За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 16

• 16 655
  • 726
  •   1
Отговори
# 210
  • Русе
Тази седмица филмовите ми предпочитания удрят на камък!!! Angry
За "Моят път към теб" - чудех се защо съм го оставила...Rolling Eyes Ами на по-депресиращ сериал  не съм попадала досега. Не може да го "спаси" и Линхе с останалия каст! То не бяха кланета, отрови и конспирации, че и мрачни картини и музика!!! Единствено едни изгреви, които някой си някъде с някого гледа. Отново е гледан - недогледан и то без съжаления.
"Непознатият Сеул" ме изгуби окончателно след репликата на ГГ-ня "Кога се влюби в нея (визираше себе си) и защо"? Чудя се дали има смислен отговор изобщо на това?!
"Добро момче" е с такъв хубав каст, а нещо не ме настройва за гледане.
Нещо ли ми има или е знак, че Зиао Джан няма търпение за среща с мен?
.......................
Връщам се за дописване: "Завръщане в двореца" приключи, слава Богу! И от него не останах доволна, въпреки добрите артисти. Така се омотаха с тези злобни духове, че направиха 16 епизода?! Ти да видиш! Можеха всичко да приключи на 8-10.
Много съм разглезена май...

Последна редакция: нд, 08 юни 2025, 12:38 от winona

# 211
Изгледах Animal Dragon и шаманка.
Започна ОК и после….Всъщност забелязах, че не съм доволна когато започнах да си пиша резюмето за сериала и повечето ми мисли водеха към - Можеше да бъде страхотно.😱
Началото ми хареса, предпоставката беше хубава и ми беше забавно с Animal Dragon. После се случи втората половина и темпото се забави до спиране и често казано една част от епизодите ги гледах докато бях заета да мрънкам за друг сериал и да се оплаквам как от мен беше открадната една добра история, и пропуснах да го направя за този. 😂 Искам да кажа, че бях в илюзията, че доста ми харесва. Стигнах до последните 2 епизода и напълно очаквано сериала пое по предсказуемия обрат, което направи финалния обрат още по-предсказуем. 🤣 Дали се оплаквам? Не, но благодаря на  Корея, че направи същата история отново.

Другата седмица започва - The First Night with the Duke и защото съм слаба за подобни сюжети ще го пробвам.

# 212
  • София
Идвам да омрънкам, защото съм тъжна и ядосана. Не мога да изгледам нормално нито един китайски сериал за съвремието. Потрисам се от начина им на разсъждение и от привичките в обществото им. Определено не е моето, явно моето мислене и възпитание са прекалено модерни спрямо китайските. Понякога и по нашите ширини ме потрисат разни разсъждения, но в Китай - то пред кого ли не трябва да клякаш - шефът, възрастните колеги, възрастните роднини, мнението на обществото. Пък ако си жена...оф.
Досега от всичко съвременно, което съм захванала и в което има намесена романтика, съм изкарала с кеф само Love Is Sweet и Oath Of Love. И не само зарaди Bai Lu, Luo Yunxi и Xiao Zhan. Защото другите техни съвременни сериали не можах да ги завърша.
Исках да гледам малко съвременни, защото пак започнах да си пълня главата с думи и изрази, които не се ползат в съвременния китайски, а и, защото в съвременните сериали говорят по-бързо и ми трябва да слушам по-нормална реч. Но... Връщам си се на фентъзи и исторически - там поне мога да си намирам извинения в главата, че са толкова глътнали бастуна и с такова закостеняло и остаряло мислене, защото е нещо, чието действие се развива векове назад.

# 213
Идвам да омрънкам, защото съм тъжна и ядосана.

ElzaFB, за мен съвременните китайски филми, особено за офис живота, понякога са интересни. Не знам какво наричаш "модерно мислене", но според мен тези хора са си съвсем нормални. Може би тези от вас, които сте по-млади, не сте свикнали на похватите на "социалистическия реализъм", на двойнствения морал и прикритост. И да- при източните общества е изключително важно да спазваш всички изисквания на "колективистичното съзнание." За съжаление обаче ми се струва, че чисто политически и поради диктаторските режими, които никнат напоследък като гъби  след дъжд, "модерното" мислене поне за едно поколение, ще отстъпи на порядки близки до крепостничеството. Ама това е друга тема.
Аз си догледах Имогито и трябва да си призная, че даже успя да ме разплаче. Явно е дисбаланс на хормоните при мен. но много харесвам двамата главни, особено имогито (актьорът ми е симпатичен още от Гоблина, ако се не лъжа, че играе там).  Бих се радвала да дават повече простор на романтиката, но и така е добре. Хареса ми и хумора. Разбира се можеха да разкажат историята в 5-6 епизода.

