Сполучливи имитации на маркови парфюми - 62

• 41 531
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
Ами то и аз казвам името,защото ми е някак неудобно да не го кажа, но имах колежка която поръча същия като моя , след като и го казах и леко се обидих така тихичко Laughing
Цял живот най - чистосърдечно си казвам името на парфюма /апропо - точното име, а не както правят някои - само името на парфюмния дом/...Напоследък, обаче, и аз преосмислям с кого какво споделям /визирам офиса/. Защото ми се случиха на няколко пъти неща, които ме смущават и разстройват. С две думи: Преди време бях изпаднала в захлас с Gucci Bloom Gucci на Заг Зодиак. Получавах комплименти от колежките си. Включих ги в поръчката си на следващия път. Така и те се сдобиха с този парфюм. И започнаха да го носят в офиса. След което една от тях има нахалството да каже пред всички: "Това си е моят парфюм".  И започна да го носи 24/7 и да го поръчва отново и отново и отново. Аз, съответно, естествено спрях да го нося. Спрях и да му се радвам. ОК, тя има 5, а аз 155, но радостта ми от Gucci Bloom изчезна. Същото стана и с едни тениски. Бях добър човек и казах на колежките си от къде си купувам тениските, които те харесаха. И тук направихме обща поръчка. И една от тях си поръча абсолютно същите тениски, които си поръчах и аз. И започна да ги носи 24/7. Носи ги целия сезон !!! Докато не ги съдра от пране и носене. А аз не посмях да облека нито веднъж нито една от тях в същото време. Защото имаше реален шанс да сме като "табуретки" в един момент и това щеше да ме разстрои. Е, да, сега, два сезона по - късно, когато съм 100% сигурна, че нейните тениски са вече в кофата, аз мога да си нося моите. Добре, че не робувам на "горещи модни тенденции", защото го имаше и варианта изобщо да не ги облека никога.
Та... Споделям имената на парфюмите си, но вече само с непознати хора. А в офиса като ме попитат с какъв парфюм съм и им вадя шишенце без надпис, да се "ориентират". Гадна съм, да. Но те са си го заслужили 200%.
Другият път, като Ви питат кажете им амуаж еди кой си , да видим ще си купят ли оригинала Simple Smile

# 721
Някой пробвал ли тези парфюми и дали са трайни.
https://mecenatshop.com/parfyumeriya/damski-parfyumi?page=2

# 722
Искам да си купя имитация на Герлен Аква алегория. Видях, че в този сайт го предлагат и ще следя за мнения.

# 723
Определено има смисъл в казаното от вас и ще взема пример ,защото наистина ако започнат всички около мен (изключвам непознати)   да си поръчват от "моя парфюм" тогава наистина в един момент ще трябва да се откажа от него и да търся нов , а то не е лесно да се напастнете.

# 724
Взимали ли сте масло за разреждане от Shobi? Няколко месеца му се чудя на този сайт и все не се престрашавам да поръчам, за да не остана разочарована 🤷🏼‍♀️
Доволни ли сте?

# 725
solar, не се ядосвай, модна икона си за колежките си без всякакво лично мнение и позиция🤗. Но да,дразни много и е тъпо....

# 726
И аз да попитам нещо. Забелязали ли сте, че парфюмите в които има каквато и да е сладка нотка стоят добре на тъмни жени , а белоцветните на светли? Сигурно аз се вманиачавам, обаче всичко чисто бяло което съм пробвала ми седи все едно грешен цвят фдт върху лицето.
Няма ли грам сладко , не съм аз.
Да си проверя теорията. Фрау, тъмнокоса ли си?
Не знам дали е от цвета на косата (с кафява коса и светла кожа съм), но и при мен е така. Ако не е сладичко и по-силно, все едно не съм аз. Иначе много харесвам свежи и чисти парфюми. Другото, което съм забелязала е, че на по-закръглени дами много им отиват свежи и спортни аромати, направо ме омайват като мина покрай тях. А, аз съм абсолютна щека и имам чувството, че ако и парфюмчето ми е нежничко и ефирно съвсем ще се изгубя.

solar_fields, някои хора нямат собствено мнение и самочувствие и при всеки удобен случай гледат да копират тези около себе си. Да, тъпо е, но това е реалността. Аз вече също внимавам какво и с кого споделям, и то не само за парфюмите.

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 09:56 от Preet Saini 774354

# 727
Другият път, като Ви питат кажете им амуаж еди кой си , да видим ще си купят ли оригинала Simple Smile
Аз така правя.Казвам името и толкова,не се обяснявам какво и откъде купувам.
В обкръжението ми има само 2-3 колежки,които ползват парфюми и то, само оригинали до към 60-70 евро,а имитации не ползват,един вид са им "под достойнството".Така че,не виждам смисъл да се обяснявам.
Само роднините ми и най-близките ми приятелки в БГ знаят какво ползвам.

