За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 16

• 16 570
  • 726
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Моарейн, благодаря! Не съм го гледала и този сериал - реално съм гледала много малко сериали, имам повече в списъка, отколкото мога да гледам, особено като се запаля по някой и го гледам няколко пъти. Но си го слагам и този за гледане.
Sad Много ми е трудно да наваксам с всичко, излязло през годините, което си заслужава, а тази година пък бълват сериал след сериал, който да става за гледане. Засега се очертава много добра година за нас. Grinning

# 106
Tuon, много ти благодаря Flowers Hibiscus - дано да ми се отвори път!

ElzaFB, успокои ме за  Xiao Zhan.
Ливанския дизайнер George Chakra тепърва ще го разучавам  Eлза, харесва ми каквото видях на първо четене.
 Относно Lin Yun Rui в Blessed 2024, не съм Моарейн, но да допълня, че може би и визуално ще ти хареса образа на Lin Yun Rui в Blessed 2024
https://www.facebook.com/photo/?fbid=10161014313096824&set=gm.90 … y=230396455964802

Вики, и аз ги зяпах разните waistcoats, Blush -
Скрит текст:
има доста интересни дамски модели, ама ако продължавам да зяпам, ще взема да си поръчам, пък гледам в сайтовете - единия австралийски, другия от Суджоу, Източен Китай - по-добре да се спирам - докато пристигнат, ще ми мине мерака, пък и къде ще го разхождам, не съм Xiao Zhan Blush.
Joy

# 107
  • Русе
Тук обичаме да споделяме мнения за всякакви жанрове, артисти и посетени красиви кътчета от Азиатския край. Често споменаваме и еднорози, рози...Ето нещо в спойлер за първото...
Скрит текст:

И въпросът ми е:
След като са открити подобни фосили в Шотландските планини, след като е на герба на Обединеното кралство, как така гърците ще го взаимстват в своите история и легенди?
За  Lin Yun Rui  - запомнила съм сребристите му коси, но явно още не съм била почнала да оценявам. Той ми направи страхотно впечатление там. Постепенно  набира скорост при "звездите".

# 108
win, Можеш да видиш в скрития текст за еднорозите

Скрит текст:
Нито в Шотландия (и никъде по света) не са откривани фосили на еднорози, защото еднорогът е митологично същество, а не реално съществувало животно. Няма научни доказателства, че еднорозите някога са живели на Земята.
Откъде идва обаче тази идея?
1. Митологичен произход
•   Еднорозите са описвани още в древни текстове, включително в индийската и гръцката литература.
•   В Средновековието те били символ на чистота и целомъдрие, често свързвани с девици и дори с Христос в християнската символика.
2. Описание
•   Обикновено се изобразяват като коне с един спираловиден рог на челото, често бели, грациозни и вълшебни.
•   Някои по-ранни описания са по-различни — например животно с тяло на кон, крака на елен, опашка на лъв и рог на носорог.
3. Исторически обърквания
•   Някои пътешественици или търговци са вярвали, че еднорози съществуват, и са представяли рога от нарвали като "рогове на еднорог".
•   Истории за екзотични животни, като носорозите, също може да са допринесли за мита.
4. Съвременна култура
•   Днес еднорозите са поп културна икона, особено в детски книги, филми и интернет мемета, символизиращи магия, фантазия и нещо необикновено.
В допълнение:
1.   Шотландският символ
o   Еднорогът е национален символ на Шотландия още от Средновековието.
o   Той олицетворява сила, чистота и независим дух – качества, с които шотландците се идентифицират.
o   Ще го видиш често в гербове, статуи и исторически архитектурни елементи.
2.   Фосилни заблуди
o   Понякога хора са откривали деформирани черепи на животни, например елени или кози, които изглеждат като че имат един рог.
o   Такива находки са били интерпретирани от хората в миналото като „доказателство“ за еднорози — но това е по-скоро плод на въображението, отколкото на науката.
3.   Нарвалите и фалшивите рога
o   През Средновековието роговете на нарвали (морски бозайници с дълъг спираловиден зъб) са били продавани като „рога на еднорози“, включително в Шотландия.
o   Те се смятали за вълшебни и дори използвани в кралски чаши, защото се вярвало, че неутрализират отрови.
Заключение:
Шотландия обича своя мит за еднорозите, но фосили не съществуват, защото еднорозите никога не са били истински животни. Това обаче не пречи те да живеят в народното въображение и легенди

# 109
  • пустинен пъпеш
Случайно попаднах в дорамата на всекидневния китайски 30-сериен Youthful Glory(2025) с гг Song Wei Long(хубавец особено с поразрошената коса и леко набола брада в първия еп.),изучавал е бойни изкуства,днес се очаква 23 серия.Харесва ми и озвучаването с флейта и цитра.Досега не бях гледала актьора,пропуснах Evelasting Longing(2025) с Анджелабейби.Редувам го с Till the End of the Moon(2023)  ,фентъзито е доста въздействащо не само с картини и багри,но и с  чудесното взаимодействие между Luo Yun Xi и Бай Лу.Намерих и съвременния сериал с тях двамата Love Is Sweet(2020),но повече ги харесвам в Пепел.
И за мен Scent of Time с Wang Xing Yue  и My Journey to You(останах в двоумение дали ще има 2 сезон) с Zhang Ling He са сред интересните и запомнящи се със сюжета си сериали.
П.п.Наложи се няколко пъти да  дописвам.

