За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 16

• 16 776
  • 726
  •   1
Отговори
# 450
  • България
Untamed като сериал няма LGBTQ елемент, ако се абстрахираш от оригинала, сериалът е прекрасен и не е за изпускане, особено щом харесваш Ибо, който аз там открих като актьор и въпреки че не харесвам на външен вид, гледам всичко с него, защото в невероятен.
Хм, няма.
Само като видях какви погледи си хвърлят двамцата и ми призля.
Приключих още с първи епизод.

Малко като Миранда от Сексът и Градът.
Не беше гей в първите сезони, но такава дълга и мазна целувка си лепнаха с една и с такъв поглед я изпрати, че години наред се чудех на сцената защо не беше пипната както трябва.
Покрай последния сезон разбрах, че актрисата е гей, а и героинята ѝ тръгна по този път от уж твърдо хетеро.

# 451
Елза, за продължение може и да си стиснем ръцете, само да не закачат главните. Те достатъчно изпатиха и прееживяха. А материал има, има незавършени истории, а имаше и второстепенни герои, от които исках да видя повече.

И да се разпиша и аз по темата с "грозните". Ако ми е грозен даден актьор, просто не гледам нищо с него, не го отразяам по никой начин. Това да тръгна по някакви социалки да пиша срещу него не го разбирам, чиста загуба на време и енергия е за мен. За статистиката и ако искате ме гонете от темата - ултра грозни за мен са Xu Kai и Dylan Wang. Втория повече де.

# 452
... ултра грозни за мен са Xu Kai и Dylan Wang. Втория повече де.

Ще пропуснеш някои хубави сериали с Ван Хейди (Dylan Wang) така... Но има и безумни, като този с Бай Лу. Момчето има силно присъствие и мимика на лицето. Справя се добре с различни роли. Старае се.
Но никога няма да браня от вашето честно мнение...
Приятно ми е с вас, а фенките да ги мислят хубави ли са или грозни. Ние сме си най-Убави!

# 453
Скоро ще науча как завършва историята Joy Of Life 3

# 454
  • България
Скоро ще науча как завършва историята Joy Of Life 3
Скрит текст:
Ако имаш желание, напиши в спойлер, че аз приключих още с първи сезон.

Xu Kai , 5 години ми трябваха, за да го приема и харесам и вече го гледам с други очи.
Така беше и с Дилраба.

# 455
МоарейнД (от книгата) накратко.
Скрит текст:
„Joy Of Life“ се описва като история за млад мъж, роден по времето на южната династия Цин, който има визия за 21-ви век. В сериала той се влюбва в принцеса и се забърква в политически и династични борби.
Фан Сиан (в ролята Джан Руоюн): Главният герой, незаконен син на граф Синан, израснал в малък град. Притежава съвременни познания и бърз ум, които му помагат да се ориентира в сложните политически борби в столицата и да разкрие тайните на миналото си.
Лин Уан'ер (в ролята Ли Цин): Незаконната дъщеря на старшата принцеса и министър-председателя. Тя е болнава и защитена, но случайно се запознава с Фан Сиан, преди да научи за уредения им брак.

Императорът на Цин (в ролята Чен Даомин): Безмилостен и хитър владетел, който идва на власт след падането на Източен Дзин. Трудно е да се разберат истинските му мотиви и той се превръща в сериозно предизвикателство за Фан Сиан.
Чен Пинпин (в ролята - У Ган): Ръководител на Бюрото за инспекции и контрол, което контролира всички разследвания в Цин. Разполага с широка мрежа от шпиони и е ключова фигура в политическия пейзаж.
Ли Юнруй (в ролята - Ли Сяоран): Старшата принцеса, която няма кръвна връзка с императора. Тя контролира Вътрешната хазна, която управлява всички стоки и финанси на Цин.
Сяо Ен (в ролята - Ю Жунгуан): Бивш герой в областта на бойните изкуства и военен лидер от Северен Ци, който е държан в плен в продължение на 16 години в Бюрото за инспекция и контрол.
Haitang Duoduo (в ролята - Xin Zhilei): Ученичка на великия майстор от Северна Ци, тя е доверен съветник на императора на Ци и майстор на бойните изкуства.
Си Лили (в ролята - Ли Чун): Прочута красива куртизанка от Цин, известна с това, че отблъсква всички свои обожатели. Тя има свои собствени скрити мотиви да бъде в Цин.
Фан Руоруо (в ролята - Сонг И): По-младата полусестра на Фан Сиан, дъщеря на граф Синан и първата му съпруга. Тя е яростно предана на Фан Сиан и е известна като интелектуална красавица в столицата Дзинду.

Фан Джиан (в ролята - Гао Шугуан): Важен персонаж, свързан със семейния произход и политическите интриги на Фан Сиан.
Wang Qinian (в ролята - Tian Yu): Герой, който се появява и в двата сезона и играе важна роля в развоя на драмата.
Fan Sizhe (в ролята - Guo Qilin): По-малкият брат на Fan Xian, който придава дълбочина на семейната динамика и е харесван за образа си.
Тези герои, заедно с други, допринасят за богатия гоблен на сюжета на драмата, като всеки от тях има свои собствени сложни мотивации и роли в политическите и личните борби, които се развиват в „Joy Of Life“.
Специално за втория сезон
Фан Сянь се стреми да се върне в столицата и да се справи с дълбоките политически и економически кризи, които са изоставили от неговото отсъствие.
 Сезонът разкрива как Фан Сянь се сблъсква с личните си демони и се стреми да защити тези, които са му близки, пред лицето на все по-сериозните опасности.
 Фан Сянь започва да се бори за по-справедлива система, след като се сблъсква с жестокостта на властта и неравното положение на обикновените хора.
Битката със втория принц: Фан Сянь се сблъсква със втория принц, който го измами и го принуди да се предаде, използвайки безопасността на Фей Йе, Фан Сиче и сиромах от Тенг семейство.
Фан Сянь взема управлението на вътрешната казна, която е силно в дълг, и се стреми да я спаси, продавайки дългове на търговците в града.
 Сезонът разкрива как Фан Сянь се сблъсква със сложните политически игри на двора и се стреми да се сближи с императора, за да може да постигне по-голяма цел
Аз смятам, че този тип драми не са за всеки. Но всеки сам трябва да си прецени.

