За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 16

• 16 605
  • 726
  •   1
Отговори
# 180
  • пустинен пъпеш
Дори и Song Weilong не можа да ме накара да продължа след 8 епизод. Остава ми да се надявам на другите 2 филма с него
После ще очаквам отзивите ти,че актьорът е с доста привлекателна външност. А аз изненадах себе си  и въпреки че преминах през последните 10-ина еп. с доста превъртане направо по диагонал все пак видях финала на Youthful Glory ,а  последната година дузини нелоши сериали зарязах къде в началото,къде по средата и нещо не намирам настроение да ги продължа.

# 181
Винаги съм харесвала актрисата

# 182
  • Русе
https://www.facebook.com/reel/634700282940993
Един мно-о-ого специален поздрав! От смел човек! Simple Smile Ама му се получава бе?!

# 183
  • пустинен пъпеш
Вече съм се закачила на кукичката на Legend of Zang Hai (2025) .И две мнения на дорамчици(няма спойлери в тях):за избора на Zhan Xiao :"Едва сега разбирам колко добре са избрали актьора за главната роля! Той има лицето, което сякаш изрича нещо, с невинно ангелско лице, дотолкова, че не можеш да му намериш кусури) обикновено актьорите преиграват в тези сцени, но той го прави много естествено" и забавно за  жанра на сериала: ,,Така че лично аз нямам въпроси относно несъответствието на жанровете. Пише, че е „оригинален“ проект, така че са смесили всичко, което съществува по света, щедро са го подправили с тъмния привкус на местното Средновековие, за убедителност, хиляди. Изглежда, че хората са харесали винегрета) Аз също гледам с известен интерес, смеейки се на особено фентъзи обратите на сюжета и логиката."
И музиката в сериала ми харесва,въпреки че е по-различна някакси от гледаните досега от мен дорами.

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 16:44 от rududu

# 184
  • вятърничава
Nine Puzzles - вчера изгледах първите два епизода на един дъх! Разкошна Ким Да Ми, а г-н Гу е толкова секШи с татуирания гръб Heart Eyes. Имат много хубава динамика, и сюжетът е увлекателен. И епизодите са с подходяща дължина за обедна почивка Joy
Налииии! Като го довършиш и ще ги разчепкаме тези двамцата и останалите аджушита и ще пиша на какво съм се смяла. То няма много за смях, престъпленията са доста Scream Аз снощи го довърших, брилянтна кримка,давам му 10, дъжи ниво и темпо през всички епизоди. Почти до края, въпреки подозренията ми, успяха да ме изненадат с нещо. Добре навързани и логични линии. Музиката също подсилваше усещането, много добра и на място. Г-н Гу не пие, но и тук му се наложи, дали му сипват ябълков сок Joy Правилно решение е взел, ще му съсипят дробчето с тези роли. Ким Да Ми наистина разкошна, тя се разгръща още повече в следващите епизоди. Допада ми гардеробът и стилът и, тази детска наивност и откровеност с която задава неудобни въпроси и даже не изчаква отговор. Направо луд го прави Г-н Гу Joy "а г-н Гу е толкова секШи с татуирания гръб" След първи епизод си помислих - ето един сериозен сценарии, където не разчитат на евтини номера с голота,плочки. Г-н Гу е с плетена шапка и зимно палто 95% от присъствието му на екран. И епизод 2 започва с какво?? - г-н Гу е под душа и му се видя цялата татуировка Stuck Out Tongue Winking Eye
Довърших и 365: Repeat the Year (2020) и той също ми е за 10.
Японският Koi wa Yami (2025) ми върви добре. Престъпленията отвращават, но двамата главни са  сладки, той я дразни често, държат се за ръце и се усеща привличането,но той е мнооого потаен и не знам до къде ще я докарат.

Роца, мен също ме дразнят епизоди по-дълги от час. Така е и при Our Unwritten Seoul.
Както каза една приятелка: Може да гледаш филм за това време.

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 16:56 от bb6

# 185

Японският Koi wa Yami (2025) ми върви добре. Престъпленията отвращават, но двамата главни са  сладки, той я дразни често, държат се за ръце и се усеща привличането,но той е мнооого потаен и не знам до къде ще я докарат.
Ще го гледам. Още днес, но предупреждавам, че съм в кофти настроение и мрънкам.
Тази седмица ми е седмицата на изчистването на сериали 😱

# 186
Дори и Song Weilong не можа да ме накара да продължа след 8 епизод. Остава ми да се надявам на другите 2 филма с него
После ще очаквам отзивите ти,че актьорът е с доста привлекателна външност. А аз изненадах себе си  и въпреки че преминах през последните 10-ина еп. с доста превъртане направо по диагонал все пак видях финала на Youthful Glory ,а  последната година дузини нелоши сериали зарязах къде в началото,къде по средата и нещо не намирам настроение да ги продължа.

rududu, доста привлекателна външност за мен е слабо казано, толкова е съвършен, че прилича не на жив човек, а на AI генерирано изображение Stuck Out Tongue Closed Eyes

Ще споделя като ги изгледам задължително. Но ти ако искаш можеш да ме изпревариш. Предстоящите сериали с него са всъщност три, първият - The seven relics of omen, започва тази неделя. Със сигурност ще изчакам първо да свърши, защото от сега имам много лошо предчувствие. Юли е планиран Shine on me, той е съвременен и ще го пропусна. И едно фентъзи през август - Eternal fragrance . Там са ми най-големите надежди. Дали ще има и други филми с него до края на годината не съм проверявала.

