За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 16

• 16 730
  • 726
  •   1
Отговори
# 375
Tuon Hug. Аз на всички тай-сериали им казвам лакорн, ама явно съм в грешка.

# 376
  • вятърничава
Горещо е https://www.youtube.com/shorts/qfExhM9TrZg
Много фира при японците в търсене на съвършенството.
https://www.youtube.com/shorts/nRMIYPf9mCU
Grinning
Темата за коктейлите не ми дава мира:

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 14:59 от bb6

# 377
  • София
Grinning Така, така, пращайте японци, че ме чакат 34 градуса и дъжд. Ма надали ще улуча мускулести младежи по без ризи под дъжда.

# 378
И аз така Blush

Tuon, приемам всякакви жанрови предложения Hug

# 379
Grinning Така, така, пращайте японци, че ме чакат 34 градуса и дъжд. Ма надали ще улуча мускулести младежи по без ризи под дъжда.
Ами то не е и точно дъжд, а една задушаваща безкрайна влажност. Но се свиква. Жалко, че голи до кръста атлетични младежи няма да срещнеш, освен ако целево не се отзовеш на определено място. Но както се вижда не всички са атлетични.
https://www.asahi.com/ajw/articles/15170934
Препоръчвам на всички дестинацията.

# 380
  • София
victoria, за съжаление точно дъжд си го дават - 5 дена с гръмотевици. Сега им бил дъждовният сезон. Влагата и 34-те градуса ще са ми просто поредния плюс.  Joy Ама с тази снимка ме успокои, че ще съм заета работно, та няма да имам време за странични обиколки.

Мисля в понеделник да започна Feud, не издържах много без сериали, гледа ми се вече нещо ново.

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 16:18 от ElzaFB

# 381
  • пак на Рив Гош
Много фира при японците в търсене на съвършенството.
https://www.youtube.com/shorts/nRMIYPf9mCU
Grinning
Темата за коктейлите не ми дава мира:
То затова и сладкишите им са толкова съвършени Heart Eyes
Този господин с коктейлите май вече съм си го отбелязала за посещение при следващото ходене... някой ден (стига този ден да не се окаже, че барът е вече затворен от години Joy)

Елза, може да не вали през цялото време. Или под дъжда да има младежи по мокри тениски.

Кроасанчо е готов за казармата:
https://www.instagram.com/p/DLE31c_B9Eo/?igsh=MXZ4NmU4MmkxZDh1ZQ==

# 382
И аз така Blush

Tuon, приемам всякакви жанрови предложения Hug
Те си ги делят на лакорн и всичко останало. Лакорнът е тайландска телевизионна сапунена опера или нещо като латиноамериканска теленовела и си е специфичен жанр за тях.
Характерна е  маниера на игра - често преувеличаване, силно изразена мимика, драматични реакция и разбира се дърпането на коси, говорене на висок глас, дори крещене. В другите им сериали не играят по-този начин и се избягва физическото насилие.
Като цяло е бил предпочитан жанр до скоро, но в момента не е така и за това тайландците правят масово римейк на корейските сериали.
Ето някои които съм харесала и съм се забавлявала. Без хорър, защото не знам дали гледаш, без колежански (това е сладка романтика, но действието се развива в колеж) без драми и мелодрами, защото не гледам такива.
Като лакорн мога да препоръчам Wanida и е налично всичко което не харесвам.Той е доста стар сериал, но действието се развива през 40-те години на 20 век и няма да се набива на очи лошите ефекти, но момичетата са много красиви в тези ретро рокли и прически. Показват от техните народни танци и природа.

2в1, аз знам, че ти знаеш,че аз знам, че ти знаеш.🤣🤣🤣
Обаче не може да отречеш, че Тик беше прекрасен в униформа.

victoria, за съжаление точно дъжд си го дават - 5 дена с гръмотевици. Сега им бил дъждовният сезон. Влагата и 34-те градуса ще са ми просто поредния плюс.  Joy
Живея на подобен климат, но градусите са с 10 нагоре.
Използвай много лек парфюм и без това нищо не е трайно на подобни температури, но ако е нещо топло, сладко,шипрови, ориенталски ... не.Олимпия на Пако Рабан и подобни просто не стават.

# 383
  • вятърничава
Използвай много лек парфюм и без това нищо не е трайно на подобни температури, но ако е нещо топло, сладко,шипрови, ориенталски ... не.Олимпия на Пако Рабан и подобни просто не стават.
Ама, бяла тениска имаш ли, не разбрах?

