За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 16

• 16 644
  • 726
  •   1
Отговори
# 225
  • България
Точно този двойствен морал и колективното съзнание не мога да търпя. И при нас едно време. И понеже още го има сега, особено по нашите ширини, като го гледам и на сериали, освен да ми закачи неправилните струни, друго не постига при мен.
Трудно, много трудно.
Много ми се иска да попадна на съвременен китайски сериал за 10ка, но дотук съм писала 9.5 на един.
Не съм сигурна дали не ми повлияха актьорите в главните роли.
Find Yourself (2020)
А съм човек свикнал с "двойствен морал и колективното съзнание".
Точно днес обобщих, че лютият ми балканджийски нрав по ген е лустросан от живот сред капанци, придобил и шуменски аристократизъм. Joy

# 226
  • Русе
https://www.facebook.com/reel/617194584014459
Имугито в "Двореца" може и да не го запомня, но тук е сладур...Stuck Out Tongue Winking Eye

# 227
  • пак на Рив Гош
Уин, това май е имугито от айдълските му времена.

И аз приключих с The Haunted Palace (а.к.а. Animal Dragon и шаманка). Още се чудя колко да му пиша - 7* или да вдигна до 8*, защото харесвам Yook Sung Jae и намирам, че се справи добре с двойната роля, както и Kim Ji Hoon. Самият сериал според мен имаше нужда или от по-уплътнен сюжет, или да го бяха кондензирали в по-малко епизоди. Започна добре, но после някак си се въртяха в кръг през втората половина от действието. Няма да ми остави неизлечим спомен. Освен, може би една от песните.

Малко корейски хубави гласове като за неделя вечер:

Моарейн, няма да ти издавам кой е номер 1 Wink

# 228
  • България
Има ли съмнение в избора на първия? Grinning

# 229
Имугито в "Двореца" може и да не го запомня, но тук е сладур...Stuck Out Tongue Winking Eye
Имогито има за чичо Гоблин- още там направи много адекватна роля. Все исках да го видя пак и ми хареса.
https://youtube.com/shorts/t_S4cDL9LUU?si=FO5-A69xr5jpnH11

# 230
The Journey Of Legend остава за догодина...... ще поживеем и ще видим...
Цитат
#TheJourneyOfLegend, starring #ChengYi and #Gulinazha, says it’s expected to air next year in 2026

# 231
  • София
The Journey Of Legend остава за догодина...... ще поживеем и ще видим...
Цитат
#TheJourneyOfLegend, starring #ChengYi and #Gulinazha, says it’s expected to air next year in 2026

Ееее, така го чаках. Явно не са успели да я оправдаят и ще сменят сцените. Жалко!

Много ви благодаря на всички за предложенията за съвременни сериали! Записах си ги, ще ги почвам докато чакам да пуснат целия Feud.

# 232
  • пак на Рив Гош
Имогито има за чичо Гоблин- още там направи много адекватна роля. Все исках да го видя пак и ми хареса.
https://youtube.com/shorts/t_S4cDL9LUU?si=FO5-A69xr5jpnH11
Култово Joy
Както и това - https://youtu.be/k1yhoD1Ky2o?feature=shared

Аз много харесах Yook Sung Jae и в Mystic Pop-Up Bar (2020).

Елза, кого не са успели да оправдаят? Някоя от актрисите в The Journey Of Legend ?

# 233
  • София
Роца, да, заради поддържащата (в момента не се сещам името) спряха пускането на сериала след обявената дата - излезе някакъв запис, в който плюела по китайските зрители, че били тъпи и не знам си какво още и че се снимала само, за да им вземе парите. Записът бил пуснат от бившата ѝ асистентка. Уж нещо доказваха, че не бил истински, уж асистентката се извини и имаше надежда, че ще пуснат сериала сега, но явно ще сменят я актрисата, я лицето ѝ с AI.

# 234
Ей, изчетох дискусиите.     

ElzaFB,  за съвременен  сериал наскоро бях препоръчала Fall in Love 2019. - не е нищо като обичайните китайски - може да се каже нещо като офис(и) драма, има доста неща в него - може и да ти хареса.  А за привичките им в обществото - не знам дали ще те потресе - има една сцена дето ГГ и сестра му потресаващо се напиха.   Обаче за "Точно този двойствен морал и колективното съзнание" - няма тука според мен двойствен морал - има противопоставяне на начина на мислене и действие на различни хора и типове хора.  Да, има решения свързани с морал - дали да съсипеш човек, като можеш на безценица да вземеш бизнеса му, или да решиш друго (и като знаеш усилията да създаде тоя бизнес). Предупреждение: гаднярката тук е много гадна. 
Напр.  (а, между впрочем в тоя сериал има много неща - AI, AI базирани медицински терапии - с елемент на фантастика, хакерство, отвличания, интриги от всякакъв характер, комедия, фантастика и т.н.).  Та, тука освен всички друго имаше и финансови измами и фалшифициране на финансови отчети.  Не знам каква е истината, но от сериала излиза, че китайците са много честни и трансперантни- остави, че нещата се избелиха, ами и измамника влезе в затвора.  Eй това пък за нашите ширини си звучи потресаващо.
Тия дни изгледах и нещо друго съвременно, но ще пиша утре, че става късно.
Скрит текст:
Не мога да изгледам нормално нито един китайски сериал за съвремието. Потрисам се от начина им на разсъждение и от привичките в обществото им. Определено не е моето, явно моето мислене и възпитание са прекалено модерни спрямо китайските. Понякога и по нашите ширини ме потрисат разни разсъждения, но в Китай - то пред кого ли не трябва да клякаш - шефът, възрастните колеги, възрастните роднини, мнението на обществото. Пък ако си жена...оф.
За новия сериал за the Duke - май често превеждат техните титли като Duke.  Не знам на каква китайска/корейска титла би съответствало това, но определено често се среща в сериали за герои с рокли с титла Duke - напр. в The Double героят на Wang Xing Yue беше Duke.   Ама, по аналогия - не може да се прогнозира, че като и това е за Duke, ще трябва да е интересно като The Double. Joy Обаче много ми беше харесал Wang Xing Yue в тази му роля, де.
Другата седмица започва - The First Night with the Duke и защото съм слаба за подобни сюжети ще го пробвам.
:
Има нещо, което е събрано от кратки излъчвания, вероятно по Коледа - ама сега не го намирам - не е загуба ако не го гледате - китайско фентъзи и нещо прочели/чули/някой им казал за Богородица - значи там бременноста да трая 1 ден - корема й светеше и детето се роди.  В нещо като плевня/ясла - сигурно китайците бяха гледали американски коледни пиеси, ама го бяха покитайчили.
Отделно, май присъствахме на най-бързоразвиващата се бременност в цялата история на човечеството - докато се усети, че май е бременна, взе да тръгва да ражда Joy Някак си не вървеше в синхрон с останалата хронология на сериала (освен ако не са сложили в един момент "8 месеца по-късно", а аз да съм го пропуснала, докато показалецът ми се е плъзгал надясно към края на епизода... което също е възможно Joy).

