За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 16

• 16 622
  • 726
  •   1
Отговори
# 195
  • Русе
Започнах китайски исторически сериал, който на руски се нарича "Узник красоты". На 6-ти епизод съм и засега нищо особено, а има много високи оценки- някой гледа ли го? Нямам никакви критерии за китайски исторически сериали, а и никой от актьорите не разпознавам..  Хубав уикенд!
https://www.facebook.com/reel/647061608335521?fs=e&fs=e
Аз го изгледах, на руски. Не е нещо "уау", но е от сериозните сериали - тук тийнерджерски изпълнения , маниерчене и простащини няма да видиш. ГГ играе в "Перленото момиче", "Дългата балада" и още някъде, добър е. Тя - гледах я с Алън Рен в "Демоните" наскоро. Не ми е любимка, но и тя се справя добре.

# 196
  • пак на Рив Гош
Вики, аз го довършвам (The Prisoner of Beauty) - не е лош, върви ми леко, но, кактож обикновено, намирам, че можеха да вкарат действието в 30 епизода, вместо в 36. Главните не ми бяха познати (Него може и да съм го гледала в The Long Ballad, ама не съм го отразила), но взаимодействието им се получи добре.

Налииии! Като го довършиш и ще ги разчепкаме тези двамцата и останалите аджушита и ще пиша на какво съм се смяла.
-------------------------------------------------------
Ким Да Ми наистина разкошна, тя се разгръща още повече в следващите епизоди. Допада ми гардеробът и стилът и, тази детска наивност и откровеност с която задава неудобни въпроси и даже не изчаква отговор. Направо луд го прави Г-н Гу Joy
-------------------------------------------------------
Роца, мен също ме дразнят епизоди по-дълги от час. Така е и при Our Unwritten Seoul.
Както каза една приятелка: Може да гледаш филм за това време.
Вече го преполових и определено ми върви за 10*. Умирам си от кеф като ги гледам как тя толкова фино му пощипва нервичките, баш където трябва, а той подскача и се връзва всеки път Joy
Аджошитата от втория ред също са супер! Толкова много познати лица!
Между другото, като игра и стил, Ким Да Ми в този сериал ми напомня донякъде на образа й от Itaewon Class - там героинята й също беше с доста подчертан стил и особен характер, пряма и без филтър.
По принцип нямам нищо против серии от по час и половина, но това ми ограничава момента на гледане - трябва да е основно вечер, понеже не обичам да прекъсвам серия по средата Joy. Права е твоята приятелка, допреди 20ина години игралните филми бяха по час и половина (преди да се появи Питър Джексън с "Властелина на пръстените" и да зададе нови стандарти Joy).
Между другото втората серия на Good Boy е "само" час. Там пък Lee Sang Yi е радост за окото като бивш шампион по фехтовка (след бокса в Bloodhounds Grinning). Кога най-накрая ще му дадат главна роля в хубав романс на това момче?

За пореден път съм удивена от Япония и японците!
Скрит текст:
В Ютуб следя един господин, който с жена си обикаля по затънтената японска провинция, където посещава различни онсени и пътьом показва различни природни красоти, храмове, интересни места. В последното му видео спря на един паркинг на средата на нищото, близо до Кагошима (остров Кюшу). На паркинга имаше кафене и още някакъв магазин и указателни табелки за водопад и езеро за риболов наблизо... на около 500м навътре в планината. Езерото беше с диаметър около 8-10м макс, съвсем до водопада и пълно с пъстърва. До езерото табелка: "Моля не връщайте вече уловената риба в езерото. Донесете ни я (предполагам, в кафенето на паркинга), ние ще ви я почистим и осолим, така че да може да а вземете като сувенир. Препоръчваме ви вкъщи да я приготвите на скара" Astonished.
Това нещо няма да просъществува и месец в добрата стара Европа.

Съботно:
- Ли Сян с кучета - https://www.facebook.com/share/r/1AjDiYwsxF/
- и без: https://www.facebook.com/share/r/16QisrdFPt/
- Кроасанчо като за (почти) последно преди казармата след месец и половина -
Скрит текст:
- Woo Do Hwan преди и след казарма - https://www.instagram.com/reel/DJJrfPINp_y/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==
- тур на студията на телевизия МВС - https://www.instagram.com/reel/DJ6vwAavXgJ/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==
- любимият броманс в реклама - https://www.facebook.com/share/v/1JHGMWfguC/

Последна редакция: сб, 07 юни 2025, 15:51 от Роца

# 197
Като видях рекламния броманс и се сетих дали знаете, че азиатците не могат да намигат. У дома много се забавляваме с това. Gong Yoo е едно приятно изключение. Ето друг красив актьор, за да видите разликата.
https://www.facebook.com/reel/735644652180931

# 198
  • София
victoria, дали не е свързано с единичните клепачи? Защото повечето китайци могат да намигат, но като се замисля, Wang YiBo не може, а той е единственият, за който се сещам и с единични клепачи.