# 728
  • Deutschland
В България не коментирам какво ползвам, защото на моето обкръжение там им е под нивото да ползват Рефан. Така и не разбраха, че за мен е важно на мен да ми хареса, без значение скъпо или евтино. В Германия много пъти са ме спирали и по улиците да ме питат какъв е парфюма, даже и мъже. Директно казвам Dupe.
Понеже коментирахме Refan intense, сетих се, че една продавачка в Рефан ми беше препоръчала един, 13 номер е, имитация на Eau de Rochas. Беше страхотен и много траен, различен от модерните напоследък ванила и подобни.
Последният път като бях в България питах същата продавачка за него, като ми се разкрещя. Аз да не съм тука бюро информация, рови и търси по рафта кво има. Така и не се сдобих с него и не знам има ли го. Беше в шишетата със златна капачка и пишеше gold intense.

# 729
Solar, точно защото масата от хората правят така, лично аз споделям само на непознати, когато ме питат. Но пък и не се сърдя, ако някой не ми каже.
Добре, че тук не се познаваме 😂🤣, много от нас ухаят на едно и също. Като започне да се обсъжда един парфюм и като лавина мнозина си го купувят. Ако реша да кажа на някого, то винаги е оригинала. Като цяло най-любимите ми аромати имам и в оригинал без 2-3 изключения.
Относно тежките аромати и светлите хора, не е съвсем така. ММ сега разносва един много тежък, даже зимен аромат на Montblanc, освен че парфюмът кърти от трайност, оригинал е, седи хипер добре в жегите и много му отива, той е тъмно рус със сини очи. Той като цяло дори не харесва акватичните, цитрусови аромати. Та, според мен това е до човек. Simple Smile)

# 730
Solar, точно защото масата от хората правят така, лично аз споделям само на непознати, когато ме питат. Но пък и не се сърдя, ако някой не ми каже.
Добре, че тук не се познаваме 😂🤣, много от нас ухаят на едно и също. Като започне да се обсъжда един парфюм и като лавина мнозина си го купувят. Ако реша да кажа на някого, то винаги е оригинала. Като цяло най-любимите ми аромати имам и в оригинал без 2-3 изключения.
Относно тежките аромати и светлите хора, не е съвсем така. ММ сега разносва един много тежък, даже зимен аромат на Montblanc, освен че парфюмът кърти от трайност, оригинал е, седи хипер добре в жегите и много му отива, той е тъмно рус със сини очи. Той като цяло дори не харесва акватичните, цитрусови аромати. Та, според мен това е до човек. Simple Smile)
И според мен по-скоро е до темперамента на дадения човек. Иначе, това до кожа си важи с пълна сила. Суха, хладна и тънка кожа (моята е точно обратното) носи отлично по-остри, свежи и акватични аромати. И може би, това с цвета на косата и очите идва от там, че обикновено русичките и светлооките са с по-нежна, тънка и суха кожа и съответно, по-тъмните хора са с по-мазна и плътна. Разбира се, това не важи за всички, но има нещо такова.

# 731
Някой пробвал ли тези парфюми и дали са трайни.
https://mecenatshop.com/parfyumeriya/damski-parfyumi?page=2
Добри отзиви има тук, даже много добри.

Искам да си купя имитация на Герлен Аква алегория. Видях, че в този сайт го предлагат и ще следя за мнения.
Кой точно те интересува? Мога да споделя всъщност, че имам впечатления от Мандарин Базилик на Парфен - докарали са го на подобие, но е силен, резлив, няма изтънченост...

# 732
Някоя от вас има ли опит с парфюмите на The Moon? Имат интересни и актуални аромати, а аз съм gen z и тиктока ми бушува от Кеялита и Монтал и главно те ме интересуват като любител на хипер сладникавите аромати.

# 733
  • София
Когато ме питат с кой парфюм съм, защото много им харесва аромата, казвам името на оригинала. Не казвам, че е имитация.
Злобата е страхотен бич! А простотията е по-голям! Наблюдавам физиономиите на моите колежки и след това слушам коментарите им. Емиии, правилно съм преценила да не казвам, че ползвам имитации.

# 734
Здравейте, можете ли да помогнете с предложение за добра реплика на Tom Ford Hombre Leather:

https://parfium.bg/tom-ford-ombr-leather-uniseks-parfyum-edp-50-ml
Парфюмът е уникален и стои страхотно на мъжа ми, но толкова пари за оригинален не бих дала. Както и за много други, дори мейнстрийм продукти. В последните няколко години цените хвърчат неудържимо нагоре, а страстта ми да ги притежавам пък обратно пропорционално отива надолу. Имам доста за изпръскване, та скоро за себе си няма нужда да купувам, но този ни отвъртя главите и търся максимално близък до него. Благодаря предварително 🙂
По темата за колегите- тъй като аз съм от парфюмните луди, съм аз тази, която се интересува и ходи и купува парфюмите, които е харесала на някой. Обаче си ги пръскам на друго място или, когато колегата в в отпуск 🫣 Случвало се е да си поръча и тя като моя, носи си го, но после сменя и аз пак си го фъскам. Не ми е драма, но не е от най- приятните неща 😉

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 16:00 от UnaDesconocida

Общи условия

Активация на акаунт