Последна редакция: нд, 08 юни 2025, 13:22 от victoria vassileva

# 214
  • София

ElzaFB, за мен съвременните китайски филми, особено за офис живота понякога са интересни. Не знам какво наричаш "модерно мислене", но според мен тези хора са си съвсем нормални. Може би тези от вас, които сте по-млади не сте свикнали на похватите на "социалистическия реализъм", на двойнствения морал и прикритост. И да- при източните общества е изключително важно да спазваш всички изисквания на "колективистичното съзнание."
Точно този двойствен морал и колективното съзнание не мога да търпя. И при нас едно време. И понеже още го има сега, особено по нашите ширини, като го гледам и на сериали, освен да ми закачи неправилните струни, друго не постига при мен.
Иначе точно офисни романси обичам, но ако може да са без разни окопани в стола индивиди, които пречат на главните и не вършат нищо, но са “старши” и трябва да се уважават. Или пък родителите, които много искат младите да се държат по един определен начин. Grinning Все неща, които мен дразнят, а явно в техните сериали са от редовните теми, защото помагат за драмата.

Искам съвременен сериал, в който да ги няма тези дразнители. Sad

# 215
ElzaFB,защо не пробваш от колежанските, като като цяло с розова романтика. Главната е голяма бяла птица, а Той е сладък, умен и влюбен. Без голямо напрежения и като цяло само пух и дъги.
От този тип - The Love Equations,A Little Thing Called First Love, Put Your Head on My Shoulder
My Girlfriend is an Alien не е фатално лош или първата част на  My Amazing Boyfriend.
Поне първите части на поредицата The Lost Tomb. Three Body - ако харесваш този жанр е страхотен.
Някой от гейм сериалите -Falling Into Your Smile или Cross Fire.19th Floor - героите попадат в различен свят и трябва да играят игри, за да се измъкнат(аз не го харесах много, защото съм чела твърде много китайски романи от този тип и да - този не е най-доброто). В Pegasus няма романтика и основното е приятелството.

# 216
Искам съвременен сериал, в който да ги няма тези дразнители. Sad

Ето този сериал ми беше харесал, докато не прочетох, че гланият е правил някакви сексистки изказвания за жените. Опитай- може да ти допадне.
https://10.doramatv.one/djentlmeny_vosmogo_vostochnogo_okruga

# 217
  • София
ElzaFB,защо не пробваш от колежанските, като като цяло с розова романтика. Главната е голяма бяла птица, а Той е сладък, умен и влюбен. Без голямо напрежения и като цяло само пух и дъги.
От този тип - The Love Equations,A Little Thing Called First Love, Put Your Head on My Shoulder
My Girlfriend is an Alien не е фатално лош или първата част на  My Amazing Boyfriend.
Поне първите части на поредицата The Lost Tomb. Three Body - ако харесваш този жанр е страхотен.
Някой от гейм сериалите -Falling Into Your Smile или Cross Fire.19th Floor - героите попадат в различен свят и трябва да играят игри, за да се измъкнат(аз не го харесах много, защото съм чела твърде много китайски романи от този тип и да - този не е най-доброто). В Pegasus няма романтика и основното е приятелството.

Tuon, My Girlfriend Is An Alian ми беше първият китайски сериал евър! Grinning Него не го сложих в категория съвременни заради фантастичния елемент. Иначе от него научих за WeChat и как плащат хората в Китай (преди да започна да проучвам повече за пътуването си дотам). Наистина там нямаше чак такива дразнители, въпреки че доколкото помня родителите на ГГ пак се месеха където не им е работа.

За колежанските все нещо ме спира, защото се чудя дали няма да са ми прекалено детски (героите). А как предпочитам ТОЙ да е голямата, бяла птица. Grinning Примирам си мъжът да е смотаното във връзката. Ако има такъв колежански, бих се пробвала.

Lost Tomb са ми списъка, защото се зачетох за тях покра Zang Hai - нали го водели нещо като предистория. Геймърски също съм гледала, права си, забравих за тях. Те са добри попадения.

Ама искам романтика Sad Без зли родители и лоши шефове и без да обясняват на главната как е бедна и кой ще я вземе. Или подобно.

victoria, благодаря ти за предложението! Ще го видя тази седмица.

