За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 16

• 16 765
  • 726
  •   1
Отговори
# 420
bb6, знае само Sapporo, защото е виждала това
Скрит текст:
Нали?Нали?Кажи да 🤪

# 421
  • вятърничава
ДАААААААААААААААААААААААААААААААААА Heart Eyes

# 422
  • София
JoyJoyJoy Човек да не ходи някъде. Какво ме направихте… а аз дори не пия алкохол.
Киселото мляко ми е в списъка, няма начин да не го опитам.

Не знам дали сме си говорили, но и в Китай продават наше кисело мляко. Наскоро даже ми бяха пращали снимка на рекламите му. А като бях там го ударих малко на национализъм, защото един гид ме пита дали съм им опитала киселото мляко. И аз бях малко “пробвах го, но нашето е по-хубаво”. А аз дори не обичам кисело мляко. Confused Само в течна форма.

# 423
Гледайте сега - Роца писа, че чела коментари, че Liu Yuning бил грозен.   Е, тука пък някой го класира на 2 място от 20 най-красиви китайски актьори
https://www.youtube.com/shorts/nROUCd0L4mk

# 424
  • България
Някой в темата беше написал, че Liu Yuning е грозен.
Харесвам го, но харесвам и Deng Lun, а тук също се пише, че и той е грозен.
Както знаем, има много фенове на Gong Yoo, за мен пък той е много грозен.
Както се казва, всеки има право да няма вкус. Grinning

# 425

Моарейн, , тъкмо сготвих празнични неща за първия ден на лятото, идвам да погледна докъде стигнахме в изпровождането на Елза до далечни земи и твоят пост ме удря в сърцето. Прочетох го около 10 пъти да се убедя, че не бъркам. Защото и аз харесвах Deng Lun - "падналия летец", когото "изработиха" за данъци и за съжаление вероятно повече няма да видим. Но Gong Yoo- грозен? Даже отворих да погледна някои снимки с него. Да се уверя, че не бъркам...
И после с цялата си житейска мъдрост се напънах и измислих следното- слава богу, че не харесваме едни и същи неща. Иначе досега да сме станали всички като извадени под индиго, или за по младите като "ксерокопирани". Истината е, че аз не харесвам 18 от 20 водещи "по хубост" китайски актьори. За ДНК-то, което говори в мен, са пре много грацилни, крехки... женствени. Като че ли само Ли Сян и Дилън Уанг, макар и слабички, ми допадат. И още 1-2. И това от целокупния китайски народ.
Но за сметка на това си имам член на семейството с далечен произход от техните земи- малка, нежна, изящна, но много волева и амбициозна девойка и синът ми е влюбен до ушите вече толкова години... Ето ви малко лична информация. Така че в ДНК-то вероятно има и закодирано търсенето на тяхната раса, въпреки че нашето семейство сме руси, едри, синеоки и с много бяла кожа.
Да ви поздравя с първия ден на лятото:

Последна редакция: сб, 21 юни 2025, 12:11 от victoria vassileva

# 426
  • София
Grinning Елза още приготвя багаж и избира тоалети и обувки.

Всъщност аз съм тази, която не хареса Deng Lun. Физиономията му не е мой тип, а и го гледах в сериал с Luo Yunxi„ пък аз, незнайно защо, ама азиатците ги харесвам по-фини, докато европейците ги харесвам по-едри Grinning Въпреки че...не мога да отрека, че откакто последните месеи гледам Xiao Zhan поналят с мускули  - е, ми, харесва ми много, много повече от предишното му "фино" състояние. . Ама аз и Wang Yibo не харесвам, а него го слагат винаги на първите места. Примерно - Johnny Huang ми е в пъти по-красив като лице и излъчване.

Всъщност влязох да споделя нещо интересно, което открих за Liu Yuning докато си разглеждах какво мога да гледам със Xiao Zhan. Може и да го знаете, но 2019 двамата са участвали в забавно предаване Our Song - събират в дуети млади певци с по-възрастни и известни техни колеги. И сега по край успешните драми на двамата, предаването е на първо място по гледане. Grinning