Последна редакция: сб, 31 май 2025, 14:58 от rududu

# 110
Гледам 13 епизод на The Haunted Palace и се разочаровам все повече. Така е не разбирам за какво е този сериал- романтиката е на кота "0". Ако не бяха красивите и сладки двама мъжки ГГ нямаше да го догледам. Хубав уикенд!

# 111
Аз си мислех, че The Haunted Palace е чосонска версия на Ловци на духове.
Аз така го гледам,  мога да мина и без романтиката.

Oh My Ghost Clients го няма за моя регион в Viki и в Нетфликс го няма.
Какъв им е проблема с моя регион????😱

# 112
Oh My Ghost Clients го няма за моя регион в Viki и в Нетфликс го няма.
Какъв им е проблема с моя регион????😱

Можеш да провериш този линк, ако е това , която търсиш- но е с превод на руски език

https://dorama.land/o-moy-prizrak2

Имат някои религиозни ограничения, с които трябва да се съобразяват по договор, особено ако църквата не е отделена от държавата в твоя регион. Това съм чувала. И съм била в такава държава. Не съм сигурна, но може би с  vpn може да се заобиколи ограничението.

# 113
  • София
Grinning Аз пък не искам романтика! Ей го, в моя сериал тая романтика - хем са сладки, хем не съм сигурна колко точно ми пречи на историята. Още нямам мнение, ще трябва да гледам до края, но усещам, че ще ми провалят хубавата история за отмъщение с някоя любовна драма по китайски. Мрън!

# 114
Вики, новия Oh My Ghost Clients искам да видя. Този от тази година.
Аз съм  VPN и не става,  махнах го и пак не става 🤣 Явно трябва да се превърти през друг географски регион.
Видях, че го има качен вече из други платформите, но много по-лесно ако тези за които плащаш не ми се правят на интересни.

# 115
Tuon, може НФ още да не са го закупили. И при мен го няма. Не всички сериали вървят заедно по платените  платформи и телевизиите, които са го направили.

# 116
Tuon, виж тук но е на руски
https://dorama.land/advokat-po-trudovym-sporam-no-mu-dzhin
Търсих го по другите му преводи на заглавието.

Ето тук класация на китайски красавици
https://youtube.com/shorts/nagMf3aD86o?si=uEzfiATgvddk7Guu
За сравнение с нашата.

Последна редакция: сб, 31 май 2025, 14:47 от victoria vassileva

# 117
2в1,в МDL коментират, че в Нетфликс е достъпен за някои региони.Първо там видях, за да съм сигурна, че мога да мрънкам🤣

Вики,мерси,аз си го намери с английски суб.
Ето тук,ако някой иска.
С руският няма да се справя.

# 118
  • пак на Рив Гош
Tuon, и аз идвах да мрънкам за същото - няма го нито във Viki, нито в Нетфликс и при мен! Rage Даже го няма и в "предстоящи" и в двете платформи. Довечера ще пробвам през VPN-а за Южна Корея или Япония, току-виж тръгнал. Ако ли не, ще го търся по руските сайтове.

Гледам 13 епизод на The Haunted Palace и се разочаровам все повече. Така е не разбирам за какво е този сериал- романтиката е на кота "0". Ако не бяха красивите и сладки двама мъжки ГГ нямаше да го догледам.
И аз гледам главно заради двамата главни мъже, че ги харесвам. Ако не ги харесвах, досега да съм го зарязала.

Видях, че Ю Йон Сок отнася доста хейт в мрежата заради участието си в Tastefully Yours. Първо, защото бяха обявили участието му като "камео", а героят му е станал почти Втория Главен и второ, защото героят му пречи на развитието на романса на Главната Двойка Joy. А допреди 2 месеца му декларираха вечна любов заради When the Phone Rings. Някои хора определено не правят разлика между актьора и героя. Което е жалко. Но пък щом нервира драгия зрител, значи актьорът добре си върши работата Joy

Вчера пропуснах петъка, пък и нямах нищо петъчно, но ви предлагам един ускорен университетски курс за през лятото (аз специално се интересувам от PLOT206 и DOOM468 Joy): https://www.instagram.com/p/DKTcfa5SPpy/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==

Park Bo Gum представя прогнозата за времето като част от промоционалната кампания на новия му сериал, който започва днес (и който също го няма още в Нетфликс при мен Scream): https://www.instagram.com/p/DKJLNQqp5Mu/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==

И, последно, понякога действителността отговаря на сюжета на сериала (или обратното?) - китайски делтапланерист е бил засмукан във въздуховъртеж и се издигнал на близо 9км височина (от начални около 3). Всичко е завършило добре, но не казват колко километра е прелетял в крайна сметка (при всички положения, не е кацнал в Северна Корея в прегръдките на капитан Ри)  - https://www.globaltimes.cn/page/202505/1334908.shtml

# 119
Роца, пробвай да излезнеш през американски VPN. Аз успях. За Viki.
Вики по-горе е дала линк с руски буквички.

Общи условия

Активация на акаунт