# 199
  • пак на Рив Гош
Господин Гу Heart Eyes

Като видях рекламния броманс и се сетих дали знаете, че азиатците не могат да намигат.
А, така ли? Не знаех, че не могат да намигат.
Понеже ми стана интересно, се поразрових набързо (то нали на мен малко ми трябва Joy) и видях, че всъщност способността за намигане е донякъде генетично обусловена. Независимо от това, тъй като става въпрос за мускулно движение, може и да се усвои допълнително, като повечето хора намигат обикновено с доминантното си око (което е дясното при около 80% от населението). Научих също, че в някои части на Азия (включително Китай и Индия) намигането на хора извън семейния кръг се счита за изключително грубо.
Четох и за изследване за непълно примигване при азиатци, което може да се дължи на единичен клепач. Но не споменаваха за намигане, а по-скоро за мигане и идеята беше, че поради непълното примигване поради единичен клепач, при тях има тенденция за по-сухи очи.

За Корея не разбрах как стоят нещата (но и много не рових), но се радвам, че поне един може да си отвори доминантното (или не) око, за да постигне този ефект:
https://youtube.com/shorts/-g54Mn-0foA?si=YfJMhOWvjA_PB5mL

# 200
Не знам дали някои от вас са достатъчно възрастни, за да си спомните едни "СТЕРЕОКАРТИЧКИ" (изображението се прелива и виждате 2 образа- с отворени очи и намигнала физиономия) с красиви азиатки, които намигаха от кабината на всеки шофьор на автобус или ТИР. Оттам тръгна у дома експериментът кой и колко може да намига. Не съм изучавала специално въпроса и то е за да не изтърся нещо неучтиво по някое време без да искам (както може би сте забелязали - не винаги съобразявам пред кого и какво говоря). За Gong Yoo бях чела, че не си е правил операция за двоен клепач, но с възрастта кожата му се е отпуснала и се е получил естествен ефект. Така че човекът си намига. Хубава вечер!

# 201
  • Русе
Аз помня картичките, споменати от Вики, и да, всеки шофьор си "намигаше" с подобна. Smile Напълно споделям мнението на Роца за генетичния отпечатък върху индивида. Доминантната ми страна е дясна, но майка ми беше повече левичарка, като от нея съм усвоила ляво пране, цедене, месене, точене и...намигане.
Относно двойният клепач гледам почти всички китайски известни лица са с подобни, че и корейските не остават по-назад. Моята внучка също е с паднал единичен клепач, без да има "намеса" от Източна Азия - по произход е 1/2 унгарка и 1/2 българка. Ще има по-специфичен грим, това да й е проблема! Simple Smile

# 202
  • пак на Рив Гош
Лелее Вики, къде ме върна с тези стерео-картички! Joy
Бях в началните класове и пътувах доста от училище до вкъщи и редовно се качвах на един автобус, където шофьорът имаше такава картичка. Беше с много красива азиатка в кимоно, но тя не намигаше, а имаше едно ветрило, което отваряше и затваряше. Тази картичка ме хипнотизираше. Чучвах се досами кабината и гледах как се променя.

Изгледах втория епизод на Good Boy и в момента много се чудя дали да гледам третия... Pensive

# 203
  • пустинен пъпеш
Покрай интересните по форма и големина(сп.мен бадемови дни) очи на Xiao Dzan(все пак гледам мрежата от загадки в The Legend of Zang Hai) дорамчиците коментираха многообразието във външността на китайците,свързано с принадлежността им към хан,уйгури и др.А аз  отскоро все повече подлагам на съмнение доколко лицата на актьорите и цветът на кожата им са естествени или са резултат на козметична намеса (лицата)и избелващи филтри,мазила(цветът) и т.н.
Пак при рускините четох,че в риалити шоу Lee Dong-wook споделя за приятелството си с  Гонг Ю ,че особено се засилило ,когато след съвместното им участие в Tale of the Nine Tailed Уки изпаднал в някаква апатия(навярно прегаряне след напрегнат снимачен процес) и Гонг Ю му оказал подкрепа като всяка вечер го разхождал с колата си,докато преодолее временния спад.