Последна редакция: нд, 08 юни 2025, 23:46 от Prinx

# 235
Уин, това май е имугито от айдълските му времена.

И аз приключих с The Haunted Palace (а.к.а. Animal Dragon и шаманка). Още се чудя колко да му пиша - 7* или да вдигна до 8*, защото харесвам Yook Sung Jae и намирам, че се справи добре с двойната роля, както и Kim Ji Hoon.
Дадох му 6,5, защото не ми хареса какво направиха с кралицата. Нямаше нужда от това, краля и без тази жертва щеше да иска прошка и да падне на колене.
По моята скала всичко около 6 е добра оценка. Всъщност нямам някакви критерии при оценяването. Всичко зависи от това колко съм се забавлявала.

# 236
Корейците са майстори в правенето на добри сериали. 80-90% от изгледаните от мен техни продукции са ми допаднали много и съм ги оценил подобаващо, но има и една малка част от изгледаните, която е такава помия, че не бих я сравнявал и с най-калпавият китайски сериал, а за мен по калпави от китайските няма. Жив пример е последният шедьовър до който се докоснах My Demon. Някой тук беше написал, че много от добрите сериали до 3 -4 серия вървят зле и се оправят по нататък, та затова му дадох шанс на тоя до 8 серия. Сериалът е с ограничение 15+ . По мое мнение би трябвало да е 12+ до 15, съответно със забрана за гледане над 15. Актьорската игра и саундтраците са на ниво. Сценарият и режисурата са правени от деца за деца.Наивно, глуповато, първично, на моменти чак спирах на пауза и ходех да изпуша по някоя цигара, та да асимилирам какво точно гледам. Оценка 6,5 давам на такива продукции , които смятам за обида към интелигентността на зрителя, на тоя му смъкнах на 6.

Пс: Ако се чувствате в ролята на недооценена домакиня с множество първични сънища или мъжкар падащ си по нежни момченца горещо ви го препоръчвам My Demon Simple Smile

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 14:18 от yopen

# 237
  • вятърничава
Dear Hongrang изгледан Hands Pray Разбрах какво имахте предвид за Ким Дже Ук в шантава роля.
https://www.instagram.com/blue.moon.river/p/DKOivHNJFE-/?img_index=1
https://www.instagram.com/blue.moon.river/p/DKPU2j2JDU3/?img_index=10
Скрит текст:
Много го харесвам, но ролите на психопат му залепват, плаша се колко е убедителен. В един друг сериал с Kim Ji Hoon направо се съревноваваха в такава гадория и пак рисуваше картини със ...не искам да си спомням. Влече го рисуването, в трети сериал е художник и все по на зле отива.
Та значи Dear Hongrang го догледах заради актьорите, финалът беше почти китайски. Много беше объркващо,че всеки имаше свита от наемни убийци,всички те облечени в черно или тъмно синьо, но се биеха все нощем - иди,че разбери кой срещу кого. Включително и Тя имаше банда от несретници,които се включваха с нощни акции. Лошата майка,бащата, осиновеният син, фалшивият син, принцът и май пропускам някой,но така или иначе малко останаха живи, лошите са наказани и добре,че бе само 11 епизода.Можеше да са 10. Някак очаквах,че след 2 години Тя ще се появи с дете след толкова ласки, явно грешно съм разчела сигналите.
Събирам сили за последните 2 епизода на The Haunted Palace. Не питайте защо си го причинявам.

# 238
Събирам сили за последните 2 епизода на The Haunted Palace. Не питайте защо си го причинявам.
Гледай само финалната, за да бъдат еднорозите щастливи и по-важното да видиш краля и Animal Dragon с очила.

# 239
  • вятърничава
Мога да го отметна,като го пусна на по-бърза скорост и да обърна по-особенно внимание на Nerd

Забавен Сато, кавай Сато отговаря на глупави въпроси на фенове за Animal Unicorn

Общи условия

Активация на акаунт