# 187
  • Русе
Сон Уейлон и Руи незнамсикакъв се снимат заедно в  нещо съвременно. А аз си губя времето  и чакам да дойде утре : БайЛу във "Feud" и Со Джи-Соп в "Mersy for non". И ми е време за Зиао Джан.
Не е петък, ама...не видях съставките. Joy
https://www.facebook.com/reel/30268946326038106

# 188
# 189
Тази седмица ми беше седмицата на канселирани сериали. Дори се чудя мога ли да зарежа някой след 9 епизод от общо 12 или да избутам още три, за да видя края, който май не ме вълнува толкова много.

# 190
  • София
Аз съм зарязвала на 36-ти от 40 епизода. И се каня да го догледам и още не съм стигнала дотам и лошото е, че не помня даже как се казваше. Rolling Eyes

За пръв път вчера да "изгледам" сериал само заради актьор - влязох качествено в заешката дупка със Сяо Джан и вчера изгледах целия Sunshine By My Side само заради него и Чунцин. Тоест - превъртах всичко останало, защото на 4-ти епизод вече не можех да понасям съпруга на главната - и като характер на героя, и като лице на актьора и като глас/акцент на озвучаващия (може и да си е истинският глас на актьора, ама). И главната не можех да понасям - така де, героинята, не актрисата. Толкова флегматична, чак ми идеше да замлатя с нещо монитора.
Но пък Сяо Джан трябва да играе в някоя комедия - добре му се получава. А Чунцин - само сочех "тук съм била", "оттук съм минавала", "ей, това не съм го видяла".

Сега се опитвам да устоя на изкушението и да НЕ гледам Feud преди да излъчат всички епизоди.

Не са ми излизали петъчни материали напоследък, та само това имам като подобие:

В к-драмите и в реалността
Полупетъчно гледане на к-драми
Най-драматичните появи на ГГ в с-драми -смотан тикток, пак го дава с проблеми тоя линк, извинете.

Последна редакция: пт, 06 юни 2025, 13:31 от ElzaFB

# 191
И аз започнах Legend of Zang Hai вчера. Елза, трябва да ти плащат да пишеш ревюта, толкова емоционални бяха, че нямаше как да не му стане интересно на човек. Сега докато работя, слушам саундтрака, който също е много добър.

# 192
  • София
Joy Unicorn, това е, защото не съм писала тук ревю на Till The End Of The Moon - е, там бях още по-емоционална. Въпреки че в момента Zang Hai ми е на първо място в списъка със сериали, TTEOTM си ми е един от all-time-favorites. И като OST Till The End Of The Moon ми е любим. От саундтрака на Zang Hai ми харесва най-много финалната песен и една друга - преди една от битките, традиционна, китайска, бойна песен в изпълнение на един от актьорите, който пък е изпълнител на китайска опера.

Но, погледнете само сетингите и композицията на сцените, как да не се впечатли човек. Затова ме е яд, че се изложиха във финалните два епизода със синия екран.

*може да има леки спойлери в снимките:

Скрит текст:

# 193
  • вятърничава
Тази седмица ми е седмицата на изчистването на сериали 😱
И при мен така се получи,не си спомням  и не ми се търси, но приключих и с Twenty Five Twenty One (2022) и Resident Playbook(2025 ). И двата са ми за 10.
Да се оплача от Our Unwritten Seoul: как можаха да изсипят върху главите на близначките и адвоката всички видове вина, от малки ги коват така и който оцелее, останалите ....Надявах се на нещо по забавно!

От 13 юни Our Movie (2025).Това защо толкова ми напомня за Tell Me That You Love Me (2023 )?

https://www.instagram.com/min_namkoong/reel/DKg6BwZyBlb/?hl=bg красиво им се получава.
И ето това е петъчно! https://www.instagram.com/min_namkoong/reel/DJT8l4YybhI/?hl=bg Stuck Out Tongue Winking Eye

# 194
Започнах китайски исторически сериал, който на руски се нарича "Узник красоты". На 6-ти епизод съм и засега нищо особено, а има много високи оценки- някой гледа ли го? Нямам никакви критерии за китайски исторически сериали, а и никой от актьорите не разпознавам..  Хубав уикенд!
https://www.facebook.com/reel/647061608335521?fs=e&fs=e

Последна редакция: сб, 07 юни 2025, 12:59 от victoria vassileva

Общи условия

Активация на акаунт