Роца, от този вид куфари  ,особено в червено ме побиват тръпки Scream след Nine Puzzles и The Trunk.
Това е свързано със сериалите, не е спам.

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 17:24 от bb6

# 384
Tuon за "пЪрфюмите" разбрахме, а как е с младежите, атлетиката и разходките в дъжда? Защо не пишеш за това?
Скрит текст:
Във Филипините, Тагбиларан Сити от Бохол, такива жеги като твоите, влага, а целият обслужващ персонал на затворения комплекс в едни униформи като направени от габардин. Голи до кръста видях само едни старци на градския пазар за най-бедни (от таксито ги гледах). Продават по няколко трески, колкото да си препърлят солената риба.
bb6 Куфарът от The Trunk е съвсем друга ценова категория. Малко се притесних, защото повечето ни куфари у дома точно приличат на показания от теб във всякакви цветове.

# 385
Ама, бяла тениска имаш ли, не разбрах?
🤣
Брой
Скрит текст:

Tuon за "пЪрфюмите" разбрахме, а как е с младежите, атлетиката и разходките в дъжда? Защо не пишеш за това?
Защото ако напиша ще стане ясно къде живея. От личен опит разбрах, че това не трябва да е така. Сега просто е ясно, че съм в тропиците.  Не живея тук, защото искам, а защото трябваше да напусна родното си място много бързо, а това беше оферта, която нямаше как да се изпусне в онзи момент. Все още свиквам с някои неща, други ме дразнят, но има неща, които ми харесват.
Примерно възпаление на венец го лекувах 10 дни. Заради климата се наложи да пия антибиотик, противовъзпалително и да не консумирам млечни продукти и риба.

# 386
  • София
Момичета, трябва да си сваля нещо за гледане в самолета, дайте, моля, съвет кой от тези сериали според вас е:

1. Най-интересен и динамичен (да не му се доспи на човек на втория епизод).
2. Няма много ревливи моменти (защото не ми трябва да подсмърчам 12 часа).
3. Евентуално не е с китайски край, или ако е - е достатъчно интересен като край.

Tuon,

Скрит текст:
на такива места не смея да нося парфюм, защото съм алергична от ухапвания на насекоми, а парфюмите ги привличат. Sad Мъча се да разбера ,обаче, как да издържа в официално облекло и обувки на такъв климат.

# 387
за Tuon
https://fb.watch/AjYtCANWIS/?fs=e
За ElzaFB
Колко официално? Офис или дипломатически протокол? Ако е офис - пола и блуза са Ок. В повечето офиси е кондиционирано. Ако ще те возят- нямаш проблем с обувките. Иначе голяма чанта, маратонки и сменяш с токчета на място. Да знаеш, че очакват облечени веднъж дрехи да не се слагат пак, ако не са били на химическо чистене. За ароматите в Япония си съвършено права да избягваш. Повечето не ги понасят…

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 20:20 от victoria vassileva

# 388
  • пак на Рив Гош
Елза, да добавя - ако ще излизаш в жегата- по-свободни кройки и естествени материи.
И слънцезащита.

От посочените сериали съм гледала точно 2 - The King's Avatar и Who Rules the World. И в двата в главната роля е Ян Ян. Първият е сред любимите ми китайски сериали и съм го гледала няколко пъти (плюс анимационния му вариант). Геймърски е, така че ако не си падаш особено по електронен спорт и MMORPG, може би няма да ти хареса. Вторият е фентъзи с боеве и много принцове. И двата нямат китайски край.

# 389
ElzaFB, никак 🤣
 Гладиш в хотела, после се движиш от охладено пространство в друго охладено пространство. В краят на деня каквото и да правиш си намачкан и мърляв. Трябва да си божество, за да се запазиш спретнат и добре миришещ. Зависи колко време си на вън и дали е разгара на мусоните.
Аз си нося охлаждащ спрей и ролон. За обувките - импрегниращи спрей. Също и матиращите листчета за лице. Дрехи за смяна (те си стоят в колата), офис сградата предлага душ кабини към стаите за почивка.
Сега питах и половинката каза, че в сградата на NTT в Токио е имало душ.

От тези  не се спирай на The King’s Avatar. Много го харесам, но си плаче за втори сезон.

Общи условия

Активация на акаунт