Последна редакция: нд, 22 юни 2025, 20:46 от Danifin1

# 456
  • България
Изгледах първи сезон, харесвам актьора, но всичко започна някак да се повтаря, започнаха интригите, фентъзито беше малко.
https://bg-mam.ma/p/1662170/48399821
https://bg-mam.ma/p/1681061/48400414
Имах предвид да напишеш как приключва цялата тая сага.

# 457
Тя още не е приключила, чакам третия сезон за да разбира какъв ще е финала. Бих искала да видя дали ще се потвърди моето предположение кой ще наследи хитрия татко/император/. Не съм чела книгата и само предполагам.

# 458
  • София
То третият тепърва ще започва да се снима май? Даже още няма пълния актьорски състав. Сигурно след около 3 години ще го пуснат. Аз и затова не тръгнах да доглеждам първи сезон, бях ви питала тук дали е отворен край… а то и на втори бил отворен. Не се връзвам вече на клонката да чакам да изкарват сезони. Ще гледам като пуснат всичко. Миналата година тъкмо се радвах, че намалиха броя на по 40 серии и те се изхитриха да правят сезони на сериалите. Не ги харесвам, мрън! Че сменят и актьорите, и се точат с пускането. Много мрън! И после се оплкват, че зрителите се били отдръпнали от “дългите” сериали.

# 459
А, аз мога да чакам. Имам си достатъчно дълъг списък за доглеждане и такива, които отдавна чакат да ги почна Smiley

# 460
  • пустинен пъпеш
В търсене на нещо лежерно весело си избрах The Romance of Tiger and Rose(2020),примамена от отзиви в MDL и от дорамчица(гледам само безплатни сайтове),редувайки го с  прекалено многосерийния Story of Yanxi Palace(2018).
Ето и част от очароващия отзив за розата (Джао Луси )и тигъра (Ding Yuxi):
Скрит текст:
Отначало всичко вървеше по план, тоест по сценарий, но отново възникна проблем: на пътя на младоженеца се появи друга принцеса – нахална, своенравна и безразсъдна. Хей, кого имаме тук? О, какво сладко малко Тигърче! С големи очи, красиво – просто мило! Решено е, ще го взема за съпруг! Казано, сторено. Майката-кралица се отдава на тиранията на най-малката си и любима дъщеря: нека детето се забавлява, стига да се мотае по-малко из Академиите… из общежитията… И самият Тигър не е против: щом тази принцеса е съгласна – така да бъде! Така или иначе не е за дълго на този свят, ще изпълни предназначението си – и ще бъде изключена!.....
Тя някак си не прилича много на образа, който рисува популярният слух. Не, разбира се, тя е рядка инфекция, но... е абсолютно невъзможно да я мразиш! И каква омраза... В обикновено студените и предпазливи очи на закоравял циник, неизразима нежност вече се плиска на бурни вълни, а всички невербални сигнали на тялото просто крещят с цяло гърло - ами, вземи ме-е-е! И всички чуват и виждат това, освен, всъщност, адресата.

# 461
Някой с мнение за The Spies Who Loved me (2020)?

# 462
Вики, ако харесваш актьорите в главните роли, не търсиш логика и достоверност, и решиш да оставиш мозъка си на нощното шкафче и просто да разпуснеш, става за гледане Hands V.

# 463
  • пак на Рив Гош
Medical Examiner Dr Qin приключен тази сутрин със 7.5*. Започнах го главно за да си попълня филмографията на Ли Сян и Zhang Ruo Yun. Първият е разследващ полицай, забавен и с лек характер, вторият е сериозен и вглъбен патоанатом с проблемно минало. Има и Тя, Jiao Jun Yan, която е помощничка на патоанатома, умна мъжкарана, която не им цепи басма на двамата си колеги. Романс няма, но и не липсва. За сметка на това, бромансът на тримата беше едно от много добрите неща в сериала. Както и изпълнението на актьорите, независимо от доста рехавия в много случаи, сценарий. Гледа се бързо, престъпленията, които разплитат са сравнително обикновени, та ги експедират набързо. То са и 20 епизода по 30-35 минути, няма закъде да се разтакават. От време на време в епизодите се прокрадват улики, които ще доведат до последния сложен случай, който трябва да разрешат в крайните 3 епизода... само дето накрая мястото на тези улики така и не става ясно, ама от мен да мине! Не очаквайте чудеса и гледайте само като мен, от фенгърлщинка. А, и ако стомахът ви не е чувствителен, защото някои сцени са си откравено гадни.

След всичките хвалебствени отзиви за Legend of Zang Hai, днес в обедната почивка му отметнах първия епизод Grinning.

# 464
  • Русе

Ча е вече войник? Или ни напомнят с ИИ?

Общи условия

Активация на акаунт