# 218
  • пак на Рив Гош
Първо ще обобщя резултатите от анкетата и после ще пиша по същество за сериалите Grinning

При китайските актриси безспорна победителка е Bai Lu с 13 гласа, следвана от Дилраба със 7 гласа и Zhang Jing Yi с 6 гласа.

При корейските актриси борбата е много по-оспорвана.
Първото място си поделят Kim So Hyun и Shin Min Ah - всяка с по 7 гласа
Втора е Kim You Jung с 6 гласа
Третото място е за Kim Tae Ri,  Lee Da Hee и Song Hye Kyo, които имат по 4 гласа

Крайното разпределение на гласовете:

Вчера започнах Dear Hongrang, не ми е много интересен. Прилича накак на шаманката и имугито. Нещо не може да ме хване, въпреки главните актьори, но изтърколих 6 епизода, къде гледайки тях, къде гледайки в таблета.Все още не мога да разбера кой за какво се бори,кой брат, кой сват. Пак странен формат от 11 епизода, но поне са по 1 час. Да, права е моята приятелка, винаги е права GrinningЩе го догледам, после имугито. Оставих си и Lee Sang Yi за десерт, но сега съм притеснена. Роца, защо така с Good Boy ?
bb6, и на мен Dear Hongrang ми тръгна тежко, точно по същите причини - докато се ориентирам кой кой е и в какви кръвни и некръвни отношения е с останалите.
Good Boy е донякъде по същия начин - бухнаха ни в див екшън без много предистория, но с много хора и много кютек и трябва да се ориентираш в героите и действието. Кастът е чудесен, но откъм сюжет ми е хаотичен. Може да му дам още 2 епизода шанс да видим дали ще успеят да го понаместят, ако ли не, ще се разделим по живо, по здраво и ще чакам Lee Sang Yi с Woo Do Hwan и Рейн оппа във втория сезон на Bloodhounds.

Добавих Ким Да Ми в списъка с любимки, определено вече си има място там Heart Eyes. Трети неин сериал гледам и в трети ми харесва.

Другата седмица започва - The First Night with the Duke и защото съм слаба за подобни сюжети ще го пробвам.
И аз така, ще го пробвам. Пък и толкова време го гледах като една от най-четените поредици в Уебтуун (наред с The Remarried Empress, който ще излезе догодина), та ще ми е любопитно да го видя. Аз бях започнала уебтууна по едно време, ама не помня вече защо не го продължих.
Animal Dragon и шаманка са ми за довършване днес (или утре), но вече видях снимки от края в Инстаграм Wink

Elza, като съвременна романтика без гадни шефове и родители може да погледнеш You Are My Glory, ако не си го гледала. Романтика с възрастни и нормални герои, даже и малко гейминг в историята. Е, ще трябва да преглътнеш малко възхвала на китайската космическа индустрия, но сме виждали и по-тежки случаи на възхвали Grinning. Като офис-романс харесах още  Our Interpreter и Here We Meet Again, където дори и сюжетът да имаше някои проблеми, кастът беше достатъчно добър, че да ги преглътна.
Отделно, аз много харесвам и две романтики с Ли Сян - Meet Yourself и Will Love In Spring, но са пасторални и мнооооого бавни романси. Няма да ти допаднат, ако обичаш динамично действие.

Допълвам - сега видях поста ти:
А как предпочитам ТОЙ да е голямата, бяла птица. Grinning Примирам си мъжът да е смотаното във връзката. Ако има такъв колежански, бих се пробвала.
Донякъде Meeting You (2020) отговаря на това условие - Той е смотаният, социално несръчен нърд, Тя е по-отворената.

The Prisoner of Beauty (2025) - довършен нощеска с малко препускане из последните 3-4 епизода. Prinx, гледах го с английски субтитри във Viki. Дадох му 8.5*, което по моята скАла за китайски сериали е добра оценка (обикновено там започвам от 7* Joy). Така и не разбрах, защо видях разни мрънкания из мрежата, че Liu Yu Ning (Главният) е грозен. Добре си е момчето. Вече казвах вчера, че според мен можеха да вместят действието в 30, вместо 36 епизода, в последните имаше доста пълнеж. Жалко, че вкараха и китайщинките в последния момент. Доядя ме за вложените усилия в развиването на сюжетна линия, за да я прекъснат ненавременно. Отделно, май присъствахме на най-бързоразвиващата се бременност в цялата история на човечеството - докато се усети, че май е бременна, взе да тръгва да ражда Joy Някак си не вървеше в синхрон с останалата хронология на сериала (освен ако не са сложили в един момент "8 месеца по-късно", а аз да съм го пропуснала, докато показалецът ми се е плъзгал надясно към края на епизода... което също е възможно Joy). Какво все пак ми хареса? - развитието на историята и на образите на Главните, добре им се получи взаимодействието, Тя не беше Голяма Бяла Птица, Той не беше най-идеалният мъж, поддържащите образи бяха добре написани, костюмите бяха красиви, действието са развиваше добре (без последните няколко епизода, където имаше пълнеж), Гаднярите си получиха заслуженото. Става за едно гледане, но сигурно няма да го повторя.