# 427
  • България
Скрит текст:

Моарейн, , тъкмо сготвих празнични неща за първия ден на лятото, идвам да погледна докъде стигнахме в изпровождането на Елза до далечни земи и твоят пост ме удря в сърцето. Прочетох го около 10 пъти да се убедя, че не бъркам. Защото и аз харесвах Deng Lun - "падналия летец", когото "изработиха" за данъци и за съжаление вероятно повече няма да видим. Но Gong Yoo- грозен? Даже отворих да погледна някои снимки с него. Да се уверя, че не бъркам...
И после с цялата си житейска мъдрост се напънах и измислих следното- слава богу, че не харесваме едни и същи неща. Иначе досега да сме станали всички като извадени под индиго, или за по младите като "ксерокопирани". Истината е, че аз не харесвам 18 от 20 водещи "по хубост" китайски актьори. За ДНК-то, което говори в мен, са пре много грацилни, крехки... женствени. Като че ли само Ли Сян и Дилън Уанг, макар и слабички, ми допадат. И още 1-2. И това от целокупния китайски народ.
Но за сметка на това си имам член на семейството с далечен произход от техните земи- малка, нежна, изящна, но много волева и амбициозна девойка и синът ми е влюбен до ушите вече толкова години... Ето ви малко лична информация. Така че в ДНК-то вероятно има и закодирано търсенето на тяхната раса, въпреки че нашето семейство сме руси, едри, синеоки и с много бяла кожа.

Писала съм, че Gong Yoo ми е особено грозен, никак не харесвам точно този тип очи, с увиснали надолу ъгли, а очите са ми много важни.
Може би е било преди да откриеш темата, по принцип ако нямам нещо хубаво за казване предпочитам да не казвам нищо. Grinning
Но тази тема тръгна с Гоблин и обсъждахме актьорите, още тогава се изненадах от много бройните фенки на този актьор. Запомнила съм нещо за "топли очи".
Аз си имам прилагателно за такива очи, но го пазя за себе си. Grinning
А теб те помня от темата за снахата, даже съм писала там. Hug

# 428
  • Русе
И аз като Вики споделям мнението, че  "Очи различни - различно гледат, виждат и харесват." Дали едно лице на екрана е нежно, красиво и Първенец в класация, за мене няма особено значение. С нещо трябва да ме притегли и да ме спечели - и щом е артист, значи с играта си. Така мисля. Gong Yoo не е сред любимците ми, но направи превъзходна роля в Гоблин. Определено не е от незабележимите артисти.
А от китайците Шон Доу и Джони Хуанг странно ме привличат, макар че съм гледала малко с тях. А каква е историята с Денг? Това съм го пропуснала...Ако сте го разкостили, може ли в Спойлер?

Последна редакция: сб, 21 юни 2025, 13:24 от winona

# 429
. А каква е историята с Денг? Това съм го пропуснала...Ако сте го разкостили, може ли в Спойлер?
Скрит текст:
През март 2022 г., Дън Лун попада в центъра на скандал, свързан с укриване на данъци. Китайските власти го глобяват с около 47 милиона юана (приблизително 7.4 милиона щатски долара). След инцидента, повечето от проектите му са свалени от екран и договорите му с брандове са прекратени.

Оттогава актьорът се отдръпва от публичното пространство и не е участвал в нови телевизионни продукции.

# 430
  • пак на Рив Гош
Някой в темата беше написал, че Liu Yuning е грозен.
Аз бях, но беше в контекста, че прочетох коментари в нета от разни хора, че го намират за грозен и това ме учуди. На мен си ми е добре момчето Grinning.

Но добре, че харасваме различни типове хора, така има за всеки вкус и за всички Joy

Честит първи ден на лятото! Време за Cocktail Sake Tropical Drink (ама да не са забъркани от Годеницата на Принца, че нейните са Misc Bomb)
Макар че този ясносиният от третия епизод на The First Night With the Duke ми хареса на цвят... ама не смея да си помисля какво ли е имало вътре Joy

# 431
Така че в ДНК-то вероятно има и закодирано търсенето на тяхната раса, въпреки че нашето семейство сме руси, едри, синеоки и с много бяла кожа.

