 от Calabria

# 51
Preet Saini 774354, търсех в сайта Диор, но ми излезе само Мис Ди и още един - Оуд Испахан Ексклузив. Какво е името или номера на Hypnotic Poison на Гиза?

# 52
Preet Saini 774354, търсех в сайта Диор, но ми излезе само Мис Ди и още един - Оуд Испахан Ексклузив. Какво е името или номера на Hypnotic Poison на Гиза?
Не знам, защото много отдавна съм го поръчвала. Възможно ли е да е спрян? Disappointed

# 53
Дали някой може да каже сполучлив ли е ZAG Zodiak 595 Барениа?

# 54
След четене на толкова много положителни коментари за парфюмите на Гиза в предишните теми, в началото на месеца направих първата си поръчка от 8 парфюма на сляпо и без да познавам оригиналите. Всеки ден тествах по 1 аромат, а сега към края на месеца пак ги завъртях. Значи, като аромати са хубави, но като трайност и сила 1 от 10 на моята кожа. Хидратирам добре  и пръскам 6 пъти, началото  е остро, но после бързо преминават в аромат близо до кожата, толкова близо, че се напрягам да усетя нещо. След час няма и помен от аромат. Все едно нищо не съм слагала. Моите близки изобщо не са ме усетили, мислят си, че не съм  с парфюм, приятели, познати също.  Най-зле при мен се представят D310 Ейнджъл Нова Ексклузив, D320 Слънчева Богиня и UNS36 О Блу Тее Ексклузив.Трайност  15  минути. Към поръчката получих подарък  1 миниатюра  на Това е тя, не ми допадна.
Радвам се, че някои от парфюмите, които исках не бяха налични към момента на поръчката. Иначе щях да се набутам още повече. И сега не е малко, 174 лв. за водички, но продължавам напред в търсене на нови парфюмни съкровища.

Скрит текст:

Много неприятно е твоето положение.
 Съветвам те да се свържеш с Гиза и да се разберете да замениш тези, които не ти допадат и не са трайни.

# 55
Дали някой може да каже сполучлив ли е ZAG Zodiak 595 Барениа?
Според мен постарали са се и се доближава.
След като от оригиналът съм на трето 30 мл,носът ми долавя разлики,но чак пък толкова няма да се задълбаваме,все пак е имитация.

# 56
Аз друго нещо се чудя, какво се промени в парфюмните формули та все по-често се налага парфюмите да "отлежават" за да се разкрият качествата им? Интересувам се от парфюми повече от 20 години и преди никога не ми се е налагало да чакам със седмици за да си използвам парфюма, ами аз както съм импулсивна натура докато го чакам може интересът ми към парфюма да отмине. Макар че, според мен и очакванията към тази масерация са малко преекспонирани, имах един Армаф копие на Делина ексклузив, който чаках повече от година да спре да мирише на бензин но не така си остана, явно бях улучила кофти партида, при арабските това е често срещан риск.
Най-вериятно, ако е парфюмна вода, а не масло, та дори и маслото ги зареждат за продаване без да е минало времето за отлежаване след мацерацията и затова така се получава. Лично за мен Гиза са много малки като търговец, което личи и от умрелия им крив сайт, който е застинал като визия от края на 90те,а Заг и Рефан са утвърдени фирми с утвърдени стандарти. Миналата седмица получих от Yusuf Bhai от Дубай парфюма и там пишеше, че и той трябва да преседи 5-10 дни, за да се развие аромата. Издържа 6-7 часа от много леко пръс и сега почива на тъмно и хладно да се развие.
При мицерация на парфюм от масло, чакам поне 1 месец, понякога и 2.
А тези, които си вземат парфюмна вода от Гиза и е трайна, явно вече ароматът е отлежал при тях, но и при всеки човек биохимията не е еднаква и трайността на ароматите е различна.

# 57
  • Sofia
В Divain като сложа в кошницата някои от парфюмите ми ги намалява на 17 лева и безплатната доставка е над 40 лв. Доста от парфюмите обаче вече се изчерпаха.
Това е линк към недовършена таблица на аналозите. За съжаление нямам време да я попълня и са предимно дамски и унисекс аромати. Има и доста нови, които не съм добавила. Дано все пак да ви свърши работа.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1GaEgNxvEi5Lzjgg8RG6dQCfj … /edit?usp=sharing

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 13:37 от semelyna

# 58
Sansola, ти какъв аромат взе от Юсуф Бай и как го определяш спрямо оригинала? Аз все се каня и все ме си поръчвам нищо....Гледам,че някои почти веднага ги пускат за продажба и се чудех дали са сполучливи

# 59
Cristalle, наистина е неприятно, но все някога  щях да случа на греда. Все пак има и положителна страна от ситуацията. Откакто ми се възвърна парфюмната мания от края на декември и началото на януари нямах спирачка и всеки месец купувах средно по 15-20 арабелки. Накупих каквото ме интересуваше и реших да мина на Гиза. Това разочарование ме отрезви и върна здравият разум, който ми казва, че имам много парфюми, не е нужно да купувам в такива количества, да изчаквам и да не пазарувам импулсивно. Не е дошъл краят на света, излизат и нови аромати, които ще искам и така.... Снощи поръчах само 4 арабелки и един    Roberto Cavalli Paradiso Assoluto, които ще пристигнат в началото на юни и това ще ми е за месеца. Към края на юни ще го мисля пак дали, какво и колко да поръчвам,но вече разумно.
За парфюмите на Гиза, мисля да ги оставя да отлежат още и ако не се подобрят като трайност и поне малко проекция  не се появи, няма да поръчвам нови.  Може и с моята кожа да не се сработват.
На 24-ти бях с детето на манифестация и докато дойде ред на тяхното училище се мушнах набързо в Лили. Пробвах
Paris Corner Voux Patisserie и Voux Elegante. Забравих обаче от кой на коя ръка пръснах. Единият беше много траен и с леко мъжки наклон, цял ден го усещах, вечерта също и даже след къпане още ми ухаеше кожата, на следващият ден също. Ще трябва пак да ходя да пробвам, но цената им беше доста висока в сравнение с Емаг. Пръснах си и от техния клонинг на Делина. Докато се приберем в къщи вече не го усещах, но е и много близък като аромат до мои два парфюма сходни с Делина.

Общи условия

Активация на акаунт