Последна редакция: сб, 07 юни 2025, 22:09 от rududu

# 204
  • София
rududu, тъкмо одеве покрай постовете за намигването търсех за очите на Xiao Zhan„ защото помня, че бяха много специфични за китайците. Та там се казват ruifeng – един от двата вида фениксови очи, май по-редкият, защото краят на окото сочел надолу. И в някоя статия показваха и един от корейските актьори с такива очи - там май били още по-голяма рядкост, но изобщо не му запомних името.

В Китай май разнообразието от естествен външен вид е много по-голямо отколкото в Корея. Както са писали и в дорамата - много народности. Също, повече контакт с други народности на континента, по-голяма територия, която предполага към разнообразие.

Някой гледа ли Feud? Не смея да го пусна - ако ми хареса и още на един сериал треперя кога ще пускат новите епизоди, няма да издържа тази година. (Още повече, че си чакам Luo Yunxi).

# 205
  • вятърничава
Между другото, като игра и стил, Ким Да Ми в този сериал ми напомня донякъде на образа й от Itaewon Class - там героинята й също беше с доста подчертан стил и особен характер, пряма и без филтър.
Точно това си помислих. Отиват и такива роли, не мога да си я представя в ролята на благородната девица. Сладурана, харесва ми във всичко което съм гледала с нея. Няма празно. Да ги съберат с г-н Гу е брилянтна идея. Ако не си чела това интервю с режисьора на сериала: https://news.mydramalist.com/article/director-yoon-of-nine-puzzl … rced-from-reality

Вчера започнах Dear Hongrang, не ми е много интересен. Прилича накак на шаманката и имугито. Нещо не може да ме хване, въпреки главните актьори, но изтърколих 6 епизода, къде гледайки тях, къде гледайки в таблета.Все още не мога да разбера кой за какво се бори,кой брат, кой сват. Пак странен формат от 11 епизода, но поне са по 1 час. Да, права е моята приятелка, винаги е права GrinningЩе го догледам, после имугито. Оставих си и Lee Sang Yi за десерт, но сега съм притеснена. Роца, защо така с Good Boy ?
Цитат
За пореден път съм удивена от Япония и японците!
Hands Plus1Hands Plus1
Нам Джу Хьок може да намигва с 1 око, доста намигваше на феята на щангите Ким Бок Джу Wink

# 206
Топ 10 на най-учтивите  (kind) и добри корейски актьори и какво добро дело/добри дела са извършили
https://www.youtube.com/shorts/B83HkW6wv3c
Малко са AI генерирани, ама каквото-такова.

За Главния на The Prisoner of Beauty .  Имал е музикална кариера, lead вакал на поп банда.  Виж тук реакцията на публиката - много по-отколкото за ко-изпълнителката Zhao Lusi.   https://www.youtube.com/shorts/0ciWxOWTKDU
(този Prisoner още не съм го гледала, ще ви изчакам мненията първо) Роца, на какъв език гледа The Prisoner of Beauty?.
Харесвам го като актьор и - да, отиват му сложни роли. То вероятно за да изградиш музикална кариера също са си необходими актьорски умения. Обаче, нещо друго е интересно в азиатските драми - много често актьорите сами изпълняват песните от саундтрака. 

Вики, аз го довършвам (The Prisoner of Beauty) - Главните не ми бяха познати (Него може и да съм го гледала в The Long Ballad, ама не съм го отразила), но взаимодействието им се получи добре.

# 207
Дали ще ми омръзне някога да ги гледам тези двамата. Става ми леко на душата. Не може да се изиграе на камера такова другарство! И да - и аз съм чела за това, как Yoo е "спасявал" Lee от депресия след никакъв филм, но доколкото знам не е в "лисиците", защото там Гоблинът не играе. Започнал е да разхожда приятеля си.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0ztFuy27D82GnU1 … d=100069223561222
Виж скрития текст за историята.
Скрит текст:
След успешната първа част на “Stranger” (2017), през 2018 г. Ли Дон Ук участва в медицинската драма “Life” (излъчена от 23 юли до 11 септември 2018)
Веднага след това — около края на 2018 и началото на 2019 — той попада в тежък кръг на самосъмнение и депресия. Според самия него:
    Направо се изолирал — “не е излизал от вкъщи почти един месец” .
    Чувствал се безполезен, обмислял сериозно дори да се откаже от актьорството и да се премести да живее в друга страна .
В този критичен момент се появява Гон Ю, негов близък приятел и колега от „Goblin“ (2016). Един късен вечерен телефонен разговор променя всичко:
    Гон Ю му звъни и му казва да излезе — вече бил на път да го вземе
    Вместо да обсъждат състоянието му, двамата водят безпринципни, ежедневни разговори. Точно това му напомня, че "това е светът, който му принадлежи" .
Ли Дон Ук описва този жест като повратен момент, спасил го от депресивното му състояние — Гон Ю буквално “го извежда отвътре” и го връща в света, вместо да се потъва още по-дълбоко в него .