Не съм убедена в това. Когато започнах да гледам източни сериали, в началото гледах само корейски и никакви други. И аз минах покрай трудното различаване на лицата им, а и дълго време актьорите мъже ми бяха ужасно странни и ги намирах за доста грозни. Смомням си, че особено Пако, Бинчо, Ан Хьо Соп и още няколко ми се бяха сторили много непривлекателни, а пък Пако постоянно ми напомняше Ким Чен Ун Simple Smile) По някое време явно свикнах и започнах да ги гледам с други очи, започнаха доста да ми харесват и лицата, които в началото не харесвах, всъщност сега намирам за много интересни и секШи. Китайците пък в този период ми бяха забранена територия, само от снимки ми се струваха също много грозни и странни, особено Дилън и още няколко сегашни мои любимци Simple Smile В този период ми изглеждаха като някаква странна смес между корейски и съвсем малко европейски черти. Но след няколко китайски сериала - и на тях им свикнах, дори в момента ги намирам за по-привлекателни от корейците. Веднъж бях написала тук, че Дилън за мен е от "красивите грозници" и имаше хора в темата, които се възмутиха. В моя защита ще спомена, че въпреки че е в тази категория, ми е неизменния номер едно и дори любимото ЛинХе не може да го измести, въпреки опитите си Simple Smile Сигурно ставам досадна, ама и Линхе-то намирах в началото за доста грозно, това преди около две години Simple Smile Та моята мисъл всъщност беше, че не вярвам да имаме закодиран интерес към расата им, а по-скоро този интерес е изкуствено придобит покрай интереса към филми, сериали, изкуство, храна и т.н. Поне за мен важи на 100%. Помня, как след дълго гледане само и единствено на източни сериали, се върнах към няколко западни, които следя от години и на които бяха излезли нови сезони...е, беше много странно, защото западните лица ми се струваха наестествени и все им намирах кусури Simple Smile И това при положение, че ежедневно съм заобиколена с такива лица, просто от екрана усещането беше такова.

Днес свършва Feud с Бай Лу, някой гледа ли да каже добра дума за него? Разбрах само, че много кърпички трябват. А Reborn някой загледа ли?

# 432
  • София
Vanilla, аз ще почвам Feud в понеделник. Grinning Не знам колко епизода ще мога да изгледам преди пътуването, но ще пиша като стигна 7-8-ми.

Аз пък нещо корейците така и не мога да ги възприема. Може би, защото тях ги знаех първо от к-поп групите и като почнаха да заливат разни класации за най-красиви и да минават преди “белите”, ми бяха много женствени и непривични. На китайците като започнах да гледам фентъзитата им свикнах по-бързо, защото в главата ми бяха като елфите от Властелина.Grinning Отне ми някакво време да ги харесам със съвременните им лица, но пък след първото посещение в Китай мога да кажа, че има доста симпатични.

# 433
  • Русе
Vanilla, "Feud" не съм започвала, а "Прераждане" изгледах първите 2 епизода. На мен ми е тежък, със сериозни теми - насилие, смърт в семейство, отмъщение - атмосферата е предадена така натегнато, което означава много добра работа на екипа, няма миг с хумор или  "глътка въздух"...И все пак сериозно се замислям дали да премина към 3-ти епизод.

# 434
Аз нещо не мога да си намеря сериал за гледане и приемам препоръки. За добрите идеи споделям една история, която може да ви е интересна в съботния следобяд.
Скрит текст:
Ох, сетих се по повод разпознаването на красотата у различните нации за една дипломатическа легенда. Навремето не е имало достатъчно самолети към Япония. Дипломатите са пътували с Трансибирската железница от Москва до Владивосток и оттам с кораби до Йокохама. Разстоянието по суша е ок. 9300 км и се взема за 6-7 дни с влака- типични руски спални вагони с „проводник“- служител на железниците, който осигурява топла вода за чай и се грижи за 4 местните купета. Във вагона пътуват 3- ма японци и млада жена, която отива да си поеме мисията в Токио и говори свободно японски език, както и руски, но другите не го знаят. През деня момичето отива по покана на проводника понякога при японците, които играят „го“ да си изпие чая там за малко компания. Всеки ден, когато жената идва при тях, просто да постои за човешко присъствие, японците не спират да я обсъждат помежду си на японски колко е грозна, едра, с „големи кръгли безцветни сини очи“, едри гърди, дебели пръсти на ръцете и каквото още се сетите. Разчитат, че не ги разбира, а момичето не реагира, пие си чая, кима с глава и се прибира в купето си. След месеци в посолството има прием. Момичето е консул и ръководи събитието. Сред гостите са тримата японци, които я разпознават и умират от срам. Предполага се, че не могат да не споделят с началството си какво са говорили във влака за висш дипломат от друга държава. (ако питате защо трябва да споделят- защото винаги има риск да си признае само един и за другите става още по-лошо). Стига се дотам, че се получава нота до посланика, в която се предлага тримата опозорени служители да си направят сепуко (ритуално самоубийство в извинение за нанесената обида). Нашите дипломати не знаят как да постъпят и измислят най-доброто- вероятно е допусната грешка. В мисията няма служител, който да е бил публично обиден… Така вероятно са спасили живота поне на трима души и семействата им. А всъщност въпреки национализма си- за тях е особено статусно да имат жена чужденка, най-вече европейка. Американките ги намират за вулгарни. Красотата и предубежденията са много силни двигатели на човешкото общуване.

Последна редакция: сб, 21 юни 2025, 16:54 от victoria vassileva

Общи условия

Активация на акаунт