Последна редакция: нд, 08 юни 2025, 15:34 от Роца

# 219
  • Русе

На някои хора всичко им отива, дори военна униформа...Flushed

# 220
На азиатският фронт жонглирам с тези
The Mystery of Dragon Town
Shendu Fox Detective
God's Quiz довършвам, отдавна трябваше Grinning
Eternal Brotherhood Season 2
Довърших днес и имогито Animal Dragon
My Roommate Is a Detective
A Prime Minister's Disguise
И малко настроение

# 221
  • София
Роца, благодаря за предложенията! Аз харесвам и бавните романси, даже ги предпочитам,  особено ако са от онези, в които не се харесват.

win, за съжаление, това са фалшиви снимки - като излезе инфо, че ще снимат шпионски сериал с него и в нета започнаха да го "рисуват" с униформи. А казвам "за съжаление", защото наистина много искам да го видя облечен така. Искам да го видя и да играе отрицателен герой, ама надали ще ми се сбъдне тая мечта.
Иначе в шпионския сериал изглежда така и честно казано - умирам от смях с тая висока талия и тиранти. Не знам ще мога ли да го възприема сериозно:

Скрит текст:

# 222
Роца, мерси за ревюто на the Prisoner of Beauty 2025 https://mydramalist.com/687393-the-prisoner-of-beauty.
За Viki четох, че е с най-доброто качество на превод на английски.

Да, четох че се чудят в каква глупост да го обвинят - в т.ч. че е фалшифицирал височината си:joy:JoyJoy  То май има някакви техники при волей и баскетболисти да се изкарат с някой см по- ама, гледай го как стърчи над другите - и как БайЛу и Дилън му се кефят JoyJoyJoy  "Дайте му микрофон на тоя човек"  Joy   А и в който и сериал да го гледаш, все си стърчи над останалите, та не знам как точно си е фалшифицирал височината.
https://www.youtube.com/shorts/Bo7IRs_Q7xY
Ох, слушах го и в някаквъв life streaming как реагира, че бил грозен (то т"ва как ти пречи да си актьор?)- спокойничко, - да, да, добре - като мога, когато, ако имам време, ако ми остане време, ще си направя пластична операция.  Въобще не изглежда да се връзва за глупости.
Изглежда не е тунингован.  Хич не им се връзва.   Имал доста труден живот - на 4 остава без баща, но има талант да пее - и почва да се явява на конкурси - и почват да го режат, и го режат и го режат и той не се отказва.  Работи какво ли не докато пробие.  
И накрая пробива и събира доста стабилна фенска база.  Но знае и кога да реагира - преди време някакъв журналист пише, че е женен с дете - Веднага реагира, че бил женен, но е разведен, нямал деца.  "Оставете я на мира, тя нито се ползва от славата ми, нито от парите ми, оставете я на мира."
А става актьор - поради здравословен проблем му препоръчват да не натоварва толкова гърлото - той пак пее - но не така интензивно.

Последна редакция: нд, 08 юни 2025, 16:13 от Prinx

# 223
Забравих да ви кажа. Вече е ясно
Flourished Peony Part 2 - юли месец

https://www.facebook.com/watch/?v=1823765358434993

# 224
ElzaFB, ако вече не си го гледала, защо не пробваш Before We Get Married. Знам, че е тайвански, но все пак говорят на мандарин, та от тази гледна точка няма да ти е проблем. Мисля, че в голяма част отговаря на изискванията ти "съвременна романтика, без зли родители и лоши шефове и без да обясняват на главната как е бедна и кой ще я вземе".Тук го има преведен на бг.

Имугито и шаманката и аз го приключих, но едва ли ще остави траен спомен в мен.
Общо взето от текущите корейски няма нищо, на което да чакам следващия епизод с нетърпение.

Общи условия

Активация на акаунт