За The Prisoner of Beauty малко сутрешни клюки, които научих , когато започнах да търся защо филмът не е дебютирал през 2024г., когато вече е бил завършен. (счита се за конкурент на "Божурите"). За който би се заинтересувал от историята- вижте скрития текст.
Скрит текст:
Сонг Зу Ер е китайска актриса, която дебютира за първи път в телевизионната драма „Море и небе безгранични“. През 2007 г. тя участва в първия си филм „Ти си ангел“.

Сонг Зу Ер се записва в Пекинската филмова академия през 2018 г., след като се класира на трето място на Националния приемен изпит за висше образование. Forbes China включва Сонг в списъка си „30 под 30 години Азия 2019“.

През 2020 г. Сонг се появява за първи път в новогодишния гала на CCTV, изпълнявайки скеч, наречен „Сестри на летището“.

Семейството на актрисата поема управлението на финансовите ѝ дела още през 2020 г. На 28 ноември 2022 г. договорът на актрисата с предишната ѝ компания Xitian Film and Television изтича.

На 31 август 2023 г. бивш служител на Сонг Зу Ер подава жалба до Държавната данъчна администрация срещу актрисата за укриване на данъци и евентуална измама в размер на 45 милиона юана. Бившият служител е използвал истинското си име, което е рядкост в случаите на подаване на сигнали за нередности. Нито Сонг, нито нейното студио са отговорили или отрекли каквото и да било.

На 27 август 2024 г. студиото на Сонг Зу Ер наруши мълчанието си след една година и публикува официално изявление относно инцидента, че данъчните власти са потвърдили, че тя не е укривала данъци и не е била обект на административни санкции по данъчни въпроси.

Последна редакция: нд, 08 юни 2025, 08:32 от victoria vassileva

# 208
  • пустинен пъпеш
Стана ми интересно за фениксовидните по форма очи  и намерих следната забавна китайска класификация ,свързваща формата с особености на характера
Скрит текст:
Китайските учени обръщат внимание не само на цвета, но и на формата на очите. Те създават специална класификация, чрез която всеки може свободно да определи характера на човек, сравнявайки вида на очите му със съответния представител на животинския свят. Според китайската типология има големи и светли „драконови очи“, издължени и блестящи „фениксови очи“, с гънка на горния и долния клепач „лъвски очи“, тесни и дълги „слонови очи“, кръгли с жълтеникаво „тигрово око“ и тясна, с няколко слоя кожа на горния клепач, „овчи очи“.

В същото време драконите са могъщи владетели, фениксите са представители на света на изкуствата, лъвовете са родени командири, слоновете са спокойни приятели, тигрите са жестоки завоеватели, а овцете са скромни работници.
Напоследък в бързината допускам по някоя дребна фактологическа неточност в някои от мненията си.Прочетох разкошен отзив за When the Weather Is Fine(2020),който бях започнала,но недоизгледала преди време и стига да не се отплесна в друга посока,ще го доизгледам.

# 209
Стана ми интересно за фениксовидните по форма очи  и намерих следната забавна китайска класификация ,свързваща формата с особености на характера

Много ти благодаря за интересната информация за очите- физиогномиката при тях е развита от хилядолетия.

Що се отнася до "точността" на споделяното от нас - често "фактологията" за новините за нашите любимци няма никакво значение. Не си заслужава да преживяваме на такава тема. Представям си какви огромни щабове работят върху всяка дума и изречение, които се публикуват по повод на "златните кокошки" на съответната агенция. Направило ми е впечатление например с  Gong Yoo, че има видеа, в които всячески бяга от импровизации и предпочита да получи съвет от екипа кое е подходящото поведение. Твърде много пари и интереси стоят зад тези продукции и изпълнителите са подложени на огромен стрес.
Ето суетнята му с партньорката от The Trunk.
https://youtube.com/shorts/aej3V6z7OuI?si=dpZVuOKv9oR_xsB5
Но пък тук си я нацелува като "стой та гледай".
https://youtube.com/shorts/hQifnmouZn8?si=fmGQlMQ9obKmHNDf
От сърце ви желая прекрасен ден!

Общи условия

Активация на акаунт